MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Edukacja ;//

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malinka15

Post #1 Ocena: 0

2012-02-02 19:02:44 (13 lat temu)

malinka15

Kobieta

Z nami od: 02-02-2012

Ja jestem level 1 entry 2,zreszta jestem tak myślę na esolu dlla dorosłych bo ja jestem najmłodsza a reszta u mnie w klasie ma minimum po 24/5 lat i więcej,a ja jestem na level 1 bo mój angielski jest na tyle dobry,że po tym egzaminie na początku roku od razu dali mnie do level 1. Ale nie mam matematyki tylko język angielski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2012-02-02 19:06:43 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

nie ma czegos takiego jak level 1 entry 2
jest level entry lub level, na level wchodzisz jak masz wiedze na poziomie ukonczonego level entry 3 - zreszta przy kazdym niemal kursie do collegu masz robiony assestment gdzie jest sprawdzany testem Twoj poziom angielskiego i matematyki - trzymam kciuki
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

malinka15

Post #3 Ocena: 0

2012-02-02 19:15:48 (13 lat temu)

malinka15

Kobieta

No miałam zrobiony ten test taki,ale z angielskiego tylko,nie mam matematyki,ani nie miałam na tym teście na początku roku. No więc jestem na level 1. Teraz właśnie będę miała egzamin ten z London Trinity College ze słuchania i mówienia żeby dostać ten certyfikat. Zobaczymy będę pytać o te GCSe,obym tylko znalazła jakieś mądre rozwiązanie. Dziękuję za odpowiedzi :)

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #4 Ocena: 0

2012-02-02 22:04:07 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2012-02-02 17:03:20, malinka15 napisał(a):
Mam skończone gimnazjum,byłam w zwykłym college'u ale mnie nie przyjęli.Więc nie wiem ;/

Nauka w college'u jest bezpłatna do ukończenia 19 lat.
Moja córka skończyła naukę w college'u mając 20 lat i do końca nie płaciła.
Nawet nikt nie pytał o jej sytuacje materialną,ani o to ,czy pobieramy jakiekolwiek zasiłki.

W Twoim przypadku problemem może być tylko słaba znajomość języka i może to był główny powód tego,że Ciebie nie przyjęli ?
Może obawiają się,że nie poradzisz sobie ze zrozumieniem materiału i uczestniczeniem w dyskusjach na zajęciach,a głównie w takiej formie prowadzone są zajęcia w college'u.

Jeżeli uważasz,że dasz rade,to startuj do innego college'u,bo to,że nie przyjęli Ciebie w jednym,absolutnie o niczym nie świadczy i w drugim możesz być przyjęta bez kłopotu - czego Ci serdecznie życzę.

Acha....i nadal masz 17,a nie 18lat,więc /jeżeli słaba znajomość jęz. nie stoi na przeszkodzie,to nie trać czasu i szukaj następnej szkoły :-D

Zerknij na pocztę.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-02-02 22:06:49 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

malinowa_

Post #6 Ocena: 0

2012-02-02 22:15:40 (13 lat temu)

malinowa_

Kobieta

Z nami od: 01-02-2011

dokladnie tak jak napisala edzia78 .. darmowe jest tylko wtedy kiedy jest kontynuacja po ukonczeniu HS. A jezyk watpie,ze odgrywa tu jakas znaczaca role jesli chodzi o 'przyjac' ,'nie przyjac' :)
A ESOL tez jest bezplatny tylko chyba do 18 roku zycia,w moim przypadku przynajmniej tak bylo :)

[ Ostatnio edytowany przez: malinowa_ 02-02-2012 22:22 ]

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #7 Ocena: 0

2012-02-02 22:33:04 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

To czy Ciebie przyjmą,czy nie,zależy od tego z kim rozmawiasz.
Nigdy nie drążyłam tego tematu,ale pamiętam,że kiedyś jedna z osób mówiła,że jej córka skończyła gimnazjum w Polsce i dostała się tutaj do collegeu.

Tak na szybko znalazłam wpis na jednym z forów:

polskie smakolyki

Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 10:50
Witam,
Jeżeli ma ukończone 16l lat i dobrą znajomość j. angielskiego to przyjmą .
przeprowadzą tylko rozmowę z uczniem w celu zorientowania w poziomie angielskiego i test .
Córka jest po rozmowie /pozytywnie/ i przed testem.
miałem przetłumaczone egzaminy gimnazjalne i świadectwo.
pozdrawiam, Andrzej

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2012-02-02 23:08:10 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

tak jak pisalam wczesniej - prawie wszystkie kursy w college sa dostepne po interview i testach, platne jesli to nie jest kontynuacja, aby dostac sie na kurs angielski musi byc conajmniej na poziomie Level 2 wedlug kryterii OCR , mimo to jezeli uczen czuje potrzebe mozna zapisac sie na pomoc z ang.
Sa kursy tylko dla doroslych ale takze dla 16-19 lat, dzienne i part-time do tych drugich czesto jest wymagane to zeby student pracowal chocby jeden dzien w tyg w srodoswisku zwiazanym z kierunkiem nauki np w szkole jesli uczymy sie na Teaching assistant czy children's development , praca moze byc w wolantariacie.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

malinka15

Post #9 Ocena: 0

2012-02-03 10:01:09 (13 lat temu)

malinka15

Kobieta

Cóż pójdę się popytać w innych szkołach,może akurat coś wyjdzie. No a nauki nie przerywałam przecież,bo jestem na full-time na ESOL do końca tego roku. Zobaczymy dzięki wszystkim za informacje :)

Do góry stronyOffline

ela100

Post #10 Ocena: 0

2012-02-03 10:22:33 (13 lat temu)

ela100

Kobieta

Z nami od: 22-03-2009

littleflower
nie do konca sie zgodze ze wymagaja level 2 minimum , muj syn byla na entry 2 i go przyjeli, ciagnal kurs i ESOL razem tak mu poukladali kurs z jezykiem ze chodzil 3 dni na kurs a 2 dni na jezyk , takze jest to chyba indywidualne rozpatrywanie przez nauczycieli.
drugi syn to samo mam 19 lat chodzi na jezyk 1 dzien i ciagnie kurs i tez konczy teraz entry 2 dla nich jest wazne czy rozumiesz co jest na lekcjach i radzisz sobie z testami z kursu .
malinka15
jezeli bedziesz chciala kontynuowac nauke i nawet jak beda ci kazali placic to wiesz ze mozesz skozystac z pozyczki dla studentow , nie dostaniesz chyba granta bo wiem ze wymagane jest conajmiej 3 lata pobytu ale pozyczke ci dadza jako studentowi z krajow UE , wiem bo pomagalam zalatwiac to znajomej ktora przyjechala tu w maju 2010 i dostala dofinansowanie na kursw collegu dla syna (20 lat )
Edinburgh ............miasto magii :)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,