MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szkola- jak to jest...

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

emilia1979146

Post #1 Ocena: 0

2012-04-25 14:47:45 (13 lat temu)

emilia1979146

Kobieta

Z nami od: 10-01-2011

A wiec moje dziecie wkrotce konczy 4 latka i zaczyna szkole. Zlozylam w grudniu online aplikacje wybierajac 3szkoly i czekam na odpowiedz.
Dwoje moich znajomych juz dostalo swoej odpowiedzi i zadno z dzieci nie dostalo sie do wybranej szkoly
W pierwszym przypadku - dziecko chodzi do przedszkola przyszkolnego i chcieli aby w tym samym miejscu chodzilo do szkoly i niestety dziecko dostalo sie do szkoly ktora byla numerem 2 na liscie, ale najblizej domu
W drugim dziecko dostalo sie do szkoly rowniez 2 z listy , mimo ze pierwsza byla najblizej

Obawiam sie o swoja odpowiedz , wybralam szkole najblizej domu, ale jest to najlepsza szkola w miescie i duzo chetnych... A nastepna jest prawie 2 mile stad ,a ja jestem w ciazy , niedlugo przyjdzie na swiat drugie dziecko i nie wyobrazam spbie chodzic codziennie 2 mile na pieszo z chorym np maluszkiem , w pogode i nie pogode, same wiecie jak jest..
Mam prawo jazdy , ale samochod maz uzywa do dojazdow do pracy.
Powiedzcie mi czy jakby sie moje nie dostalo do wybranej szkoly jest jescze szansa na zmiane? Na pisanie odwolan?

[ Ostatnio edytowany przez: emilia1979146 25-04-2012 14:49 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AGALON

Post #2 Ocena: 0

2012-04-25 15:07:25 (13 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Ulokuja dziecko w szkole 1szej nominacji. Jesli w szkole 1szej nie bedzie miejsc, zaoferuja w kolejnosci 2ga.Moga rowniez, jesli sie zgodzisz, wpisac dziecko na liste oczekujacych do tej 1szej.
Wiadomo,ze pierszenstwo maja dzieci, ktore w danej szkole maja rodzenstwo i biora pod uwage dystans z domu do szkoly - zazwyczaj przydzielaja najblizsza. Z odwolaniem zawsze mozesz sprobowac, ale co z tego wyjdzie - ciezko powiedziec.

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #3 Ocena: 0

2012-04-25 15:12:50 (13 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

mój synek sie nie dostal do szkoly , ktora jest najblizej z braku miejsc. skonczyl wlasnie 5 lat i nadal jest na liscie rezerwowej(od wrzesnia 2011). najblizsza szkola w ktorej jest miejsce oddalona jest od domu o 9 km. jesli mialabym go wozic autobusami to wyjdzie mi 220F miesiecznie. pani z Coucnilu powiedziala, ze mam czekac az bedzie miejsce,ewentualnie uczyc dziecko sama w domu:-o:-o:-o:-o
odwolywalam sie, mialam nawet panel hearing-ale nic to nie dalo. ale próbuj-kazda sytuacja jest inna i zawsze trzeba probowac. powodzenia

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2013-03-19 08:23:05 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2013-03-19 08:55:24 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Dziecko nie straci roku. Jesli ma ukończone 5lat,to i tak musi iśc do szkoły. Nie może siedzieć w domu.
Dziecko musi być w UK,żeby zapisać je do szkoły.
Często nauczyciele chcą je zobaczyć.
W trakcie trwania roku szkolnego,dziecko równiez może zostac przyjete. Najwazniejsze,żeby było miejsce w szkole. Moja córka została przyjęta w maju.
Nie straci roku,nie bój się. Wszystko nadrobi :)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2013-03-19 13:59:36 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Do wyslania aplikacji jest potrzebny dokument dziecka (paszport/dowod), wymogiem jest fizyczna obecnosc dziecka w UK i potwierdzenie adresu zamieszkania.
Dziecko moze pozostawac w domu tak dlugo, jak dlugo bedzie trwalo szukanie miejsca dla niego.
Skoro dziecko przyjezdza w czerwcu, to pozostaje kilka tygodni na ograniecie sprawy, wiec niekoniecznie zalapie sie jeszcze na obecny rok szkolny.
Wiekszy problem z dostaniem sie do dobrej szkoly moze byc, jesli dzieciak ma skonczone 11 lat i kwalifikuje sie do secondary school.

Do góry stronyOffline

goskauk

Post #7 Ocena: 0

2013-03-19 14:26:21 (12 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

Znam dziecko 12 lat ,od wrzesnia w UK a dopiero w marcu teraz poszlo.Bo po prostu nie bylo miejsca.
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2013-03-20 23:43:16 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Jesli ma ukończone 5lat,to i tak musi iśc do szkoły. Nie może siedzieć w domu.

W UK jest obowiazek edukacji dzieci, nie ma obowiazku chodzenia do szkoly, tak dla scislosci tylko.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-03-21 08:55:24 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

qlinka

Post #10 Ocena: 0

2013-03-21 09:39:28 (12 lat temu)

qlinka

Kobieta

Z nami od: 07-09-2012

Cytat:

2012-04-25 14:47:45, emilia1979146 napisał(a):

Powiedzcie mi czy jakby sie moje nie dostalo do wybranej szkoly jest jescze szansa na zmiane? Na pisanie odwolan?

ja tak mialam w tamtym roku... moj syn nie dostal sie do reception , w szkole w ktorej wczesniej chodzil do nursery i w ktorej uczy sie jego starszy brat. Na pismie z ewentualna odmowa bedzie napisane co mozesz zrobic dalej i miedzy innymi to ze mozesz sie odwolywac. Ja napisalam konkretny list i odmowilam miejsca w przydzielonej szkole. W wybranej bylismy na liscie oczekujacych i w rezultacie dostalismy to miejsce. Powodzenia zycze :)

[ Ostatnio edytowany przez: qlinka 21-03-2013 09:40 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,