Nie chciałbym spamować Wam forum, jest kilkadziesiąt tematów podobnych do mojego jednakże . . . Moja sytuacja trochę się różni.
Jako dziecko dużo podróżowałem z mamą (która szukała pracy) po europie przez co zaniedbałem szkołę.
Przez ten cały czas kształciłem się w kierunku IT (na własną rękę) myśląc iż w końcu dojdę do poziomu mistrza (dziecięca naiwność) i znajdę pracę wszędzie(nie posiadając wykształcenia). I tak się też stało, doszedłem do poziomu mistrza lecz w granicach które sam sobie wyznaczyłem.
Potrafię pisać profesjonalny kod w kilku programach lecz mam straszny "niż" dziedzinie matematyki oraz fizyki. . . Która jest niezbędna jeśli liczę na większą karierę w tej dziedzinie.
Przeliczyłem się . . .
Dlatego postanowiłem kontynuować gimnazjum (by uzupełnić brakującą wiedzę) "online" pracując.
Skończę gimnazjum za 2 lata (aktualnie mam 20) i chciałbym kształcić się w kierunku "IT" w którymś z Brytyjskich Collegy.
Jeśli chodzi o mój Ang. nie jest On płynny lecz potrafię się porozumieć. Mieszkam w Anglii aktualnie rok (przyjechałem tu 1 raz 7 lat temu lecz zmieniałem kraje).
Jak to wygląda z perspektywy praktycznej ? Jakie papiery potrzeba by dostać się do prywatnego Collegu dla dorosłych, jakie są wymagania, opłaty, czas zajęć ?
Głównie pisze ten post ponieważ czytałem sporo o tym iż Polskie testy gimnazjalne nie są akceptowane, i trzeba zdawać od nowa cały proces. Oraz test GCSE. Lub skończyć maturę w Polscę.
Jeśli trzeba skończyć maturę to w jakim celu mam kończyć Collage który jest na tym samym poziomie co liceum . . .
Jeśli tak jest czy jest jakiś sposób by to pominąć ? Mój czas jest ograniczony. .
Dziękuję za poświęcenie czasu.
P.S
Jeszcze tak z ciekawości. . Jak wygląda perspektywa dostania się na studia dzienne(prywatnie) po zaocznym Collegu ?
[ Ostatnio edytowany przez: Magik1714 12-02-2013 14:01 ]