MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Teacher / Teaching assistant in the UK

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

deus_rex

Post #1 Ocena: 0

2011-06-27 11:11:28 (14 lat temu)

deus_rex

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-1970

Witam wszystkich serdecznie. Na forum jestem pierwszy raz. Do UK przyjechalem miesiac temu i pracuje jako kelner. Chcemy z narzeczona zostac tu na stale. W Polsce przez 4 lata pracowalem jako nauczyciel jezyka angielskiego.

Zastanawiam sie czy i tutaj moglbym jakos wykorzystac swoje wyksztalcenie i byc moze pracowac w szkole. Nie ukrywam ze bycie kelnerem to nie jest to co chcialbym robic w zyciu, ale sytuacja zmusila mnie bym wyjechal z Polski za chlebem i poki co nie moge znalesc innej pracy.

Czy moglibyscie mnie naprowadzic na jakies strony/fora na ktorych moglbym sie dowiedziec czegos wiecej na ten temat.

Czy mozliwa jest nostryfikacja moich dyplomow (filologia angielska - studia translatorsko biznesowe i pedagogiczne - mgr) i praca jako nauczyciel w angielskiej szkole.

Bardzo mi zalezy na waszej pomocy, moze ktos z was cos wymysli i podsunie mi pomysl co robic dalej?

Pozdrawiam, Damian.

[ Ostatnio edytowany przez: deus_rex 27-06-2011 11:12 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

effimd

Post #2 Ocena: 0

2011-06-27 11:16:02 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Podobny temat byl niedawno tutaj na forum,poszukaj dobrze.Ja jeszcze odsylam do forum na londek.pl w dziale forum- praca znadziesz temat dosyc popularny tam "asystent nauczyciela".

Do góry stronyOffline

effimd

Post #3 Ocena: 0

2011-06-27 11:17:07 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Podobny temat byl niedawno tutaj na forum,poszukaj dobrze.Ja jeszcze odsylam do forum na londek.pl w dziale forum- praca znadziesz temat dosyc popularny tam "asystent nauczyciela".

Do góry stronyOffline

djprezes

Post #4 Ocena: 0

2011-06-27 11:36:38 (14 lat temu)

djprezes

Mężczyzna

Z nami od: 01-10-2007

Hej, mozesz nostryfikować dyplom i pracować bez dodatkowych papierów jako supply teacher. Są agencje które zajmują się tego rodzaju pracą. W sytuacji kiedy nauczyciel jest chory/na zwolnieniu, szkoła zwraca się do agencji i agencja wysyła cię do danej szkoły. Tam czekają na Ciebie materiały przygotowane przez nauczyciela. Twoje zadanie polega na zajeciu uczniow w klasie i przekazanie i materiału przy udziale pomocy przygotowanych przez nauczyciela. Co do płacy to około 100 dziennie w moich stronach, w londynie pewnie wiecej.

Co do normalnego uczenia tudziez teacher assistant, to wymagane sa dodatkowe kwalifikacjie. Nie wiem dokladnie jak teacher assistant, ale zeby uczyc jako normalny nauczyciel, potrzebujesz zdobyć QTS (qualified teacher status). Poszukaj w internecie. Jedna z możliwości jest zrobienie rocznego kursu PGCE na uniwersytecie. O ile sie nie myle można tez zdobyc QTS poprzez doświadczenie, i chyba ma to zastosowanie dla nauczycieli z zagranicy. Poszukaj w internecie: www.teach.gov.uk
Omnia ad maiorem Dei gloriam!

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

darek348

Post #5 Ocena: 0

2011-06-27 11:37:18 (14 lat temu)

darek348

Mężczyzna

Z nami od: 09-06-2010

Cytat:

2011-06-27 11:11:28, deus_rex napisał(a):
Witam wszystkich serdecznie. Na forum jestem pierwszy raz. Do UK przyjechalem miesiac temu i pracuje jako kelner. Chcemy z narzeczona zostac tu na stale. W Polsce przez 4 lata pracowalem jako nauczyciel jezyka angielskiego.

