MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

teacher assistant,przedszkolanka,nauczyciel-poszukuje

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-01-23 13:37:39 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-01-23 13:53:07 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-01-23 13:58:08 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #4 Ocena: 0

2013-01-23 14:03:10 (12 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Takim wolontariuszem bardzo latwo zostac. Wystarczy zglosic sie do szkoly.
Jesli chodzi o platna posade jako teacher asistant juz nie jest tak latwo, bo konkurencja jest bardzo duza. W moich lokalnych czasami oglaszaja takie wakaty i jest bardzo duzo chetnych. Najlepiej miec NVQ3 lub nowsza wersje CACHE level 3 w odpowiednim kierunku. Ponadto oczywiscie doswiadczenie (np jako wlasnie wolontariusz). Po ostatnim naborze zatrudnili tylko tych z dyplomami i doswiadczeniem ... mieli w czym wybierac.
Jesli chodzi o prace w prywatnym przedszkolu to wlasciwie zadnego wyksztalcenia teoretycznie miec nie musisz. Czesto pracodawcy sponsoruja ww kurs. Zrobienie takiego kursu zajmuje miedzy 6 a 18 miesiecy ... angielski musi byc na dosc dobrym poziomie, bo jest bardzo duzo wypracowan do napisania.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-01-23 14:08:56 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #6 Ocena: 0

2013-01-23 14:13:44 (12 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Ja jestem wlasnie po CYPW CACHE Level 3 i powiem Ci ze robienie tego kursu na sucho bez aktywnej pracy w zawodzie jest niemozliwe, bo duza czesc kursu jest oparta na obserwacjach wykonywanych przez asesora. Jesli nie pracujesz asesor nie bedzie mial czego obserwowac. Najlepiej wlasnie zalapac sie albo jako wolontariusz (jesli masz taka mozliwosc) i asesor moze tam robic swoje obserwacje albo wlasnie zalapac sie do przedszkola, odczekac troche i podpytac pracodawce czy sa jakies opcje sponsoringu kursu.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-01-23 14:18:54 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

effimd

Post #8 Ocena: 0

2013-01-23 14:41:23 (12 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Cytat:

2013-01-23 14:08:56, kicia12 napisał(a):
dziekuje Ania-caterham

jestes childminder?tez myslalam nad childminder

pewnie dlatego wiesz co i jak jesli chodzi o moje w/w pytania:-)

mam jeszcze jedno pytanko,z Twojej wypowiedzi wywniosowalam ze na przedszkolanke nie musze miec specjalnego wyksztacenenia ale.... jak mam zrobic taki kurs?czy sa jakies kursy w collagu?czy mam pochodzic po przedszkolach,zapytac czy wysylaja na takie kursy(troche glupie:-))) czy jak?

aha a tak na marginesie szukam childminder ze Stockport-zna ktos moze fajna zaufana osobke?

Ja pare lat temu zastanawialam sie nad praca teaching assistant,niestety moje dyplomy i doswiadczenie jako nauczycielka z Polski malo tu byly warte,oczywiscie to jest dla nich jakis tam dodatek, ale tylko dodatek. Wolontariat w szkole i te ich kursy sa o wiele wazniejsze.
Efekt zostalam niania,zarejestrowana w Ofsted i jestem bardzo zadowolona z pracy.
Co do wymagan do pracy jako asystent nauczyciela tak jak w linku,ktory ktos wkleil wyzej,wiec wcale nie jest tak latwo o te prace,zwlaszcza w Londynie np.gdzie konkurencja jest duza.Co wiecej jeszcze jak przegladalam ogloszenia o tego typu prace spotkalam sie z ogloszeniami,w ktorych bylo zaznaczone,ze przyjma na to stanowisko,ale tych co juz pracowali w tym charakterze jako zatrudnieni wczesniej a nie wolontariusze.
Poszukaj w wyszukiwarce bylo juz troche tematow na temat asystenta nauczyciela tu na 'Mojej wyspie'.

[ Ostatnio edytowany przez: effimd 23-01-2013 14:47 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,