Str 4 z 10 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
NoNickname |
Post #1 Ocena: 0 2012-10-28 20:34:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
gobi99op,
abstrahując od tematu,chciałam Ci powiedzieć,że bardzo ładnie i "dojrzale" piszesz ... już dawno nie czytałam tak bezbłędnie napisanych postów,a o stylu już nie wspomnę
Jeżeli /bo i taka myśl przyszła mi do głowy/tego profilu nie założyła osoba dorosła,to myślę,że jesteś bardzo zdolnym uczniem i stąd też Twoje plany podjęcia studiów na dobrej uczelni.
Może w Twoim przypadku pomysł z podjęciem nauki w Anglii nie jest taki zły,ale pod warunkiem,że opanujesz jęz.angielski.
To podstawa - bez niej ani rusz.
Powściągnij wodze fantazji,skup się na nauce,skończ szkołę średnią i z dobrymi ocenami na świadectwie maturalnym i już dobrym angielskim startuj na studia w Anglii.
To tylko 3lata,a po nich nie będziesz miał problemu z szukaniem mieszkania,czy pracy,bo będąc studentem,możesz zamieszkać w akademiku,wystąpić o stypendium,pożyczkę,a do tego pracować na part time.
Teraz to tylko wpakujesz się w kłopoty...
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2012-10-28 20:51:22 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #3 Ocena: 0 2012-10-28 21:53:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
POszukaj w Pl opcji International Baccalaureat, moze ulatwic start na studia w UK.
Zarobic za duzo nie dorobisz w ramach studiow, ale jesli rodzicom sie zechce i beda w stanie sponsorowac zachcianki syna, to czemu nie.
Obecnie stawka wyjsciowa za rok studiow w UK, to ok.10.000 L, do tego lokum, wyzywienie i zycie studenckie  .
Powodzenia!
|

|
 |
|
macadi |
Post #4 Ocena: +1 2012-10-28 22:05:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Przeczytalam watek i jestem w szoku, ze ktos kto deklaruje sie byc pedagogiem wyzywa publicznie mlodego, kulturalnego czlowieka od smarkaczy tylko dlatego, ze smie wyrazic wlasne zdanie... 16 latek ma prawo byc niedojrzaly i ma tez prawo decydowac o wlasnym zyciu. Rodzice nie sa bogami tylko dlatego ze zarabiaja pieniadze i jesc daja. I chyba nikt uciekac z domu nie chce jesli mu tam dobrze...
Zgadzam sie jednak z przedmowczyniami, ze gimnazjum to jeszcze troche za malo, zeby zaczac studia. Najpierw matura, dobry angielski, dobre rozeznanie, wybor wlasciwego kierunku i ... mozna startowac na podboj swiata  . wtedy jest o wiele latwiej- mozna mieszkac z innymi studentami, ubiegac sie pozyczke studencka, stypendium, latwiej znalezc prace itd.
|

|
 |
|
macadi |
Post #5 Ocena: 0 2012-10-28 22:07:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Przeczytalam watek i jestem w szoku, ze ktos kto deklaruje sie byc pedagogiem wyzywa publicznie mlodego, kulturalnego czlowieka od smarkaczy tylko dlatego, ze smie wyrazic wlasne zdanie... 16 latek ma prawo byc niedojrzaly i ma tez prawo decydowac o wlasnym zyciu. Rodzice nie sa bogami tylko dlatego ze zarabiaja pieniadze i jesc daja. I chyba nikt uciekac z domu nie chce jesli mu tam dobrze...
Zgadzam sie jednak z przedmowczyniami, ze gimnazjum to jeszcze troche za malo, zeby zaczac studia. Najpierw matura, dobry angielski, dobre rozeznanie, wybor wlasciwego kierunku i ... mozna startowac na podboj swiata  . wtedy jest o wiele latwiej- mozna mieszkac z innymi studentami, ubiegac sie pozyczke studencka, stypendium, latwiej znalezc prace itd.
|

