MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dziecko urodzone we wrześniu 2004 r. - jaka szkoła ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2014-06-23 14:17:02 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2014-06-23 14:48:46 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Na ogol dzieci wykazuja umiarkowany entuzjazm w kierunku nauki.
Tez bys tak spokojnie przyjela, ze to dzieci maja decydowac, czy sie przygotowac do szkoly, czy odrobic zadania?
Przeprowadzka postawi dzieciakom swiat na glowie i to one maja decydowac, jak sie (nie) przygotowac do takiego zabiegu ;)?

Nawiasem, szkola angielska moze byc wyzwaniem, bo albo presja rodzicow i egzekwowanie pracy dzieci, albo wyjatkowa dojrzalosc i chec nauki samych dzieci, albo skonczone 16 lat i zmywak dozywotnio w najlepszym wypadku, jesli same po czasie nie zmadrzeja i nie zaczna placic za to, co obecnie w szkole maja za darmo.
Angielski w szkole, to duzo za malo, zeby przygotowac chcoby podstawy na wyjazd.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2014-06-23 21:06:51 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak wszyscy wyjezdzacie, to najlepiej podejsc do tego rodzinnie i wszyscy na lekcje angielskiego. Rywalizacja mobilizuje dzieci. Beda widziec i miec przyklad (rob jak ja postepuje, a nie jak tylko mowie ze trzeba postepowac).

Sprawdz czy ta szkola ktora ma takie doswiadczenie z dziecmi dla ktorych angielski nie jest pierwszym/ojczystym jezykiem, ma pozytywny raport Ofsted, jakie sa opinie (moze byc ze ze swieca szukac dziecka ktorego jezykiem ojczystym jest angielski).
Ada

Do góry stronyOffline

2bobasy

Post #4 Ocena: 0

2014-06-24 07:34:08 (11 lat temu)

2bobasy

Kobieta

Z nami od: 23-06-2014

Dziękuję za wszystkie rady i informacje. Oczywiście nauka angielskiego to podstawa. Ale nie oszukujmy się - jeżeli dzieciaki nie będą chętne do nauki to nawet najlepszy nauczyciel nie pomoże. Jak na razie córka nie wykazuje entuzjazmu do wyjazdu - więc nie ma co się dziwić, że i uczyć się nie chce. Myślę, że musi to wszystko poukładać sobie w głowie. Najważniejsze, żeby przekonała się do wyjazdu.
Też mi się wydaje,że najlepsza będzie rodzinna nauka języka - maż + dzieci - zobaczymy komu będzie lepiej szło :)
Oczywiście szkoła zostanie przez nas sprawdzona. Siostra była się tylko orientacyjnie dowiedzieć, jak to wszystko wygląda z "nowymi" dziećmi w szkole.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2014-06-24 18:15:05 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

Też mi się wydaje,że najlepsza będzie rodzinna nauka języka - maż + dzieci - zobaczymy komu będzie lepiej szło :)

A ty? Nie nastawiaj sie ze bedzie ( kiedys w przyszlosci), ale ze juz teraz tak zajmiecie sie nauka...

Zawsze mozna corke "namowic", nauka jezyka w jej przypadku to jak nauka czytania i pisania po raz pierwszy, zakladam ze nie bylo opcji czy jej sie to podoba czy nie jesli o nauke w szkole chodzi. Odpowiedzialnosc dzieci za swoja nauke jest tutaj duzo wieksza niz w Polsce. Nikt nie uczy dzieci wkuwac na pamiec, one sama musza rozumiec ze im to jest potrzebne, zeby zrozumiec, zeby miec szanse.

Nikt nie bedzie dzieci prosil o poprawienie swojej motywacji, analfabetyzm nie jest karalny.
Ada

Do góry stronyOffline

2bobasy

Post #6 Ocena: 0

2014-06-24 19:47:44 (11 lat temu)

2bobasy

Kobieta

Ja w tej nauce to za bardzo nie pomogę. Plan jest taki, że ja lecę pod koniec lipca, a maż z dziećmi dopiero w grudniu-styczniu.
Muszę poszukać pracy, rozejrzeć się za mieszkaniem. Gdyby coś poszło nie tak - zawsze mogę wrócić. Zamierzam wziąć póŁ roku urlopu bezpłatego z Polsce. Muszę spróbować,albo się uda, albo nie. Chęci i determinację mam, pomoc ze strony rodziny też.
Jeżeli chodzi o dzieciaki to są zdolne bestie :) Do tej pory moja pomoc, jeżeli chodzi o naukę ograniczała się do minimum.
Dzisiaj trochę ćwiczyliśmy...podstawy...tak żeby sobie przypomnieć jak się należy przedstawić, jak o coś poprosić... i nawet chętnie odpowiadali. Przed wyjazdem "załatwię" im dodatkowe lekcje angielskiego - niech uczą się nowych słówek i układania ich w zdania. Nie musi być gramatycznie :) na początek najważniejsze jest to, żeby oni rozumieli co się do nich mówi i byli zrozumiani :)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2014-06-24 23:02:50 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Siwtnie- jak sie cala rodzina w to bawi, to dzieciaki maja zabawe, zamiast nudnej nauki. Sprowac mozesz juz teraz wszystkich zapisac, a pozniej bedziecie poirownywac kto jakie robi postepy, oni na lekcjach czy ty na zywo.

Dzieciom podpowiedz dobra zabawe- uczenie sie slowek z piosenek, teksty sa w necie, duzo latwiej zapamietaja i slowka i cale zwroty (chyba ze sluchaja takiej odmiany ze ciezko normalne slowo czy zdanie wylowic). Pytaj dzieci jak cos powiedziec, jak sie nazywa, one znajda a przy okazji sie naucza.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-06-24 23:10:51 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2014-06-24 23:41:36 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Mozna dac dziecku ksiazke o gramatyce w sumie... nie opieram pomyslow na fusach z herbaty...i napisalam ze sa rodzaje "muzyki" mniej poddatne na taki sposob nauki.

Autorka zapewne bedzie wdzieczna za kazdy pomysl.

Ja tylko w sumie kwalifikacje mam poparte kilkoma latami pracy w zawodzie, byc moze inaczej teraz zachecaja do nauki.
Ada

Do góry stronyOffline

2bobasy

Post #10 Ocena: 0

2015-01-21 14:31:22 (10 lat temu)

2bobasy

Kobieta

Witam po kilku miesiacach :)
Dzieciaki od poniedzialku poszly do angielskiej szkoly - klasa 5.
Zostaly bardzo serdecznie przyjete. Mowia, ze nie jest zle.
Sa jedynymi polskimi dziecmi w klasie.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,