MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem - studia.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kizi-mizi

Post #1 Ocena: 0

2011-03-23 13:44:58 (14 lat temu)

kizi-mizi

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

A ja dopytam jeszcze; wiecie jak to wyglada jakbym chciala isc na studia o kierunku zupelnie innym niz zdawalam mature?
CZy mozna isc na tzw. poziom zero (o ile dana szkola go organizuje) i pozniej smailo zdawac czy nalezy pierw zorgznizowac sobie 'mature'?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aknusia

Post #2 Ocena: 0

2011-04-11 11:17:02 (14 lat temu)

aknusia

Kobieta

Z nami od: 11-04-2011

Wszyscy wspominaja tutaj o pozyczkach, ale jesli Ty chcesz dopiero jechac do Anglii, to nie wydaje mi sie, zeby dali Ci od tak pozyczki - trzeba tutaj mieszkac na stale, aby moc uzyskac taka pomoc.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-04-16 16:55:18 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aknusia

Post #4 Ocena: 0

2011-04-18 12:19:15 (14 lat temu)

aknusia

Kobieta

Gratulacje Anitta! Ja jestem na trzecim roku, juz ku koncowi, i niestety jestem tylko na 2.1, ale zbyt duzo czasu zmarnowalam na inne sprawy oprocz nauki przez te trzy lata :)

Jesli bys teraz przyjechal i chcial zaczac studia, to potraktowaliby Cie jako zagranicznego studenta, i placilbys okolo £10000 na rok!!!

Do góry stronyOffline

Pearly_Eyes

Post #5 Ocena: 0

2011-04-18 16:21:00 (14 lat temu)

Pearly_Eyes

Kobieta

hey, mozesz studiowac inny kierunek niz twoje Alevels po zrobieniu i.e. Foundation Year. Czyli powiedzmy ze w szkole sredniej mialas humanistyczne przedmioty a chcesz studiowac sciences to robisz foundation year in sciences.
Pozyczka na oplaty na studia- tutition loan przysluguje kazdemu home/eu student. Maintenance grand i maintenance loan po 3 latach stalego pobytu w UK.

Do góry stronyOffline

Kora78

Post #6 Ocena: 0

2011-05-16 17:34:36 (14 lat temu)

Kora78

Kobieta

Z nami od: 12-05-2011

A propos fundation years to gdzie mozna tak owe znalezc?
Mnie zainteresowały kierunki medyczne i z przykrością stwierdzam, że zaden univerek nie prowadzi czegoś takiego (albo ja nie znalazłam). Co do Colelgu to u siebie w okolicy mam tylke te dla dorosłych, które poza angielskim nie ucza niczego wartościowego!

Do góry stronyOffline

Kora78

Post #7 Ocena: 0

2011-05-16 17:47:20 (14 lat temu)

Kora78

Kobieta

Powiedzcie mi prosze, jak zorganizowac sie i dostac na studia?
Najwiekszy problem polega na tym, ze te wszytskie ang. levele to neiwiele mi mowia. Jestem absolwentka uniwerku w Pl z tytułem magistra -jaki to level czy poziom? Czy bedzie to akceptowane przy rekrutacji? A moze powinnam najpierw skonczyc jakis College?

A propos angielskich stopni czy ktoś moze mi wytłumaczyć jaki jest ang. odpowiednik matury zdawanej w liceum ogólnokształcącym (nie wiem czy to w zasadzie jakaś różnica), stopnia licencjata no i magistra?

Strasznie to ejst dla mnei zagmatwane ...

Do góry stronyOffline

aknusia

Post #8 Ocena: 0

2011-05-18 08:14:02 (14 lat temu)

aknusia

Kobieta

Jesli uzyskalas tytul magistra, to jest to tutaj 'Master'. Co bys dalej chciala robic? Bo nie widze sensu isc na Foundation course czy do collegu, to co wymieniasz jest na o wiele nizszym poziomie. Daj znac nad czym sie zastanawiasz :)

Do góry stronyOffline

Kora78

Post #9 Ocena: 0

2011-05-18 17:31:47 (14 lat temu)

Kora78

Kobieta

Mnie interesuja nauki medyczne a magistra uzyskałam z przedmiotów humanistycznych. Nie mam matury z biologii a moja obecna praca znajduje sie w sektorze usług takze niewiele ma to wspólnego z veterynarią o której myślę.

Ogólnie problem polega na tym, że potrzebowałabym takiego 0 fundation zeby podszkolić język w tej dziedzinie.
No sama nie wiem

ah a wracajac do kursów w Collegach to ja musze powiedzieć, ze jestem kompletnie zielona bo co czytam "wymagania" to znajduja sie jakies dziwne kombinacje literek, które nie wiem co oznaczają.
Ogólnie powiedzcie szczerze czy dostane sie do Collegu na cokolwiek bym chciała z "polskimi papierami"? Bez żadnego kursu w Uk, bez certyfikatu ESOL?

Ok. a moze przedstawię swój problem inaczej; z tytułem magistra jaki uzyskałam w Polsce i ze znajomością angielskiego (dość dobra ale nie brylantową, bez żadnych ESOLI itp) czy mam szanse dostac sie na univerek na kierunek pokrewny z moim wykształceniem?
Druga sprawa, czy mam szanse dostac sie na kierunek w ogóle niepokrewny (jak ta veterynaria) bez matury z biologii?

Ja należe do ludzi ambitnych ale bardzo ciężko jest mi sie zorganizowac a przyznaję bez bicia ze mam problemy z połapaniem sie w tym angielskim systemie oświaty ;)

Co mi doradzacie? Próbowac "rok zerowy" przed wymarzonym kierunkiem studiów czy zrobić jakiś sensowny kurs związany z moim wykształceniem a później zająć sie studiami veterynaryjnymii?

.

[ Ostatnio edytowany przez: Kora78 18-05-2011 17:41 ]

Do góry stronyOffline

aknusia

Post #10 Ocena: 0

2011-05-19 08:36:17 (14 lat temu)

aknusia

Kobieta

Ok.. po pierwsze bedziesz potrzebowala certyfikat ESOL, bo bez tego nie dostaniesz sie na studia. Powiedz mi o jakim poziomie studiow myslisz? Chcesz zdobyc kolejny licencjat? Tak czy siak, uwazam ze warto by bylo zobaczyc, czy jakikolwiek college w Twoim rejonie ma kursy na weterynarie - nie musza one byc na wysokim poziomie, ale bedzie to wlasnie taki wstep, oswoisz sie ze slownictwem itp.

Jedna, troche wazniejsza sprawa, to pieniadze. Jak planujesz zaplacic za te kursy? Kurs np. w collegu, o ktorym napisalam, moze byc platny, bo z tego co piszesz to jestes juz troszke starsza. Jesli chcesz pozniej isc na studia i robic licencjat, to mozliwe jest, ze dostaniesz jakas pozyczke - ale czy bedziesz miala wystarczajaco pieniedzy aby sie utrzymac? Czy pracujesz gdzies teraz?

Proponuje Ci porozgladac sie za kursami ESOL i zerknac tez ewentualnie na jakis kurs weterynarii w collegu, tak na poczatek.

Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,