|
 |
|
|
krakn |
Post #6 Ocena: 0 2012-10-28 22:29:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
można można, 16 lat to już praktycznie dorosły człowiek.
O ile mamusia nie trzyma w inkubatorze pod kiecką.
W tym wieku to już ojcami, matkami bywają, i na wojne szli.
Jak tak chce żaden problem.
Lepiej jak chce już pracować niż ten co ma 30 lat i leń śmierdzący na mamusi wikcie.
Będzie chciał to i pracować może i studia skończy i będzie ogarnięty nie tylko z teorii studenckich papierków, ale i z życiowej nauki.
Nic tak nie nie motywuje, jak kop kubeł zimnej wody od życia, a klaps od mamy to pikuś w porównaniu z kopniakami w tyłek w dorosłym życiu.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
NoNickname |
Post #7 Ocena: 0 2012-10-28 22:41:19 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat:
2012-10-28 14:33:34, gdanszczanka napisał(a):
Cytat:
2012-10-28 13:35:51, gobi99op napisał(a):
Pewnie, że mówiłem rodzicom! Owszem nie są oni idealnymi rodzicami, czasem w ogóle nie nazwałbym ich rodzicami i ze względu na sytuacje rodzinną zastanawiałem się nad opcją wyjazdu. Jakby nie patrzeć na odważniejsze kroki zostało mi jeszcze ponad pół roku. Poza tym mam sporo rodziny w Anglii (część w Londynie). Także jako taką pomoc raczej bym miał (to dość bliska rodzina). Nie napalam się jeszcze na opuszczenie kraju. Na razie tylko z ciekawości pytam jakie są warunki, wymagania... Po prostu... A moi rodzice są BARDZO niedojrzali! Np. dziś godz. 14:30. W domu naprawdę burdel, a siostry (lat 5) jeszcze nikt nie ubrał i biega w piżamie z gołymi nogami... A oni śpią!!! A to bardzo delikatny przykład, choć resztą wolałbym się nie dzielić na publicznym…
Gdyby na życie trzeba było ok. 600 funtów miesięcznie, dostałbym 200 funtów tego zasiłku i może ze 100 zarobił to resztę by mi rodzice pokryli. A gdyby nie było zasiłku ani pracy, to pokryliby całość. - Do biednych nie należą...
Tylko teraz zastanawiam się, czy jest sens, skoro chce iść tam na studia. Czy są dobre szkoły, jakie są dodatkowe koszty poza wynajmem mieszkania i jedzeniem???
ja nie wiem cos ty tam popalal ale takie gdybanie kto ci sie do zycia dolozy to chyba cos mocnego musialo byc
Rodzice tacy "beee" i beda ci sie do zycia w Uk dokladac ??? A oni to tez nie sa ludzmi i sobie po tygodniu pracy pospsc nie moga ???
ja tez jestem matka i spie - a corka 6 lat w pizamie lata i jakby moj 19letni syn mnie od niedojzalych wyzywal zamiast siostrze kanapke naszykowac to juz by sie z niedzielnym obiadkem do McDonalda przeniosl
Studia w UK sa odplatne i byle osiol sie nie dopcha - fakt ze mozna student loan zalatwic ale czytajac co piszesz to nawet o tym nie masz co mazyc....
Cala rodzina, obce panstwo i formulowicze sie beda zrzucac bo sie koledze w domu znudzilo - Ludzie !!! Rozpieszczony smark i tyle
Gdanszczanko, w tym i też innym wątku przeczytałam,że jesteś pedagogiem.
Czy na pewno? - bo czytając Twoje komentarze, w których,aż roi się od błędów ortograficznych,gramatycznych i stylistycznych,odniosłam raczej wrażenie,że niewiele masz wspólnego z nauką,a już wyższą w ogóle
Poza tym,od pedagoga,spodziewałabym się bardziej inteligentnej odpowiedzi,rady,a nie naszpikowanej błędami tyrady słownej nastawionej na zdołowanie chłopaka i do tego obrażającej Go.
Wszystko ,co napisałaś w tym wątku, niezbyt dobrze świadczy o Tobie,a wręcz bezlitośnie obnaża poważne braki w podstawowym wykształceniu.
A jak porównam te dwa posty,to, aż trudno mi uwierzyć,że pierwszy napisał 16latek,a drugi wyszedł spod paluszków pani pedagog...
Kmicic ponownie by zawołał - Kończ... waść! wstydu... oszczędź!
|

|
 |
|
gdanszczanka |
Post #8 Ocena: 0 2012-10-28 22:43:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat:
2012-10-28 22:29:00, krakn napisał(a):
można można, 16 lat to już praktycznie dorosły człowiek.
O ile mamusia nie trzyma w inkubatorze pod kiecką.
W tym wieku to już ojcami, matkami bywają, i na wojne szli.
Jak tak chce żaden problem.
Lepiej jak chce już pracować niż ten co ma 30 lat i leń śmierdzący na mamusi wikcie.
Będzie chciał to i pracować może i studia skończy i będzie ogarnięty nie tylko z teorii studenckich papierków, ale i z życiowej nauki.
Nic tak nie nie motywuje, jak kop kubeł zimnej wody od życia, a klaps od mamy to pikuś w porównaniu z kopniakami w tyłek w dorosłym życiu.
Wlasnie o to chodzi ze tak o pracy to niewiele ...jak przejzysz historie watku to wyczytasz ze rodzice pomoga i jakis benefit wpadnie... takze raczej Dyzio Marzyciel z wybujala wyobraznia i oczekiwaniami...
Pozatym mlody czlowiek moze i z przykrymi zyciowymi przezyciami, lepiej zeby w domu studia skonczyl albo choc mature i o siostre zadbal bo jezeli to wszystko prawda to malenstwo tylko na 16to latka moze liczyc - jest w domu potraebny anie samolubnie glowa w piasek i uciekac...nie ma co zachecac ... tutaj latwo sie mlodej duszy zagubic ....  Phi
|

