MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Collage (IT) 22 lata.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Magik1714

Post #1 Ocena: 0

2013-02-12 13:56:42 (12 lat temu)

Magik1714

Mężczyzna

Z nami od: 12-02-2013

Witam serdecznie.

Nie chciałbym spamować Wam forum, jest kilkadziesiąt tematów podobnych do mojego jednakże . . . Moja sytuacja trochę się różni.

Jako dziecko dużo podróżowałem z mamą (która szukała pracy) po europie przez co zaniedbałem szkołę.

Przez ten cały czas kształciłem się w kierunku IT (na własną rękę) myśląc iż w końcu dojdę do poziomu mistrza (dziecięca naiwność) i znajdę pracę wszędzie(nie posiadając wykształcenia). I tak się też stało, doszedłem do poziomu mistrza lecz w granicach które sam sobie wyznaczyłem.

Potrafię pisać profesjonalny kod w kilku programach lecz mam straszny "niż" dziedzinie matematyki oraz fizyki. . . Która jest niezbędna jeśli liczę na większą karierę w tej dziedzinie.

Przeliczyłem się . . .

Dlatego postanowiłem kontynuować gimnazjum (by uzupełnić brakującą wiedzę) "online" pracując.

Skończę gimnazjum za 2 lata (aktualnie mam 20) i chciałbym kształcić się w kierunku "IT" w którymś z Brytyjskich Collegy.

Jeśli chodzi o mój Ang. nie jest On płynny lecz potrafię się porozumieć. Mieszkam w Anglii aktualnie rok (przyjechałem tu 1 raz 7 lat temu lecz zmieniałem kraje).

Jak to wygląda z perspektywy praktycznej ? Jakie papiery potrzeba by dostać się do prywatnego Collegu dla dorosłych, jakie są wymagania, opłaty, czas zajęć ?

Głównie pisze ten post ponieważ czytałem sporo o tym iż Polskie testy gimnazjalne nie są akceptowane, i trzeba zdawać od nowa cały proces. Oraz test GCSE. Lub skończyć maturę w Polscę.

Jeśli trzeba skończyć maturę to w jakim celu mam kończyć Collage który jest na tym samym poziomie co liceum . . .

Jeśli tak jest czy jest jakiś sposób by to pominąć ? Mój czas jest ograniczony. .

Dziękuję za poświęcenie czasu.

P.S
Jeszcze tak z ciekawości. . Jak wygląda perspektywa dostania się na studia dzienne(prywatnie) po zaocznym Collegu ?

[ Ostatnio edytowany przez: Magik1714 12-02-2013 14:01 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-02-12 14:11:56 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Magik1714

Post #3 Ocena: 0

2013-02-12 14:31:24 (12 lat temu)

Magik1714

Mężczyzna

Aktualnie nie chcę się zapisywać do Collegu. Nastąpi to w przyszłości dlatego potrzebował bym jedynie teoretyczne informacje. Na większości oficjalnych portali Collegów piszę iż wymgajaą kurs GSCE.

Lecz na waszym portalu czytałem iż w Collegu dla dorosłych nie wymaga się praktycznie żadnych papierów i to zależy głównie od Ciebie czy dasz radę . . .

Trudno znaleźć prywatne College dla dorosłych na internecie tym bardziej "IT w moim regionie" dlatego trudno nie jestem w stanie umówić się z agentem.

Kontynuuje swoją prośbę o informacje.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2013-02-12 15:12:01 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie wiem co rozumiesz przez prywatny college, ale praktycznie w kazdej gminie/dzielnicy masz college dla doroslych.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Magik1714

Post #5 Ocena: 0

2013-02-12 15:21:15 (12 lat temu)

Magik1714

Mężczyzna

Dokładnie, chodzi mi o collage dla dorosłych. Co rozumiem przez prywatny College ? - Płatny, dla dorosłych.

Praktycznie przejrzałem całe google w poszukiwaniu jakiegokolwiek Collegu w kierunku IT i znajduje jedynie kursy kilkutygodniowe . . .

