Cytat:
2012-03-04 16:12:51, morihara napisał(a):
Witam. W tym roku skończę 18 lat, po wakacjach będę w 3 klasie liceum. Chciałabym studiować medycynę w Anglii. Czy ktoś wie, jakie wymagania musze spełnić oprócz IELTS? Czy wystarczy mi polska matura, czy muszę najpierw skonczyć sixth-form i zdać
A-levels? Jak wyglądają opłaty za studia i ewentualnie za sixth-form? Słyszałam, ze np. do King's College wystarczy zdać polską maturę i egzamin ze znajomości angielskiego systemu zdrowia, natomiast w innych college'ach potrzebne są A-levels lub międzynarodowa matura. Najlepszą perspektywą dla mnie byłoby rozpoczecie studiów od razu, więc jeśli jest taka możliwość to bardzo proszę o wszelkie informacje.
Pozdrawiam, Aga
Edit: Zapomniałam dodać, że nigdy nie byłam w UK, na stałe mieszkam w Polsce. Wpisałam Londyn w profilu poniewaz tam najbardziej chciałabym studiować

[ Ostatnio edytowany przez: <i>morihara</i> 04-03-2012 16:15 ]
wszystkie informacje na temat warunkow przyjecia na studia oraz cennik znajdziesz na stronach internetowych uniwersytetu jaki cie interesuje
nota bene bedziesz musiala zdac egzamin UCAT
mozesz sobie zciagnac probke testu przez internet
powodzenia bo na kazde miejsce jest kilkudziesieciu kandydatow, ale carpe diem!
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have