|
 |
|
gdanszczanka |
Post #9 Ocena: 0 2012-10-28 22:53:28 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2012 Skąd: South east |
Cytat:
2012-10-28 22:41:19, NoNickname napisał(a):
Cytat:
2012-10-28 14:33:34, gdanszczanka napisał(a):
Cytat:
2012-10-28 13:35:51, gobi99op napisał(a):
Pewnie, że mówiłem rodzicom! Owszem nie są oni idealnymi rodzicami, czasem w ogóle nie nazwałbym ich rodzicami i ze względu na sytuacje rodzinną zastanawiałem się nad opcją wyjazdu. Jakby nie patrzeć na odważniejsze kroki zostało mi jeszcze ponad pół roku. Poza tym mam sporo rodziny w Anglii (część w Londynie). Także jako taką pomoc raczej bym miał (to dość bliska rodzina). Nie napalam się jeszcze na opuszczenie kraju. Na razie tylko z ciekawości pytam jakie są warunki, wymagania... Po prostu... A moi rodzice są BARDZO niedojrzali! Np. dziś godz. 14:30. W domu naprawdę burdel, a siostry (lat 5) jeszcze nikt nie ubrał i biega w piżamie z gołymi nogami... A oni śpią!!! A to bardzo delikatny przykład, choć resztą wolałbym się nie dzielić na publicznym…
Gdyby na życie trzeba było ok. 600 funtów miesięcznie, dostałbym 200 funtów tego zasiłku i może ze 100 zarobił to resztę by mi rodzice pokryli. A gdyby nie było zasiłku ani pracy, to pokryliby całość. - Do biednych nie należą...
Tylko teraz zastanawiam się, czy jest sens, skoro chce iść tam na studia. Czy są dobre szkoły, jakie są dodatkowe koszty poza wynajmem mieszkania i jedzeniem???
ja nie wiem cos ty tam popalal ale takie gdybanie kto ci sie do zycia dolozy to chyba cos mocnego musialo byc
Rodzice tacy "beee" i beda ci sie do zycia w Uk dokladac ??? A oni to tez nie sa ludzmi i sobie po tygodniu pracy pospsc nie moga ???
ja tez jestem matka i spie - a corka 6 lat w pizamie lata i jakby moj 19letni syn mnie od niedojzalych wyzywal zamiast siostrze kanapke naszykowac to juz by sie z niedzielnym obiadkem do McDonalda przeniosl
Studia w UK sa odplatne i byle osiol sie nie dopcha - fakt ze mozna student loan zalatwic ale czytajac co piszesz to nawet o tym nie masz co mazyc....
Cala rodzina, obce panstwo i formulowicze sie beda zrzucac bo sie koledze w domu znudzilo - Ludzie !!! Rozpieszczony smark i tyle
Gdanszczanko, w tym i też innym wątku przeczytałam,że jesteś pedagogiem.
Czy na pewno? - bo czytając Twoje komentarze, w których,aż roi się od błędów ortograficznych,gramatycznych i stylistycznych,odniosłam raczej wrażenie,że niewiele masz wspólnego z nauką,a już wyższą w ogóle
Poza tym,od pedagoga,spodziewałabym się bardziej inteligentnej odpowiedzi,rady,a nie naszpikowanej błędami tyrady słownej nastawionej na zdołowanie chłopaka i do tego obrażającej Go.
Wszystko ,co napisałaś w tym wątku, niezbyt dobrze świadczy o Tobie,a wręcz bezlitośnie obnaża poważne braki w podstawowym wykształceniu.
A jak porównam te dwa posty,to, aż trudno mi uwierzyć,że pierwszy napisał 16latek,a drugi wyszedł spod paluszków pani pedagog...
Kmicic ponownie by zawołał - Kończ... waść! wstydu... oszczędź!
nie bede komentowac pozwolcie bo wytykani bledow nie jest zadnym argumentem, a ze mlody czlowiek rozsadkiem sie nie popisal - bo jak mozna o wyjezdzie myslec jak sie mlodsze rodzenstwo ma , trzebaby raczej pomyslec jak rodzicom z balaganu sie wydostac a nie na forum szukac odpowiedzi - zwlaszcza jak sie ma bliska rodzine na miejscu i wszelkich odpowiedzi moglaby udzielic....
a wlasnie dlatego ze pedagog to nikomu przcinkow ominietych czy literowek nie wytykam bo nie o to chodzi -chyba... ale pewnie sie myle/ a stare powiedzenie mowi ze szefc bez butow chodzi to i ze mnie taki pedagog bez interpunkjii, i tyle !!!  Phi
|

|
 |
|
Dwunasty |
Post #10 Ocena: 0 2012-10-28 22:58:53 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2012-10-28 22:53:28, gdanszczanka napisał(a):
a stare powiedzenie mowi ze szefc bez butow chodzi to i ze mnie taki pedagog bez interpunkjii, i tyle !!!
Ja znam to samo powiedzenie, no prawie to samo...w moim był szewc.
|

|
 |
|