Dlatego zwróciłem się do Was ?

Czy jest ktoś w stanie udzielić mi tych informacji ?

Czy jest możliwość teoretycznej dyskusji na temat Collegu ? Czy muszę od razu iść się zapisać by to sprawdzić . . .

Na prawdę w dziale edukacja nikt nie wie jakie mają wymagania w Collegach ?

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-02-12 15:46:06 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Magik1714

Post #7 Ocena: 0

2013-02-12 15:59:24 (12 lat temu)

Magik1714

Mężczyzna

Więc w jakim celu jest ten dział ?

To coś jakby pójść do wędkarskiego po robaki a sprzedawca Ci mówi "Robaki należy wykopać za pomocą łopaty". . .

"Panie ja wiem że robaki należy wykopać ale w jakim celu są sklepy wędkarskie ?."

Tak samo etykietka "edukacja" mówi iż mogę znaleźć tu informacje na temat "edukacji" m.in o Collegach.

Myślisz że po co piszę na tym forum ? Po to żebyś mi powiedział abym udał się do Collegu ? (masz mnie za idiote?) Cóż za ironia.

Forum tego typu jest dla osób które nie są w stanie znaleźć owych informacji dlatego proszą forumowiczów o Ich podanie. Ja jestem jedną z tych osób ponieważ pracuje od pn do pt, w weekendy nadrabiam szkołę więc nie mam kiedy mam odwiedzić College. Nie chcąc tracić cennego czasu:

Piszę tutaj . . .

Jest tu jakaś kompetentna osoba która udzeli mi informacji o które proszę ?

[ Ostatnio edytowany przez: Magik1714 12-02-2013 16:31 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-02-12 16:48:12 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Magik1714

Post #9 Ocena: 0

2013-02-12 17:43:39 (12 lat temu)

Magik1714

Mężczyzna

Zauważ iż cierpliwie obserwuje temat oczekując na informacje.

Główny punkt mego problemu polega na tym iż nie wiem czy Polskie gimnazja honorowane są w Polsce, jeśli mam się spotkać z agentem o taką bzdurę to szkoda mojego i Jego czasu.

Zapewne pojadę do Collegu "jak już znajdę czas" . . . Oraz będę wiedział coś więcej. Stworzę listę pytań oraz oczekiwań. Będę przygotowany . . . Wtedy jestem w stanie poświęcić dzień na odwiedzenie Collegu który wybiorę, bo jak na razie nic nie znalazłem.

Nie mogę iść na wywiad do Tomasza Adamka wiedząc jedynie że "ktoś z Jego branży oddał córcę nerkę" . . .

Lecz Nim zacznę zbierać te informację chciałbym wiedzieć na czym stoje.

Chyba już wystarczająco wyjaśniłem swoją sytuacje . . .

Do góry stronyOffline

Magik1714

Post #10 Ocena: 0

2013-02-12 17:44:44 (12 lat temu)

Magik1714

Mężczyzna

Cytat:

2013-02-12 17:43:39, Magik1714 napisał(a):
Zauważ iż cierpliwie obserwuje temat oczekując na informacje.

Główny punkt mego problemu polega na tym iż nie wiem czy Polskie gimnazja honorowane są w Polsce, jeśli mam się spotkać z agentem o taką bzdurę to szkoda mojego i Jego czasu.

Zapewne pojadę do Collegu "jak już znajdę czas" . . . Oraz będę wiedział coś więcej. Stworzę listę pytań oraz oczekiwań. Będę przygotowany . . . Wtedy jestem w stanie poświęcić dzień na odwiedzenie Collegu który wybiorę, bo jak na razie nic nie znalazłem.

Nie mogę iść na wywiad do Tomasza Adamka wiedząc jedynie że "ktoś z Jego branży oddał córcę nerkę" . . .

Lecz Nim zacznę zbierać te informację chciałbym wiedzieć na czym stoje.

Chyba już wystarczająco wyjaśniłem swoją sytuacje . . .

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,