Str 3 z 3 |
|
---|---|
malinka15 | Post #1 Ocena: 0 2012-02-02 19:02:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: Birmingham |
Ja jestem level 1 entry 2,zreszta jestem tak myślę na esolu dlla dorosłych bo ja jestem najmłodsza a reszta u mnie w klasie ma minimum po 24/5 lat i więcej,a ja jestem na level 1 bo mój angielski jest na tyle dobry,że po tym egzaminie na początku roku od razu dali mnie do level 1. Ale nie mam matematyki tylko język angielski.
|
littleflower | Post #2 Ocena: 0 2012-02-02 19:06:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
nie ma czegos takiego jak level 1 entry 2
jest level entry lub level, na level wchodzisz jak masz wiedze na poziomie ukonczonego level entry 3 - zreszta przy kazdym niemal kursie do collegu masz robiony assestment gdzie jest sprawdzany testem Twoj poziom angielskiego i matematyki - trzymam kciuki "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
malinka15 | Post #3 Ocena: 0 2012-02-02 19:15:48 (13 lat temu) |
No miałam zrobiony ten test taki,ale z angielskiego tylko,nie mam matematyki,ani nie miałam na tym teście na początku roku. No więc jestem na level 1. Teraz właśnie będę miała egzamin ten z London Trinity College ze słuchania i mówienia żeby dostać ten certyfikat. Zobaczymy będę pytać o te GCSe,obym tylko znalazła jakieś mądre rozwiązanie. Dziękuję za odpowiedzi
![]() |
NoNickname | Post #4 Ocena: 0 2012-02-02 22:04:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2012-02-02 17:03:20, malinka15 napisał(a): Mam skończone gimnazjum,byłam w zwykłym college'u ale mnie nie przyjęli.Więc nie wiem ;/ Nauka w college'u jest bezpłatna do ukończenia 19 lat. Moja córka skończyła naukę w college'u mając 20 lat i do końca nie płaciła. Nawet nikt nie pytał o jej sytuacje materialną,ani o to ,czy pobieramy jakiekolwiek zasiłki. W Twoim przypadku problemem może być tylko słaba znajomość języka i może to był główny powód tego,że Ciebie nie przyjęli ? Może obawiają się,że nie poradzisz sobie ze zrozumieniem materiału i uczestniczeniem w dyskusjach na zajęciach,a głównie w takiej formie prowadzone są zajęcia w college'u. Jeżeli uważasz,że dasz rade,to startuj do innego college'u,bo to,że nie przyjęli Ciebie w jednym,absolutnie o niczym nie świadczy i w drugim możesz być przyjęta bez kłopotu - czego Ci serdecznie życzę. Acha....i nadal masz 17,a nie 18lat,więc /jeżeli słaba znajomość jęz. nie stoi na przeszkodzie,to nie trać czasu i szukaj następnej szkoły ![]() Zerknij na pocztę. |
Post #5 Ocena: 0 2012-02-02 22:06:49 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
malinowa_ | Post #6 Ocena: 0 2012-02-02 22:15:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2011 Skąd: Manchester |
dokladnie tak jak napisala edzia78 .. darmowe jest tylko wtedy kiedy jest kontynuacja po ukonczeniu HS. A jezyk watpie,ze odgrywa tu jakas znaczaca role jesli chodzi o 'przyjac' ,'nie przyjac'
![]() A ESOL tez jest bezplatny tylko chyba do 18 roku zycia,w moim przypadku przynajmniej tak bylo ![]() [ Ostatnio edytowany przez: malinowa_ 02-02-2012 22:22 ] |
NoNickname | Post #7 Ocena: 0 2012-02-02 22:33:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
To czy Ciebie przyjmą,czy nie,zależy od tego z kim rozmawiasz.
Nigdy nie drążyłam tego tematu,ale pamiętam,że kiedyś jedna z osób mówiła,że jej córka skończyła gimnazjum w Polsce i dostała się tutaj do collegeu. Tak na szybko znalazłam wpis na jednym z forów: polskie smakolyki Posty: 18 Wysłany: Sro 14 Lip, 2010 10:50 Witam, Jeżeli ma ukończone 16l lat i dobrą znajomość j. angielskiego to przyjmą . przeprowadzą tylko rozmowę z uczniem w celu zorientowania w poziomie angielskiego i test . Córka jest po rozmowie /pozytywnie/ i przed testem. miałem przetłumaczone egzaminy gimnazjalne i świadectwo. pozdrawiam, Andrzej |
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2012-02-02 23:08:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
tak jak pisalam wczesniej - prawie wszystkie kursy w college sa dostepne po interview i testach, platne jesli to nie jest kontynuacja, aby dostac sie na kurs angielski musi byc conajmniej na poziomie Level 2 wedlug kryterii OCR , mimo to jezeli uczen czuje potrzebe mozna zapisac sie na pomoc z ang.
Sa kursy tylko dla doroslych ale takze dla 16-19 lat, dzienne i part-time do tych drugich czesto jest wymagane to zeby student pracowal chocby jeden dzien w tyg w srodoswisku zwiazanym z kierunkiem nauki np w szkole jesli uczymy sie na Teaching assistant czy children's development , praca moze byc w wolantariacie. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
malinka15 | Post #9 Ocena: 0 2012-02-03 10:01:09 (13 lat temu) |
Cóż pójdę się popytać w innych szkołach,może akurat coś wyjdzie. No a nauki nie przerywałam przecież,bo jestem na full-time na ESOL do końca tego roku. Zobaczymy dzięki wszystkim za informacje
![]() |
ela100 | Post #10 Ocena: 0 2012-02-03 10:22:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 22-03-2009 Skąd: uk |
littleflower
nie do konca sie zgodze ze wymagaja level 2 minimum , muj syn byla na entry 2 i go przyjeli, ciagnal kurs i ESOL razem tak mu poukladali kurs z jezykiem ze chodzil 3 dni na kurs a 2 dni na jezyk , takze jest to chyba indywidualne rozpatrywanie przez nauczycieli. drugi syn to samo mam 19 lat chodzi na jezyk 1 dzien i ciagnie kurs i tez konczy teraz entry 2 dla nich jest wazne czy rozumiesz co jest na lekcjach i radzisz sobie z testami z kursu . malinka15 jezeli bedziesz chciala kontynuowac nauke i nawet jak beda ci kazali placic to wiesz ze mozesz skozystac z pozyczki dla studentow , nie dostaniesz chyba granta bo wiem ze wymagane jest conajmiej 3 lata pobytu ale pozyczke ci dadza jako studentowi z krajow UE , wiem bo pomagalam zalatwiac to znajomej ktora przyjechala tu w maju 2010 i dostala dofinansowanie na kursw collegu dla syna (20 lat ) Edinburgh ............miasto magii
![]() |