Zastanawiam sie czy i tutaj moglbym jakos wykorzystac swoje wyksztalcenie i byc moze pracowac w szkole. Nie ukrywam ze bycie kelnerem to nie jest to co chcialbym robic w zyciu, ale sytuacja zmusila mnie bym wyjechal z Polski za chlebem i poki co nie moge znalesc innej pracy.

Czy moglibyscie mnie naprowadzic na jakies strony/fora na ktorych moglbym sie dowiedziec czegos wiecej na ten temat.

Czy mozliwa jest nostryfikacja moich dyplomow (filologia angielska - studia translatorsko biznesowe i pedagogiczne - mgr) i praca jako nauczyciel w angielskiej szkole.

Bardzo mi zalezy na waszej pomocy, moze ktos z was cos wymysli i podsunie mi pomysl co robic dalej?

Pozdrawiam, Damian.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>deus_rex</i> 27-06-2011 11:12 ]

Ale byś nie strajkował 30.06.2011? :)
Uśmiechnij się, to nic nie kosztuje.

Do góry stronyOffline

deus_rex

Post #6 Ocena: 0

2011-06-27 11:44:26 (14 lat temu)

deus_rex

Mężczyzna

Dzieki za naprowadzenie mnie na dobry tor, rozczytam sie w tym troche i jak cos nie bede wiedzial to napisze.

Musze przyznac ze na forum mojawyspa sa ludzie naprawde na poziomie. Szkoda ze na innych portalach tak nie ma :)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-06-27 11:49:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #8 Ocena: 0

2011-06-27 12:10:22 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Cytat:

2011-06-27 11:44:26, deus_rex napisał(a):
Dzieki za naprowadzenie mnie na dobry tor, rozczytam sie w tym troche i jak cos nie bede wiedzial to napisze.

Musze przyznac ze na forum mojawyspa sa ludzie naprawde na poziomie. Szkoda ze na innych portalach tak nie ma :)

Jesli masz wyksztalcenie pedagogiczne z PL to zrob sobie tu w UK QTS. Jak wpiszesz w google to sporo stronek wyskoczy. W miedzy czasie mozesz szukac pracy jako TA, chodz po szkolach, czytaj ogloszenia, albo zarejestruj sie w jednej z agencji.

Do góry stronyOffline

deus_rex

Post #9 Ocena: 0

2011-07-04 10:39:16 (14 lat temu)

deus_rex

Mężczyzna

Kompletuje dokumentacje na QTS i mam do was moi drodzi kilka pytań. Na początek moze napisze jakie mam wyksztalcenie.

Licencjat filologii angielskiej ukonczylem na UMCS Lublin (dzienne)
Magistra filologii angielskiej ukonczylem na AHE Lodz (zaoczne)

Doświadczenie w pracy w szkole mam 4-letnie, z pierwszych 3 lat pracy posiadam polskie świadectwa pracy, natomiast z ostatniego roku szkolnego - (2010/2011) poniewaz teoretycznie jeszcze tam pracuje bo nie dalem wypowiedzenia, a sa wakacje - mam tylko zaswiadczenie ze jestem zatrudniony w pelnym wymiarze godzin od 2008 roku na czas nieokreslony.

Teraz co mam w UK:

- dyplom mgr + tlumaczenie;
- suplement mgr bez tlumaczenia;

- swiadectwa pracy + tlumaczenia (udokumentowane 4 lata pracy w PL jako nauczyciel jezyka angielskiego);

Moje pytanie brzmi... czy musze prosic rodzinke z Polski zeby podesłała mi również dyplom licencjacki + tlumaczenie + suplement czy raczej nie beda tego wymagali?

Czy bede musial rowniez tlumaczyc suplementy do dyplomow (oby nie bo to duzy koszt);

Z góry dziekuje za odpowiedz! :)

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #10 Ocena: 0

2011-07-04 12:14:25 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Tak, suplementy sa tutaj najwazniejsze, wiec to wlasnie je musisz przede wszystkim miec przetlumaczone. I mysle, ze papiery z licencjata tez musisz dostarczyc. Najlepiej wyslij wszystko, tak jak ma byc, od razu, zeby uniknac niepotrzebnego przedluzania sie calej procedury. Co do swiadectw pracy - ode mnie ich nie wymagali - wpisalam jedynie adresy pracodawcow przy wypelnianiu formularza.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,