Str 4 z 11 |
|
---|---|
effimd | Post #1 Ocena: 0 2011-08-29 20:30:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2010 Skąd: londyn |
Dziekuje Verla za odpowiedzi.
|
Post #2 Ocena: 0 2011-08-29 20:47:06 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
effimd | Post #3 Ocena: 0 2011-08-30 16:59:30 (14 lat temu) |
Dzwonilam dzisiaj do szkoly Libratus,mamy juz grafik nauki na ten tydzien.
Podoba mi sie,wszystko przygotowane,duzo wskazowek jak pracowac z uczniem. |
effimd | Post #4 Ocena: 0 2012-01-28 17:28:53 (13 lat temu) |
Zaczely sie zapisy do polskiej szkoly internetowej od stycznia(Libratus).Tak dla przypomnienia,jesli ktos bylby zainteresowany.Ja jestem na biezaco,wlasnie z corka odrabiamy lekcje,bardzo lubi,zwlaszcza,ze to dopiero pierwsza klasa,wiec nauka rowniez przez zabawe.
|
poluszkaa | Post #5 Ocena: 0 2012-01-28 19:02:08 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-06-2011 Skąd: Edinburgh |
Jak Wasze dzieci sobie radza w takiej szkole? Pytam, bo u mnie by cos takiego nie przeszlo. Moj "maly" po polsku nie chce mowic, no chyba, ze ma akurat dobry humor - i to jeszcze lamana polszczyzna.
Kamil Tymoteusz 24 czerwiec 2005,
Stefan Henry 31 lipiec 2012
|
|
|
effimd | Post #6 Ocena: 0 2012-01-28 19:09:09 (13 lat temu) |
Moja corka jest w pierwszej klasie polskiej szkoly podstawowej.Radzi sobie dobrze,bo lekcje sa bardzo przystepne,kolorowe podreczniki,wycinanki itd.Obie bardzo lubimy spedzac czas przy zajeciach gdy ja ucze poslugujac sie platforma jezykowa.Wiadomo sa dni kiedy sobie odpuszczamy,bo np corka ma gorszy dzien czy jest zmaeczona czy ja pozno prace skoncze.Wspolnie decydujemy kiedy chcemy sie pouczyc.Generalnie lubi odrabiac lekcje,dozujemy w taki sposob,ze jej sie nie nudzi.
Corka chetnie mowi po polsku,moze dlatego,ze przez pierwsze 5lat swojego zycia mieszkala w kraju,tam chodzila dwa lata do przedszkola i mimo,ze juz tutaj chodzi 3ci rok do szkoly raczej stara sie mowic glownie po polsku z nami,chociaz tez wtraca czasem angielskie slowa gdy brakuje jej polskiego.Z angielskim tez nie ma problemu. |
linal2011 | Post #7 Ocena: 0 2012-01-28 19:12:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-11-2011 Skąd: nibylandia |
No własnie Libratus...Moja córka też uczy się w tej szkole(też klasa pierwsza szkoły podstawowej)i tak troszkę mam mieszane uczucia po ostatniej(chyba grudniowej)informacji ze szkoły odnośnie egzaminu końcowego.Otóż prawdopodobnie nie bedzie możliwosci(bez opłaty)zdawania egzaminu końcowego przez skypa-co było dośc istotnym warunkiem rozpoczęcia tam nauki-tzn egzamin przez skypa i zaliczenie roku szkolnego potwierdzone normalnym świadectwem honorowanym w Polskich szkołach.Jak na razie Libratus w tej kwestii milczy...i prosi o emaile do MEN(który jak się okazało odwołał swoją decyzję zezwalająca na taką formę egzaminu końcowego).Ostatecznie byc może na egzamin trzeba bedzie się udac do Polski...do placówki patronackiej...Troszkę mnie to dziwi,zwłaszcza że przystępując do nauki w tej szkole podpisuje się umowe o naukę-gdzie jest opisana taka forma egzaminu-a w połowie roku szkolnego jednak ktoś zmienia zdanie i .....no własnie nie wiadomo jak się to zakończy.Może macie jakieś nowe wiadomości w tym temacie?Pozdrawiam
|
effimd | Post #8 Ocena: 0 2012-01-28 19:16:15 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-01-28 19:12:00, linal2011 napisał(a): No własnie Libratus...Moja córka też uczy się w tej szkole(też klasa pierwsza szkoły podstawowej)i tak troszkę mam mieszane uczucia po ostatniej(chyba grudniowej)informacji ze szkoły odnośnie egzaminu końcowego.Otóż prawdopodobnie nie bedzie możliwosci(bez opłaty)zdawania egzaminu końcowego przez skypa-co było dośc istotnym warunkiem rozpoczęcia tam nauki-tzn egzamin przez skypa i zaliczenie roku szkolnego potwierdzone normalnym świadectwem honorowanym w Polskich szkołach.Jak na razie Libratus w tej kwestii milczy...i prosi o emaile do MEN(który jak się okazało odwołał swoją decyzję zezwalająca na taką formę egzaminu końcowego).Ostatecznie byc może na egzamin trzeba bedzie się udac do Polski...do placówki patronackiej...Troszkę mnie to dziwi,zwłaszcza że przystępując do nauki w tej szkole podpisuje się umowe o naukę-gdzie jest opisana taka forma egzaminu-a w połowie roku szkolnego jednak ktoś zmienia zdanie i .....no własnie nie wiadomo jak się to zakończy.Może macie jakieś nowe wiadomości w tym temacie?Pozdrawiam Ja tez bylam zaskoczona ta informacja,nowych wiadomosci wtej sprawie nie mam.Jesli sie nic nie zmieni udamy sie w sierpniu na egzamin do Krakowa.Faktycznie jak sie zapisywlysmy do szkoly byla opcja zdawania egzaminu przez internet,jeszcze mam cicha nadzieje,ze po petycjach do MEN cos sie zmieni. [ Ostatnio edytowany przez: effimd 28-01-2012 19:17 ] |
gosiaczek3006 | Post #9 Ocena: 0 2012-01-28 19:24:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Zapislam mala do tej szkoly i czekam na odpowiedz..w sumie niewiem czy potrzebnie...bo mamy komplet podrecznikow Polskich,takich jakie teraz dzieci przerabiaja w jej klasie<tzn klasie do ktorej by chodzila>...i caly wykaz tego co powinna opanowac w tym roku itd ...powoli przerabiamy i jak narazie nie odbiega z wiedza,nauka i pisaniem od swych rowiesnikow w Polsce...pozatym swiadectwo tez mi zbedne...jak wrocimy mala bedzie kontynuowac nauke w Pl ...
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|
linal2011 | Post #10 Ocena: 0 2012-01-28 19:45:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-11-2011 Skąd: nibylandia |
Jeśli wrócisz do Polski to dziecko bedzie chodziło do tej klasy do której powinno-nie ma takiego prawa,które by nakazywało'cofac"dziecko itd.Jeżeli uczysz dziecko na bieżąco z polskich podreczników itd to faktycznie nie wiem czy jest sens zapisywania do Libratusa-może jest większa motywacja-bo jednak tydzień trzeba zaliczyc...przekonasz się wkrótce
![]() |