MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

16-latek samemu w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 9 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2012-10-30 00:00:22 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-10-29 23:57:09, gdanszczanka napisał(a):

do poziomu - " cios w podbrzusze"- juz jest bardzo blisko;
targowisko na podbialostockiej wsi juz sie odegralo. Teraz Ring _wolny :):-8

Bez urazy. Ale nawet nie wiesz jak się ciesze że nie będziesz sędzią ringowym...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gdanszczanka

Post #2 Ocena: 0

2012-10-30 00:07:23 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-10-30 00:00:22, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2012-10-29 23:57:09, gdanszczanka napisał(a):

do poziomu - " cios w podbrzusze"- juz jest bardzo blisko;
targowisko na podbialostockiej wsi juz sie odegralo. Teraz Ring _wolny :):-8

Bez urazy. Ale nawet nie wiesz jak się ciesze że nie będziesz sędzią ringowym...

alez absolutnie protestuje - ja bede w ringu i pewnie mi luk brwiowy rozbija - taki juz los ...wiecznie ciegi zbieram*THUMBS UP*
Ale jakos wciaz stoje:-]
teraz lepiej sie poloze bo rano zarobic na te benefity dla innych musze :)
Phi

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2012-10-30 00:10:03 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-10-30 00:07:23, gdanszczanka napisał(a):

teraz lepiej sie poloze bo rano zarobic na te benefity dla innych musze :)

Bardzo dobry pomysł.

Do góry stronyOffline

autor65

Post #4 Ocena: 0

2012-10-30 00:15:53 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Jeżeli masz naprawdę 16 lat ,,,,?! To droga otwarta. Z pomocna dłonią na początku np. rodziny lub znajomych dasz rade. Pójdziesz do collegu za darmo :). Z praca trochę trudniej do masz dopiero "16 lat" ale w jakiejś jadłodajni zarobisz na wikt i opierunek.
Moj syn Maciek miał 17 lat jak się od nas wyprowadził i daje sobie rade ....nie mógł wytrzymać z nami a my ....z nim. Dzisiaj jest już wszystko dobrze. Pracuje i uczy się. Za rok chce iść na studia a dziś był u nas coś zjeść :) :). DO odważnych świat należy -ktoś już pisał chyba.
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2012-10-30 00:27:08 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-10-30 00:15:53, autor65 napisał(a):
Z praca trochę trudniej do masz dopiero "16 lat" ale w jakiejś jadłodajni zarobisz na wikt i opierunek.

Nie zarobi, i tu jest problem.

Cytat:

a dziś był u nas coś zjeść :)

Daleko miał?

Nie róbmy sobie jaj. Jeśli autor wątku poważnie myśli o wyjeździe w wieku 16 lat to bądźmy uczciwi i powiedzmy szczerze: ma bardzo małe szanse aby wyjść na ludzi.
Ale, jeśli autor wątku jest tym kim za kogo się podaje to w Polsce ma o wiele lepsze szanse, i będzie mu łatwiej.
Nie jest głupi, rzekłbym jest inteligentny, jak sam pisał jest oczytany itd. Polska nie jest złym krajem do rozwoju i nauki, a popracować na zmywaku może przyjechać chociażby za dwa lata w wakacje...

Ja i tak mam nieodparte wrażenie iż jednym z bohaterów programu Ewy Drzyzgi wkrótce będzie młody człowiek usiłujący wyjechać na zachód:))

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #6 Ocena: 0

2012-10-30 00:42:50 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-10-30 00:27:08, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

Z praca trochę trudniej do masz dopiero "16 lat" ale w jakiejś jadłodajni zarobisz na wikt i opierunek.

Nie zarobi, i tu jest problem.

Cytat:

a dziś był u nas coś zjeść :)

Daleko miał?

Nie róbmy sobie jaj. Jeśli autor wątku poważnie myśli o wyjeździe w wieku 16 lat to bądźmy uczciwi i powiedzmy szczerze: ma bardzo małe szanse aby wyjść na ludzi.
Ale, jeśli autor wątku jest tym kim za kogo się podaje to w Polsce ma o wiele lepsze szanse, i będzie mu łatwiej.
Nie jest głupi, rzekłbym jest inteligentny, jak sam pisał jest oczytany itd. Polska nie jest złym krajem do rozwoju i nauki, a popracować na zmywaku może przyjechać chociażby za dwa lata w wakacje...

