MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brak szkoły ????

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

prycz

Post #1 Ocena: 0

2014-10-08 19:01:04 (11 lat temu)

prycz

Kobieta

Z nami od: 18-08-2007

to jescze 6 klasa dla syna pytaj sie chodz moze masz kogos co zna angielski I pojdzie z toba
kundzia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2014-10-08 19:03:29 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Council, jak juz ktos wspomnial, bo "cansil" czy skansil" to chyba jednak nie...albo gmina jakby ktos polskiego nie zapomnial jeszcze calkiem...

Trzy tygodnie temu zlozone wnioski, i nikt nie dowiadywal sie zupelnie jakie postepy? Maz nie ma przerwy zeby zadzwonic do gminy i sie dopytac jak wygladaja perspektywy miejsca w szkole?

Autorka mieszka w " lester" czy w Leicester, bo nawet jakby ktos staral sie zagladnac na strone gminnych informacji to nie wiadomo czy znajdzie cos w lester...

Ada

Do góry stronyOffline

123smok

Post #3 Ocena: 0

2014-10-08 19:38:27 (11 lat temu)

123smok

Kobieta

Z nami od: 08-10-2014

Mieszkamy w Leicester ...jestem tu pierwszy raz ,znajomych tu nie mam . Mieszkanie kolega z pracy męża pomógł znaleźć . Napisałam tutaj żeby się czegokolwiek dowiedzieć bo jestem tu zupełnie zielona . W Polsce było inaczej i wszystkie sprawy sama sobie załatwiałam bo wiedziałam jak i znałam język . Dziękuję za pomoc , skontaktujemy się z cansilem .

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: +1

2014-10-08 20:18:22 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ze Starting School Booklet

Powinniscie dostac potwierdzenie wlozenia wniosku do 10 dni od zlozenia w gminie w wydziale edukacji. Po informacje w jezyku polskim mozesz sie tez ubiegac, info skopiowaqne ze strony w jezyku polskim.

http://www.leicester.gov.uk/your-council-services/education-lifelong-learning/about-schools/school-admissions/in-year-transfers/primary-schools/

School Admissions Service tel: 0116 252 7009
Independent Choice Adviser on tel: 0116 257 5026.

Forms received are normally acknowledged within 10 working days.
We will write to you if a place is available at one of your preferred schools. The letter will ask you to contact the school to arrange a start date for your child.

If you have been unsuccessful for all of your three preferences, the next nearest available school is offered unless your child is already attending a local school.

If you are not happy with the school offered you have the right to appeal.

If we are unable to meet your request for a school place, you can appeal to an independent appeal panel. For more information,
please refer to the school booklets or contact the School Admissions Service on Tel: 0116 252 7009

Po informacje w jezyku polskim kontakt z Wydzial przyjec do szkol (School admission service) 0116 2527009 albo na maila admissions.online@leicester.gov.uk

New Walk Centre Welford Place Leicester LE1 6ZG
Ada

Do góry stronyOffline

123smok

Post #5 Ocena: 0

2014-10-08 21:09:20 (11 lat temu)

123smok

Kobieta

Nie dostałam nic do tej pory :/

Do góry stronyOffline

123smok

Post #6 Ocena: 0

2014-10-08 21:10:47 (11 lat temu)

123smok

Kobieta

Dziękuję Ada ,jutro rano tam zadzwonię :D

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2014-10-08 22:40:07 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Pozostaje zaktywizowac meza, by wzial dzien/czesc dnia wolnego, a przynajmniej zadzwonil w czasie przerwy, samej mozna przygotowac na kartce pytania, zakres slownictwa i zrobic sobie wycieczke do local educational authority (wydzial zajmujacy sie szkolnictwem) w urzedzie miejskim.
Jak najszybciej przysiasc do nauki angielskiego, chocby lekcje bbc z zakresu codziennego zakresu slownictwa, dla dzieciakow przyda sie BBC Bitesize Key Stage 1(dla najmlodszego) i 2 (dla starszych), przejrzec raporty OFSTED i poziom koncowych egzaminow, wtedy dopiero beziesz wiedziala wiecej o szkolach proponowanych przez urzad.
I warto sie pospieszyc, bo zaraz bedzie mijal czas skladania dokumentow o secondary school dla najstarszego, by wybrac dobrze.
Dopoki dzieci w domu, to warto wychodzic na bezplatne zajecia w bibliotekach, w centrach dla dzieci, by osluchiwac sie z jezykiem.

jezyk, jezyk, jezyk dla wszystkich koniecznie.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 08-10-2014 23:17 ]

Do góry stronyOffline

wafelek1

Post #8 Ocena: 0

2014-10-09 05:04:12 (11 lat temu)

wafelek1

Kobieta

Z nami od: 10-12-2013

ale ja tezmialem taka przygode jak syna chcialem poslac do szkoly wiek wtedy cos okolo 15-16 lat.
sami latalismy z wnioskami po szkolach,pytalismy sie o miejsca oj ciezko bylo znalezc blisko iejsca zamieszkania,dopiero council nam pomogl,
nawet ktos pamietam przyjechal do nas i robil synowi test z jezyka angielskiego,a po niecalym chyba tygodniu ,syn zdawal egzamin w collegu.Odrazu po egzaminie zostal przyjety.
No a juz teraz pochwale sie mam architekta w domu.:)

Do góry stronyOffline

123smok

Post #9 Ocena: 0

2014-10-09 22:27:03 (11 lat temu)

123smok

Kobieta

Zaryzykowałam i napisałam mejla do cansilu po polsku ...o dziwo odpisali po ok 2h po angielsku ,przetłumaczyłam i jutro mam iść do szkoły bo są miejsca dla moich dzieci :D Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: +1

2014-10-09 22:32:53 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Gratulacje!!!

Poradzilas sobie swietnie. Tutaj maja troche inne nastawienie do osob starajacych sie mowic po angielsku- w wiekszosci urzedow patrza przychylnie jak ktos sie stara.

Teraz dla siebie znajdz kurs jezyka, bo bedzie ci potrzebna znaqjomosc, zeby ze szkola wspolpracowac, szkoly luba jak sie rodzice interesuja. Zapytaj w szkolach jak bedziesz o dzieci pytac, bo czasem maja w szkolach zajecia dla rodzicow.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,