MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nauka w Anglii-Pytania

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Fevyl17

Post #1 Ocena: 0

2014-01-06 22:16:35 (11 lat temu)

Fevyl17

Mężczyzna

Z nami od: 06-01-2014

Cześć, mam 16 lat i szukam informacji nt. edukacji w Anglii. Chciałbym się wyporowadzić z Polski, jestem po pierwszym semestrze technikum informatycznego i chciałbym wyjechać. Tu nasuwają się pytania:
1. Jakie miasto wybrać ? Gdzie jest najlepsza opcja?
2. Czy istnieją jakieś licea/college/technika w których mógłby mnie przyjąć i mógłbym kontynuować naukę?
3. Czy musiałbym wynajmować mieszkanie czy mieszkać w jakimś internacie?
4. Ile kosztuje nauka w takiej szkole?
5. Czy dało by się połączyć naukę z pracą?
6. Czy po skończeniu szkoły, mógłbym aplikować na studia?
7. Czy idzie przetransportować instrument z polski do UK?
8. Czy w UK są wysokie ceny ? (Ogólnie-jedzenie, ubrania, komunikacja miejska)
9. Ile trwają przerwy pomiędzy trymestrami ?
Narazie tyle przychodzi mi do głowy, chcę dopowiedzieć że jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o te sprawy.
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

abd_ul

Post #2 Ocena: 0

2014-01-06 22:26:50 (11 lat temu)

abd_ul

Mężczyzna

Z nami od: 04-06-2013

Jezyk znasz?
Jak tak to czytaj
http://www.ox.ac.uk/feesandfunding/fees/
http://www.ox.ac.uk/feesandfunding/fees/information/college/2013ugcollege/

www.gov.uk/browse/education/find-course

Jak nie to zapomnij

[ Ostatnio edytowany przez: abd_ul 06-01-2014 22:28 ]

Do góry stronyOffline

autor65

Post #3 Ocena: 0

2014-01-06 22:32:03 (11 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

jak ja chcialbym miec 16 lat :) - i takie mozliwosci a o fiii zapomnij jest tylko piiii
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

nescient

Post #4 Ocena: 0

2014-04-05 23:46:00 (11 lat temu)

nescient

Kobieta

Z nami od: 05-04-2014

jesli nadal jestes zainteresowany wyjazdem to moge Ci odpowiedziec na pytania z wlasnego doswiadczenia :)
jak wiadomo to Cambridge jest najlepszym miastem dla studentow :) w wieku 16 lat masz do wyboru sixth form albo college aczkolwiek sixth form jest kontynuacja odpowiednika naszego gimnazjum wiec dla Ciebie pozostaje college.. nauka w collegu jest darmowa o ile podejmiesz ja do 18 roku zycia.. jesli Twoja edukacja przedluzy sie do 21 roku zycia.. niestety musisz placic. z collegami jest roznie - ogolnie polega to na tym ze wybierasz sobie kurs, cos na zasadzie technikum. i tutaj zaczynaja sie troche schody bo mam znajomych ktorzy ledwo przyjechali do Anglii i zaczynali od levelu 3 i mam tez takich ktorych college wyslal na darmowy kurs angielskiego ESOL.. mysle ze to zalezy od tego jaki kurs sobie wybierasz i jaka jest Twoja znajomosc angielskiego :) taki college jest 3 dni w tygodniu wiec mysle ze spokojnie moglbys pracowac na part time. o internatach nic mi nie wiadomo bo w sumie nigdy sie tym nie interesowalam. co do studiow tez nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze musisz skonczyc college i dodatkowo napisac egzaminy GCSE. w ciagu roku szkolnego masz 3 trymestry i tydzien wolnego miedzy kazdymi trymestrami :) ale tutaj ogolnie dostajesz duzo wolnego na swieta. mam nadzieje ze pomoglam :)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,