Ja i tak mam nieodparte wrażenie iż jednym z bohaterów programu Ewy Drzyzgi wkrótce będzie młody człowiek usiłujący wyjechać na zachód:))

hahaha:-]:-]
Juz w pierwszych, niegramatycznych, postach podkreslilam niezwykle, jak na ten wiek zdolnosci mlodego czlowiekai i jego bogata wyobraznie...BEDE SLAWNA :) zglosze sie po gaze za statystowanie, bo mi sie "nalezy"*THUMBS UP*
Phi

Do góry stronyOffline

autor65

Post #7 Ocena: 0

2012-10-30 00:43:02 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Absolutnie nie robię jaj...sobie ani nikomu. Zakładam, ze można być b. dojrzałym w wieku 16 lat i bardzo niedojrzałym w wieku 35 lat po studiach mieszkając z mamusia.
Maciek mieszka niedaleko razem z dwójka rodzeństwa. Daje rade naprawdę. Ciężko pracuje i uczy się - tutaj da się to pogodzić.

człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2012-10-30 00:47:10 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-10-30 00:43:02, autor65 napisał(a):
Absolutnie nie robię jaj...sobie ani nikomu. Zakładam, ze można być b. dojrzałym w wieku 16 lat i bardzo niedojrzałym w wieku 35 lat po studiach mieszkając z mamusia.
Maciek mieszka niedaleko razem z dwójka rodzeństwa. Daje rade naprawdę. Ciężko pracuje i uczy się - tutaj da się to pogodzić.

Autor...
Mój post był zupełnie nie skierowany do Ciebie i Twojej rodziny. Fakt, trochę się nią podparłem. Ale nie o to chodzi....

Do góry stronyOffline

Dinth1906

Post #9 Ocena: 0

2012-10-30 08:10:18 (13 lat temu)

Dinth1906

Konto usunięte

Ja przyznam racje moim przedmowca, ale z troche innych powodow. Jezeli przyjedziesz tu pracowac na part-time I dodatkowo sie uczyc, najprawdopodobniej skonczysz na samej pracy. Bardzo, bardzo ciezko przetrwac laczac te dwie rzeczy - szczegolnie bez dodatkowego zrodla utrzymania.

Ponadto popelniles pewien zasadniczy blad zakladajac ze przyjedziesz tutaj I wynajmiesz kawalerke.
W rzeczywistosci to wyglada tak ze przyjezdzasz tutaj, idziesz do pracy, wynajmujesz lozko we wspoldzielonym pokoju I modlisz sie zeby ci na czynsz od piatku do piatku zostalo :)
A do kawalerki sie przeprowadzasz jak juz jestes bogaty ;)

Do góry stronyOffline

zuza1508

Post #10 Ocena: 0

2013-01-02 16:19:54 (12 lat temu)

zuza1508

Kobieta

Z nami od: 02-01-2013

Chlopie, gratuluje odwagi !
A do odwaznych swiat nalezy !

Jak najbardziej mozesz pracowac, wynajmowac mieszkanie, zyc oraz uczyc sie w Uk. Majac 16lat jestes w pelni odpowiedzialny za siebie w tym kraju i traktowany jako dorosly (tylko nie kupisz alkoholu ani papierosow, na impreze tez nie wejdziesz)

- jesli b. chcesz, jestes zaradny, masz jakies £1,500 aby sie utrzymac przez pierwsze tygodnie w tym kraju to nic nie jest skomplikowane ;)
- zasilku niestety nie dostaniesz ;( ale jesli robisz wszystko z glowa, bedziesz w stanie sie utrzymac, napewno bedzie Ci duzo latwiej niz w Pl.
- Nie marz narazie o kawalerce, wynajmij sobie pokoj koszt tygodniowy to £50-£85.
- Jestes w stanie pogodzic nauke i prace pod warunkiem ze do pracy pojdziesz do fabryki i bedziesz pracowac od pon do pt a do szkoly pojdziesz na weekend (szkole masz za darmo do 19roku zycia)
- Pracujac na pelny etat jestes w stanie zarobic min ok. £150.00 jako nieletni ale sa firmy gdzie zaplaca Ci pelna stawke ( wiem z doswiadczenia) w tej chwili to £6.08h przez 5dni w tyg po 8h dziennie daje Ci niezla sume ;)

Dodam ze proponuje przyjechac wiosna gdyz okres zimowy jest okrutny jesli chodzi o prace..

Zycze powodzenia z calego serca, jak masz jakies pytanie, sluze pomoca na priv.

Pozdrowionka !

Zuza !

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,