MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Studia w Londynie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dangerous__girl

Post #1 Ocena: 0

2011-10-17 13:18:05 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

WItam, mam pytanie, chcialabym zaczac studia na tej uczelni, jednak mam watpliwosci, co bedzie po takich studiach, gdzie bym mogla tutaj szukac pracy potem? studia sa polskie i pewnie z naciskiem na polskie przepisy i w jakiejs czesci na europejskie. Kierunek Administracja. Przebieg studiow wyglada ciekawie, proponuja nawet praktyki u sibie aby miec doswiadczenie. Czy warto? Jesli ktos napisze,ze mam zaczac tutaj studia, to ja powiem ze mnie poprostu na nie nie stac. bo rozgladalam sie i koszt za 3 lata studiow to ok 36 000... wiem ze moge dostac student loan(a moze i niemoge) ale potem trzeba te grube pieniadze splacac.
Aha i mam pytanie,czy sa firmy w uk, ktore udzielily by mi styudent loan na taka szkole? ona ma normalnie dziekanat w Londynie.
Tu jest link do kierunku ktory mnie interesuje, moze ktos jest po takich studiach i powie czy po nich trudno dostac prace, i czy to ma wogole cos wspolnego a administarcja w UK.
ewspa administracja
Zastanawialam sie tez na platnymi kursami w uk.

mam skonczona srednia szkole z matura.
I nie moge sie zdecydowac co jest lepsze.
Z gory dziekuje za wszelkie sugestie.

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 18-10-2011 18:27 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-10-17 13:23:20 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2011-10-17 16:59:52 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wiedzialam, ze gdzies juz to bylo na forum http://www.mojawyspa.co.uk/forum/51/31763/studia-w-manchesterze
Poczytaj, moze sie okazac, ze koszty wcale nie beda nizsze, a wartosc papierka hmm, wcale nie symbolicznie, nizsza ;).

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #4 Ocena: 0

2011-10-18 18:27:14 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

dziekuje za odpowiedzi, a teraz mam pytanie do tych co bardziej rozumieja jezyk urzedowy szkol.
"In addition to the University's standard entry requirements , you should have 240 or more points, including at least 180 from two or more A levels in appropriate subjects (or equivalent, eg BTEC National, OCR Diploma or Advanced Diploma). English Language and Mathematics GCSE at grade C or above (or equivalent) are also required. These requirements may be varied in individual cases."

Jak naliczane sa punkty te 240? co znaczy te 180? tzn ze powinnam miec przynajmniej z dwoch przedmiotow 5? A z matematyki i angielskiego na poziomie "c" czyli jakim, jak to sie ma do polskiej matury, badz ocen na koncowym swiadectwie?

Jednak zdecydowalam sie na angielska uczelnie.
Tylko najpierw musze zdac ten egzamin IELTS. Ale za to wezme sie teraz,zebym mogla zaczac studia w przyszlym roku.

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #5 Ocena: 0

2011-10-18 18:48:27 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

wiesz, ja sie dowiadywalam jakis rok temu nt ewspa w ministerstwie oswiaty, ze wzgledu na te przekrety z polskimi 'zdalnymi' studiami. nawet w tym 'dziekanacie' dowiedzialam sie ze ilestam procent studiow musi sie odbyc w polsce, a napewno egzaminy :/ wiec nie wiem czy to dobry pomysl.
nie chce zmyslac, ale od 25-go bodajze roku zycia nie obowiazuje matura i inne tego typu jako entry requirement, chyba ze jakies zmiany nastapily, wiekszosc uczelni wymaga zdanego egzaminu z ang.
na polska uczelnie nie dostaniesz pozyczki.
sprobuj moze angielska uczelnie, z porzadnym papierkiem na koniec i gwarancja pozyczki :)

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #6 Ocena: 0

2011-10-18 21:29:16 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

No wlasnie jak to jest z ta pozyczka na studia, czy kazdy ja dostaje? czy trzeba jakies wymogi spelnic? i jak to jest gdy mam male dziecko, jedna corka, bedzie chodzila juz do reception, ale mojemu drugiemu dziecku bedzie brakowal rok do nursery,zeby mogl isc na part time. Wiem,ze istnieje doplata z working tax credit gdy sie pracuje, a co gdy sie chce uczyc. bardzo mi zalezy na tym,zeby sie uczyc. ale nie wiem czy pogodze studia z opieka nad dziecmi. tzn moj maz jest zazwyczaj w domu od poniedzialku do srody w dzien, bo pracuje caly tydzien na noc, no ale w srody i wtorki pracuje w nocy a potem idzie juz na 14 znowu do pracy. a moze mozna sie starac o creche w tej szkole. ale znowuz zajecia sa od 9 do 17, corka konczy o 3 szkole i co dalej.... ah sama nie wiem... to dosc skomplikowane.

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #7 Ocena: 0

2011-10-18 21:43:01 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

jeszcze mam pytanie dotyczace IELTS, czy wziac materialy i uczyc sie ich w domu, czy lepiej chodzic na zajecia, tzn kursy. i wtedy isc na egzamin? pytanie do osob, ktore zdawaly ten egzamin.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,