MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nauka angielskiego

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

QlosJr

Post #1 Ocena: 0

2014-01-10 07:43:24 (11 lat temu)

QlosJr

Mężczyzna

Z nami od: 10-01-2014

Witam wszystkich! Chciałbym udać się do Anglii razem z rodziną (żona i dwójka dzieci 4 i 8 lat) w celu nauki języka angielskiego. Zakładam że możliwy termin to polskie wakacje czyli lipiec i sierpień.
To czego potrzebujemy to mieszkanie i szkoła(y). Londyn jest drogi jeśli chodzi o wynajem mieszkań dlatego zacząłem szukać poza stolicą. Najlepiej jednak żeby nie było to bardzo daleko od Londynu bo jest to jednak atrakcyjne miejsce do zwiedzania.
Pomyślałem o Reading.
Nie wiem czy to dobry wybór, bardzo proszę o Wasze opinie - może warto szukać jednak w Londynie (lub w innych miastach)
Nie wiem też czy są jakieś publiczne (tzn. darmowe/tanie) programy nauczania języka czy trzeba brać pod uwagę tylko prywatne (tzn. płatne). Ile takie szkoły kosztują i czy macie coś do polecenia (w Reading, Londynie lub gdzie indziej)

W Reading znalazłem 2 pokojowe mieszkanie do 700 funtów za miesiąc. Czy to dużo? Czy można znaleźć taniej? gdzie szukać?

Z góry dziękuję za pomoc

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2014-01-10 08:11:41 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Będziecie mieli duży problem aby znaleźć umeblowane mieszkanie na 2 miesiące to raz. Brak referencji, stałej pracy to dwa. Do takich 700 funtów dolicz wszelkie opłaty.
Darmowe kursy angielskiego są generalnie dla rezydentów no i nie są tak intensywne jak wy potrzebujecie.
Nie wiem jakie masz fundusze ale ja bym sprawdził na google oferty typu "wakacje z angielskim".
Podlicz transport, mieszkanie, wyżywienie, kursy angielskiego,ubezpieczenie itp i zobacz czy to się opłaca.
Ja wasze koszty dojazdu i pobytu tutaj wyliczam na 3-4 tys funtów, bez kursów językowych.

ps. doczytałem że chcecie zwiedzać Londyn, to warto kolejne kilkaset funtów doliczyć...

Do góry stronyOffline

Natija

Post #3 Ocena: 0

2014-01-10 10:21:50 (11 lat temu)

Natija

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

Nie lepiej znaleźć kurs z native speaker w PL?
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.

Do góry stronyOffline

Lianis

Post #4 Ocena: 0

2014-02-13 17:00:51 (11 lat temu)

Lianis

Kobieta

Z nami od: 13-02-2014

Ewentualnie poszukajcie czegos w tym rodzaju
http://englishstudyholidays.co.uk/courses/

Do góry stronyOffline