MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Edukacja w domu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

Str 7 z 16

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anthrax

Post #1 Ocena: 0

2012-08-30 18:35:37 (13 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2012-08-30 17:56:25, Veilchen napisał(a):
Widze, ze temat ponownie otwarty, więc z ciekawosci zapytam: Jak wyglada sprawa dyscypliny w nauczaniu domowym? Naprawde jesteście w stanie zmotywowac dziecko do uczenia sie codziennie w domu? Jeśli tak, to jestem pełna podziwu. Oczywiście sama wymuszam na starszym synku codzienne odrabianie prac domowych i wieczorną lekturę czytanki, ale to jednak co innego. Dodatkowo musicie świetnie znać angielski jesli nauczaniem domowym chcecie przygotowac dziecko do pozniejszej edukacji w colleg'u czy nawet do studiów. Jestem nauczycielem z wykształcenia, więc mam pojęcie na ten temat. Jeśli rodzice rzeczywiście zadają sobie taki trud i ich dziecko wyrośnie potem na fajnego wykształconego człowieka, to jestem pełna podziwu - i piszę to szczerze, bo wiem, ze jest to możliwe, choć bardzo trudne. Ja jednak się ciesze, ze moj pierworodny chodzi do szkoly (niech kto inny sie z nim męczy, hehe) a i jemu rywalizacja szkolna troche uciera nosa, inaczej czułby sie chyba pępkiem świata (taki jedynak z charakteru, ktoremu jednak potem urodził sie młodszy brat).

zalezy jakich metod pedagogicznych rodzice uzywaja

podstawa jest wyrobienie u dziecka etyki pracy, rzadzy wiedzy oraz auto-motywacji

lepiej sie sprawdza edukacja domowa, jesli uczone razem jest rodzenstwo niz jedynacy, zwlaszcza jesli rodzice uznaja model nauczania - learning by teaching others, albo learning by doing

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anthrax

Post #2 Ocena: 0

2012-08-30 18:38:52 (13 lat temu)

Anthrax

Cytat:

2012-08-30 18:33:43, leonka napisał(a):
Cytat:

2012-08-30 18:23:57, krakn napisał(a):

Natomiast nie da się zasymulowac współzawodnictwa, walki o pozycję w grupie, w domu nie nauczysz nikogo jak być liderem, albo jak radzić sobie z dominującą osobą.

Klub sportowy? Podworkowe towarzystwo? Kolko zainteresowan? Olimpiada wiedzy?

Olimpiada wiedzy w uk?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-08-30 18:42:04 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-08-30 18:42:36 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-08-30 18:46:45 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #6 Ocena: 0

2012-08-30 18:51:35 (13 lat temu)

Anthrax

jest jeszcze junior language challenge :-)

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2012-08-30 18:54:46 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Leonka, napisze Ci tak: moja J podlegala w Polsce indywidualnemu tokowi nauczania z przedmiotow scislych. Polowe tygodnia spedzala praktycznie sam na sam z nauczycielami. Bardzo bylo jej przykro, ze sporo z zycia szkolnego jej umykalo. Oczywiscie byly przerwy (chociaz tez tak nie do konca), podczas ktorych mogla sie widywac z reszta klasy. Jednak poczucie niedosytu pozostawalo. Psikusy, ktore klasa robila nauczycielom (takie zdolne bestie byly w tej klasie), dyskusje nie na temat itd...
Ja sie zgodzilam na taki tryb nauczania pod warunkiem, ze na reszte przedmiotow mloda bedzie uczeszczala z reszta klasy. Fakt - pisze tu o szkole prywatnej - posiadajacej autorskie programy (czy jak to sie zwalo - nie pamietam), wiec bylo pewnie latwiej wszystko jakos pogodzic.

Mysle sobie, ze w pozniejszym wieku bylyby inne problemy typu czemu Wojtek usiadl z Agnieszka, a Jas ...

Zupelnie normalnym jest poszerzanie horyzontow swojego dziecka, zupelnie normalnym sa zajecia dodatkowe. One nie musza kolidowac z zajeciami szkolnymi.

Rozumiem, ze dziecko uczone w domu bedzie zdawac egzamin w jakiejs szkole (chocby GCSE, A levels)?

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 30-08-2012 19:06 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-08-30 19:03:35 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2012-08-30 19:08:44 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Loenka ja caly czas (prawie) omijam temat wiedzy. Ktos chyba ja tak czy siak musi sprawdzic. Chodzi mi o zwykle zycie szkolne. Ze wszystkimi plusami i minusami. Warto to dziecku zabierac?
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-08-30 19:14:11 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,