|
|
---|---|
ayakoxd | Post #1 Ocena: 0 2014-05-25 11:05:52 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2014 Skąd: - |
Witam, chciałabym studiować w Londynie jednak aby się tam utrzymać musiałabym pracować part time + weekendy, ale nie wiem jak teraz tam wygląda sytuacja z pracą dla studentów - ktoś się orientuje? Nie mam doswiadczenia, mój angielski jest na poiomie B2 - mogłabym pracować na magazynie, kasie, barze lub wyprowadzac/opiekować się psami.Może mam szanse dostać lepsze etaty? np. pomoc biurowa, asystentka/stażytka w firmie lub też młodszy makler - sprawdzałam wszystkie te zawody nie wymagają studiów. Co o tym sądzice? Pieniądze na start będę mniała na jakieś 2/3 miesiące.
|
LukaszSmartPros | Post #2 Ocena: 0 2014-06-23 20:11:26 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-06-2014 Skąd: Bradford |
Cześć,
Z tego typu pracą nie powinno być większych problemów. Londyn to duże miasto i zawsze znajdzie się tego rodzaju praca, chociażby ze względu na rotację. Również jako studentka masz dostęp do wielu miejsc pracy gdzie jedynie zatrudniają studentów, plus uniwersytet Ci zawsze pomoże. Dostałaś się już na studia, czy chcesz dopiero aplikować? |
BeataSwift | Post #3 Ocena: 0 2014-07-16 14:16:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2014 Skąd: Luton |
Większość osób wyjeżdżających na studia do UK jedzie tam z myślą o podjęciu pracy part-time. Najtrudniej to oczywiście połączyć w Londynie ze względu na wysokie koszty utrzymania. Musiałabyś sporo pracować, aby się samodzielnie utrzymać a w tym wypadku należałoby sobie zadać pytanie, czy to są jeszcze studia czy już tylko praca.
Studia w UK dobrze jest ukończyć z przyzwoitym wynikiem końcowym na który trzeba sobie zapracować (nie tak jak w PL). Ciężko to zrobić pracując ponad 20h/tydzień. Sugerowałabym dwie opcje: opcja 1 - zmiana miejsca zamieszkania i uczelni na mniejsze (czyt. tansze) miasto opcja 2 - przesunięcie studiów i podjęcie ich za rok. Ten rok mogłabyś poświęcić na odłożenie trochę pieniędzy, aby starczyło chociaż na opłacenie noclegów podczas studiów. |
|