MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Edukacja w domu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

Str 2 z 16

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anielafm

Post #1 Ocena: 0

2012-08-20 15:11:11 (13 lat temu)

anielafm

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Ha brat- wiem ze pisał do szkoły ale młody dopiero do zerówki idzie oj No On myśli by wynająć nauczycielkę za 20f-3h Chcą tu być ok. 2 lat –czy można uznać to za tymczasowo? Mówi ze jakiś jego znajomy ma taka kobietkę która uczy 5 dzieci każde za 5,50 za godzinę ale minimum 3 h dziennie. Hm ciekawa jestem co to za nauka. Dzieci muszą uczyć się angielskiego oj oj

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-08-20 18:08:04 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-08-21 14:12:06 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Unwinka

Post #4 Ocena: 0

2012-08-21 18:29:07 (13 lat temu)

Unwinka

Kobieta

Z nami od: 15-11-2007

Cytat:

2012-08-21 14:12:06, Magda_rn napisał(a):
Uwazam, ze dwa lata to jednak tymczasowo. Lepiej zeby dziecko szlo programem polskim.Jezeli rodzce zamierzaja wrocic, chyba lepiej byc na biezaco, niz pozniej nadrabiac i zyc w stersie, ze umie sie mniej, czy co innego niz reszta klasy.

Ty uważać możesz co Ci się podoba, jednak niestety dziecko będzie musiało uczęszczać do szkoły tu w UK, bądź będzie musiało być nauczane indywidualnym tokiem nauczania w domu.
W domu można uczyć dziecko przedmiotów zgodnie z programem nauczania w PL jesli planuje ktoś wócić do PL.

Obowiazek szkolny w UK zaczyna się gdy dziecko ukończy piąty rok życia, niestety...

Wiedzę, że każdy interpretuje pewne rzeczy jak mu się podoba "Uwazam, ze dwa lata to jednak tymczasowo", a ja uważam, że 2 lata to jednak nie tymczasowo. Stalym rezydentem jest się po roku zamieszkiwania w UK, bowiem tu jest ośrodek życia rodziny.

[ Ostatnio edytowany przez: Unwinka 21-08-2012 18:31 ]

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #5 Ocena: 0

2012-08-21 19:31:41 (13 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2012-08-20 12:24:49, anielafm napisał(a):

Mój brat ma dzieci i chciałby je uczyć w domu hm zgłosił do szkoły ze wyjeżdżają do Londynu i ze będzie uczył dzieci w domu. No super tylko jakie to realia -czy znajdzie kogoś kto będzie chciał uczyć dzieci-najlepiej nauczyciela ,ile powinien mu płacić za 3h dziennie hm a może musi więcej- ciekawe czy jest to możliwe?

w zasadzie home-schooling polega na tym ze dziecko sie uczy w domu zwykle pod nadzorem rodzicow. To co sobie brat wymyslil to guwernantka do dwojga dzieci.

Istnieja agencje ktore maja 'home tutors' - ceny sie zaczynaja od £25 na godzine, ale watpie zeby mogli prowadzic zajecia w jezyku polskim, lub za takie marne pieniadze chcieli sie bawic w rozpisywanie calego programu nauczania wedlug polskich norm.

ale moze sie znajdzie jakis rodak-nauczyciel, ktory sie na cos takiego polaszczy

osobiscie nigdy nie podjalbym takiej decyzji jak brat - bo to za duze ryzyko w obcym i nieznanym kraju
na przyklad: 1. czy nauczyciel sie z dziecmi zgra? jak nie to co? szukamy nastepnego? jak dlugo to potrwa?
2. czy bedzie prowadzil dzieci 2 lata czy mu sie znudzi po 3 miesiacach
3. jak wyegzekwowac solidnosc i rzetelnosc pracy
4. jak rozwiazac sprawe integracji z innymi dziecmi
itd itp

poza tym, uwazam, ze to istne marnotrawstwo wywiezc dzieci za granice, i nie dac im mozliwosci nauki zywego jezyka angielskiego, tylko zamknac je w domu z rodzima sielanka
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #6 Ocena: 0

