MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Edukacja w domu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

Str 3 z 16

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2012-08-24 08:55:23 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2012-08-23 23:17:07, anielafm napisał(a):
Wszystko co piszecie jest bardzo ciekawe.Wiem ze brat będzie nie mniej niz 2 lata -tak ma kontrakt.Dzieci bedzie uczył jezyka angielskiego ale chce by chodziły do szkoły programem polskim bo podobno w nagli jest to bardzo powolna nauka i maluchy w wieku 6 lat nawet nie znaja kolorów a co dopiero literek Ja mysle ze znajda rodaka za 4h-20f nauki hmmm wiem ze dobry nauczyciel poradzi sobie ze zgraniem itp

Mialam sie tu nie wtracac, ale nie wytrzymalam.

Ja bym poszla dalej - maluchy w wieku 6 lat w ogole nie umieja mowic! Ucza sie dopiero chodzic. Co niektore juz lapia slowka "mama" i "tata".

Nie wiem jakie maluchy widzial twoj brat w tej Anglii, ale skoro wie lepiej - na zdrowie.
Wystarczy wyslac dziecko do dobrej szkoly, ale ja nie dyskutuje z wiedzacymi lepiej. Juz nie.

Proponowac prace za kwote nizsza od najnizszej krajowej jest bezczelnoscia i chamstwem. Ze juz nie wspomne o tym, iz oferowanie pracy "na czarno" jest karalne. Nauczyciele w tym kraju nie maja problemu z przezyciem od wyplaty do wyplaty. Proponuje bratu zakasac rekawki i samemu sie wziac za nauke swoich dzieci - jest to w Anglii mozliwe. Jakos jednak cieniutko widze te nauke angielskiego.

Na temat braku integracji z innymi dziecmi wole sie nie wypowiadac, bo po co? W Polsce obecnie panuje jakas chora moda na izolowanie dzieci od siebie (w mysl zasady, ze inne dzieci moga naszemu zrobic jedynie krzywde. Na przyklad nauczyc brzydkich slow). Widac ktos tu chce ja zaszczepic w Anglii. W polaczeniu z checia nauczenia dziecka angielskiego - smiesznie to brzmi.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 24-08-2012 09:34 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

brookaciki12

Post #2 Ocena: 0

2012-08-24 09:24:17 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Moim zdaniem nauczanie dziecka w domu to jakas paranoja, kompletna izolacja dziecka od rowiesnikow, poslanie dziecka do szkoly nie wiaze sie tylko i wylacznie z nauka, jest to rowniez zyskanie nowych kolegow, nauczenie dziecka tolerancji i samodzielnosci, w szkolach sa organizowane festyny, wieczorki filmowe, wycieczki na farmy, i wiele wiele innych!
Szkola mojego dziecka udziela sie harytatywnie, odwiedzaja domy starcow zeby porozmawiac z nimi, spedzic czas i nauczyc sie szacunku do innych.. Zauwazylam ze odkad moje dziecko chodzi tu do szkoly jest bardziej otwarty, nie ma problemu w nawiazywaniu nowych przyjazni.
W polsce w przedszkolu mial jednego kolege, jak juz ktos wczesniej pisal nastala moda na izolowanie dzieci od siebie,,
Malo tego uwazam ze w wiekszosci, dzieci angielskie/chodzace tu do szkol i wychowywane tutaj, sa bardziej samodzielne od polskich dzieci..
Czesto jeszzcze sie spotykam z tym ze matka 7-latka podciera mu tylek i pomaga wysmarkac noska! My jako polacy mamy to do siebie ze za bardzo wyreczamy dzieci w wielu czynnosciach !

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-08-24 09:38:50 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2012-08-24 09:41:31 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

brookaciki ta cala izolacja dzieci od innych ma na celu wlasnie to, aby dzieci samodzielne NIE byly. Wg izolujacych rodzicow - dziecko nie ma prawa na myslenie po swojemu. Dziecko ma byc ulepione i uksztaltowanie tak, jak rodzic chce. Rodzic wie jaki zawod dziecko bedzie mialo niemalze w chwili poczecia. Ja nie wiem skad to przyszlo, ale mnie przeraza. Malo tego. Znam takich rodzicow, a moja szwagierka (psycholog dzieciecy) zna takich - uwierz - duzo.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-08-24 10:18:45 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #6 Ocena: 0

2012-08-24 10:19:20 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Cytat:

2012-08-24 09:41:31, kolezanka_szkla napisał(a):
brookaciki ta cala izolacja dzieci od innych ma na celu wlasnie to, aby dzieci samodzielne NIE byly. Wg izolujacych rodzicow - dziecko nie ma prawa na myslenie po swojemu. Dziecko ma byc ulepione i uksztaltowanie tak, jak rodzic chce. Rodzic wie jaki zawod dziecko bedzie mialo niemalze w chwili poczecia. Ja nie wiem skad to przyszlo, ale mnie przeraza. Malo tego. Znam takich rodzicow, a moja szwagierka (psycholog dzieciecy) zna takich - uwierz - duzo.

Ja nie moge tego pojac, pomijajac juz sam fakt nauczania dzieci w domu (co dla mnie jest totalna bzdura). Takie zachowania ludzi jak opisalas wyzej powinny byc surowo karane !
Dziecko zatraca w ten sposob sens zycia, pozniej skutkami takiej izolacji jest bunt dziecka (czesto rowniez w zyciu doroslym) co moze sie skonczyc tragedia.
Nie wyobrazam sobie zebym swoje dziecko miala uczyc w domu! niewazne jakie warunki bym mu stworzyla szkola to szkola,

Leonka - zazwyczaj zgadzam sie z Twoim zdaniem, ale niestety nie tym razem ;-) moim zdaniem zadne programy edukacyjne, zadne filmy, ksiazki, zabawy, warunki finansowe nie zastapia dziecku codziennych rytualow zwiazanych z chodzeniem do szkoly, moze i dziecko ktore ma zapewnione super warunki do nauki w domu jest madrzejsze ale czy bardziej zaradne zyciowo? na moje oko jedynie bardziej przemadrzale

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2012-08-24 10:26:19 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Cytat:

2012-08-24 10:18:45, leonka napisał(a):
Cytat:

2012-08-24 09:41:31, kolezanka_szkla napisał(a):

A ja sie zaloze ze ci rodzice sami nie sa zbyt wyksztalceni i pracuja na byle jakich stanowiskach. Wiec nie chca zeby dzieci powielily ich smutne zycie. Mysla ze takie ksztaltowanie od malego zapewni ich maluchom studia wyzsze i super prace. Krzywo pojety model wychowywania mlodego czlowieka, gdzie zamiast prowadzic za reke i pokazac droge - prowadzi sie na dosc krotkiej smyczy.

No kiedy wlasnie nie! To sa rodzice na wysokich stanowiskach, bogaci, ktorzy uwazaja, ze "wiedza lepiej niz ten caly motloch". To sa rodzice, ktorzy walczyli o dobre miejsce w przedszkolach bedac jeszcze w ciazy. Dzieci sa "programowane" na sukces. Problem polega na tym, ze rodzice tych biednych dzieci to ludzie wyksztalceni i pieniezni w pierwszym pokoleniu. Tacy nowobogaccy.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: +1

2012-08-24 11:05:25 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-08-28 20:06:37 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-08-28 20:15:23 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,