MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polska Szkoła Internetowa

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 5 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosiaczek3006

Post #1 Ocena: 0

2012-01-28 20:21:12 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Ale chyba sie nie zrozumialysmy albo ja napisalm cos nie tak....nie mam zamiaru cofac corki w Pl...wydaje mi sie a wrecz jestem pewna ze nie odbiega poziomem nauki od dzieci ze swojej dawnej klasy,zreszta jestesmy w Pl srednio co 3 miesiace i Mala przebywa wtedy w szkole przez ten okres i nauczycielka twierdzi ze jej poziom jest jak najbardziej ok...logiczne ze podsatwy bedzie miala opanowane ,a cos spoza juz mniej lub wcale ,ale wierze ze da rade:-D

[ Ostatnio edytowany przez: gosiaczek3006 28-01-2012 20:56 ]

...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-01-28 21:14:27 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

linal2011

Post #3 Ocena: 0

2012-01-28 21:52:44 (13 lat temu)

linal2011

Kobieta

Z nami od: 02-11-2011

Nam całe formalności zajeły ok 2mcy.Najwazniejsza bedzie rozmowa z psychologiem(przez skypa)Troszkę się na to czeka(trzeba samemu zapisac się na badanie)Zdjęcie robiłam cyfrówką-potem tylko dodałam plik w odpowiednich wymiarach.Decyzja o przyjeciu bedzie pewnie pod koniec czerwca(tak było w zeszłym roku)i od września-witaj szkoło;-)Bedziesz musiała podpisac z nimi umowe o nauke itd ale to już we wrześniu(wstępnie robiło się to przez maila a potem przesyłają papiery które podpisujesz i im odsyłasz).Legitymacje też przesyłają pocztą.Troszkę to trwa ale na stronce dziecka informują krok po kroku co i jak:)Powodzenia!

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #4 Ocena: 0

2012-04-18 17:44:47 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Jednak zapisalam Corke do tej szkoly ,na poczatku nie widzialam takiej potrzeby,nauka szla jej dobrze ,az do momentu ...kiedy zaczela sie dobrze poslugiwac jezykiem angielskim,teraz slysze tylko ..."po co" ,"a musze":-? Moze obca osoba ja zmobilizuje do nauki bo ja juz nerwowo wysiadam:-Y Mialysmy wlasnie badanie z psychologiem i zaluje....ze nie wzielam jakichs prochow...:-o ;-)
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #5 Ocena: 0

2012-04-18 17:56:00 (13 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

gosiaczek3006 a mozesz napisac cos wiecej o tej rozmowie z psychologiem? My mamy w weekend te badanie i fajnie byloby cos wiedziec co i jak?
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-04-18 17:56:22 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #7 Ocena: 0

2012-04-18 18:03:17 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

A wiec co do rozmowy ...jest ok 20 pytan do dziecka dotyczace Matematyki i pisowni ,czytania itd,dodawani,odejmowanie,gloskowanie ,sylabowanie ,czytanie zdan,dziecko ma powiedziec dni tygodnia,miesiace no i na koniec dyktando,ma do wyboru pisanie na kartce lub na klawiaturze.Pozniej pedagog rozmawia z mama o tym jakie dziecko ma trudnosci ,co umie czego nie ,ogolnie przeprowadza wywiad na jakim poziomie jest dziecko...nic strasznego ,ja tez sie denerwowwlam ...pomijajac fakt ,ze moja corka doznala jakiegos zacmienia i polowe rzeczy ,ktore wiem ,ze umie ...tak pokrecila ,ze az mi wstyd bylo:-? Co do swiadectwa ,dziecko dostaje swiadectwo ukonczenia ,mas zdo wyboru wersje bezplatna i egzamin ,czyli musisz przyjechac do Pl lub platna i wszystko przez internet.

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #8 Ocena: 0

2012-04-18 19:33:26 (13 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

gosiaczek3006 bardzo ci dziekuje za odpowiedz... O to mi chodzilo wlasnie...
Ja tez mam obawy, ze moje dziecko nie pokaze tego co tak naprawde potrafi... heh i bede sie wstydzic tak jak ty :) obawiam sie, ze glownie przez stres, nie bedzie sie potrafila skupic bo jakby nie bylo to troche dosc dziwna dla niej bedzie ta sytuacja...