2012-08-21 20:52:13 (13 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2012-08-21 14:12:06, Magda_rn napisał(a):
Uwazam, ze dwa lata to jednak tymczasowo. Lepiej zeby dziecko szlo programem polskim.Jezeli rodzce zamierzaja wrocic, chyba lepiej byc na biezaco, niz pozniej nadrabiac i zyc w stersie, ze umie sie mniej, czy co innego niz reszta klasy.

A ja znam sporo osób, które przyjechały tu "tylko na rok albo dwa", a siedzą już po 5-6 lat. Co z dziecmi jeśli i w tym wypadku pobyt się przedłuży?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-08-21 21:30:49 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anielafm

Post #8 Ocena: 0

2012-08-23 23:17:07 (13 lat temu)

anielafm

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Wszystko co piszecie jest bardzo ciekawe.Wiem ze brat będzie nie mniej niz 2 lata -tak ma kontrakt.Dzieci bedzie uczył jezyka angielskiego ale chce by chodziły do szkoły programem polskim bo podobno w nagli jest to bardzo powolna nauka i maluchy w wieku 6 lat nawet nie znaja kolorów a co dopiero literek Ja mysle ze znajda rodaka za 4h-20f nauki hmmm wiem ze dobry nauczyciel poradzi sobie ze zgraniem itp

Do góry stronyOffline

rozwazna

Post #9 Ocena: 0

2012-08-24 00:16:50 (13 lat temu)

rozwazna

Kobieta

Z nami od: 21-04-2012

anielafm
Naprawde wierzysz w to co ktos ci powiedzial?
A co jesli dziecko idzie do szkoly nie zna angielskiego ma 14 lat to od czego myslisz zacznie nauke?
Znam 2 chlopcow 15 lat wyjechali do UK I nie znaja angielskiego,wiec ucza sie od podstaw ,kolorow,mnozenia,dodawania,gramatyki itd. Musza zaczasc od tego bo nie umia pisac I dobrze wszystkiego wymawiac,poszli tez do klasy nizej.
Bedac w PL na wakacjach tez mowia ze jest niski poziom I ucza sie mnozenia itd,ale czego by chcieli zeby szli normalnym tokiem jak nie wiedzieliby co maja zrobic,jak rozwiazac trudne zadania itd.
Sama pomysl historie Pl a historie UK kazda ma swoje daty ,z kim kiedy walczyli itd.musza to umiec.
To tak jak dasz dziecko angielskie w polskiej do szkoly do 7 klasy a ono jezyka nie zna.
Dzieci trzeba tez w domu uczyc,fakt moze nie jest az tak wysoki poziom jak w PL ,ale nie mozna mowic ze jest bardzo niski.
Uzależniona od MW.

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #10 Ocena: 0

2012-08-24 00:43:51 (13 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2012-08-23 23:17:07, anielafm napisał(a):
Wszystko co piszecie jest bardzo ciekawe.Wiem ze brat będzie nie mniej niz 2 lata -tak ma kontrakt.Dzieci bedzie uczył jezyka angielskiego ale chce by chodziły do szkoły programem polskim bo podobno w nagli jest to bardzo powolna nauka i maluchy w wieku 6 lat nawet nie znaja kolorów a co dopiero literek Ja mysle ze znajda rodaka za 4h-20f nauki hmmm wiem ze dobry nauczyciel poradzi sobie ze zgraniem itp

to co piszesz to taka sama prawda jak to ze amerykanie stonke na PL kiedys desantowali

bez ujmy dla zmywakowych, ale na byle zmywaku mozna zarobic NMW a brat chce obrazac nauczyciela piatakiem na godzine (za dwoje dzieci!!) - ale jak to mowia 'jaka placa taka praca'
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,