Jaka wersje ty wybralas? Ja uwazam, ze ta wersja bezplatna chyba jest lepsza... Nie dosc ze bezplatna to do tego fajnie jest sprawdzic stan wiedzy na koniec roku... Dlatego my sie zdecydujemy raczej na wersje bezplatna...

A czy wiesz, ze gdzie takie egzaminy coroczne sie odbywaja w PL? Czy daja kilka miast do wyboru czy jest to gdzies konkretnie?

Z gory dziekuje za odpowiedz :)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

effimd

Post #9 Ocena: 0

2012-04-18 19:38:32 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

My rozmowe z pania psycholog wspominamy bardzo dobrze,naprawde rozmowa na luzie,aczkolwiek rodzic nie powinien rozpraszac dziecka,ja bylam w drugim pokoju, by corka mnie nie widziala,tylko sluchalam jak jej idzie.Co do tresci pytan jest to dostosowane do wieku dziecka np moja corka miala taka rozmowe przed rozpoczeciem pierwszej klasy szkoly podstawowej .Pytania nie byly skomplikowane,z trudnosci na jakie napotkala moja corka to takie,ze miala problem z przyimkami,byl obrazek i trzeba bylo okreslic czy np pilka lezy pod stolem,obok stolu itp.Reszta poszla dobrze,po jakims czasie dostalysmy opinie z poradni.Dla nas ta rozmowa byla naprawde przyjemnoscia.
Co do szkoly to,by sie dowiedziec czegos wiecej to nalezy wejsc na strone libratus.edu.pl
Teraz jest dwie opcje ksztalcenie bezplatna i platna.Ja wybralam opcje bezplatna,ale wizae sie to z tym,ze bede musiala sie zglosic z corka na egzamin w Polsce w wakacje.Pozatym nie mam kontaktu z nauczycielami,jedynie na platformie internetowej dostaje konspekty lekcji,zreszta wg mnie ciekawie zaplanowane i ucze corke sama,na koncu dzialu sa testy on line.Uczenie mojej corki sprawia mi przyjemnosc,jest to nie tylko nauka w scislym tego slowa znaczeniu ale i zabawa poprzez nauke,wspolnie spedzony czas,rozmowy i co najwazniejsze:dziecko nie bedzie miec zaleglosci jesli chodzi o ksztalcenie w jezyku ojczystym,zwlaszcza,ze planujemy powrot do Polski.Corka dostala legitymacje szkolna i na koniec roku ma dostac swiadectwo ukonczenia klasy honorowane podobnie jak uczniowie w Polsce.No chyba,ze cos sie zmienilo w tej kwestii,bo bylo pare zmian w przeciagu tego roku szkolnego.Tak czy inaczej polecam szkole on-line.

Do góry stronyOffline

effimd

Post #10 Ocena: 0

2012-04-18 19:42:37 (13 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Cytat:

2012-04-18 19:33:26, mak4701 napisał(a):
gosiaczek3006 bardzo ci dziekuje za odpowiedz... O to mi chodzilo wlasnie...
Ja tez mam obawy, ze moje dziecko nie pokaze tego co tak naprawde potrafi... heh i bede sie wstydzic tak jak ty :) obawiam sie, ze glownie przez stres, nie bedzie sie potrafila skupic bo jakby nie bylo to troche dosc dziwna dla niej bedzie ta sytuacja...

Jaka wersje ty wybralas? Ja uwazam, ze ta wersja bezplatna chyba jest lepsza... Nie dosc ze bezplatna to do tego fajnie jest sprawdzic stan wiedzy na koniec roku... Dlatego my sie zdecydujemy raczej na wersje bezplatna...

A czy wiesz, ze gdzie takie egzaminy coroczne sie odbywaja w PL? Czy daja kilka miast do wyboru czy jest to gdzies konkretnie?

Z gory dziekuje za odpowiedz :)

Do roznych szkol partenrskich na terenie Polski przydzielaja ucznia.Raczej jest pewna rejonizacja.Wybrac raczej miasta sama nie mozesz,oni sami przydzielaja placowke.

[ Ostatnio edytowany przez: effimd 18-04-2012 19:43 ]

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,