MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Childminder - kurs na "nianie"

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ania_caterham

Post #1 Ocena: 0

2011-01-01 13:04:39 (14 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Cytat:

2011-01-01 11:07:41, dudzia napisał(a):
narazie mi sie wydaje ze organizuje sie kilka childmanderek, wynajmuja dom i tam organizuja przedszole.... czy to jakos inaczej???

Zle Ci sie wydaje. Childminderki moga pracowac razem lub miec zatrudninych asystentow(np zona i maz, corka i matka, przyjaciolki itp)ale maksymalna liczba childminderek/row pracujacych razem jest 3. Jesli jest wiecej niz 3 to sie nazywa juz childcare on domestic permises.
To o czym piszesz (czyli wynajecie osobnego pomieszczenia/domu, ktory nie bedzie przeznaczony do uzytku mieszkalnego) nazywa sie childcare on non-domestic premises.
Musisz skontaktowac sie z Ofsted aby dowiedziec sie wiecej o rejestracji. Poczytaj tez tutaj.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-01-01 15:05:53 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

effimd

Post #3 Ocena: 0

2011-01-01 16:18:02 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Cytat:

2011-01-01 15:05:53, Hania_ napisał(a):
To ja powroce do tematu bo nasunely mi sie pytania. Otoz przeczytalam jeden z postow powyzej gdzie zostaly opisane roznice pomiedzy niania a childminder oraz warunki jakie obowiazuja obydwie. Jestem zainteresowana byciem niania, przychodzaca do pracy ze swoim dzieckiem. Pomijajac zgode pracodawcow co do pracy w tym samym czasie z moim bobaskiem i ichniejszym chcialabym sie dowiedziec jakie sa wymagane kursy, certyfikaty, rejestracje ktore musze miec na pewno aby zostac 100% niania?

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

effimd

Post #4 Ocena: 0

2011-01-01 16:23:57 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Tak jak pisalam wczesniej,niania mozna zostac bez kwalifikacji.Jednak dla pracodawcy czasem jest wazniejsze to gdy niania jest zarejestrowana w Ofsted lub przynajmniej ma kurs pierwszej pomocy,Crb check i dobre referencje.Mozna zostac niania tzw.with her own child ale prawda jest taka,ze wiekszosc rodzin woli zatrudnic nianie bez zobowiazan.

Zycze powodzenia,uda sie!

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #5 Ocena: 0

2011-01-01 19:27:18 (14 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Tak jak powiedziala effimd wcale nic nie musisz robic, aby zostac niania. Wystarczy ubiegac sie o posady. Aby byc atrakcyjniejsza kandydatka na nianie powinnas miec minimum CRB oraz kurs pierwszej pomocy, bo wedlug mnie kazda rodzina chcialaby wiedziec czy niania byla karana oraz ze umie udzielic pierwszej pomocy w razie potrzeby. Jednak czym wyzsze kwalifdikacje tym lepiej. Moze rozejrzyj sie za NVQ. Znam kilka niani z wlasnym dzieckiem - to jest wlasciwie opcja dla tych rodzin, ktore koniecznie chca miec nianie, ale nie stac ich na zatrudnienie niani bez dziecka.
Polecam ta strone www.childcare.co.uk . Tam mozesz sie zarejestrowac i zobaczysz czy ktos sie odezwie. Mozesz tez wyszukac agencje, ktore zajmuja sie laczeniem nian i rodzin. Wiele rodzin nie ma czasu na szukanie niani na wlasna reke i woli korzystac z uslug agencji. Powodzenia.

Do góry stronyOffline

jahoda

Post #6 Ocena: 0

2011-01-02 17:21:26 (14 lat temu)

jahoda

Kobieta

Z nami od: 28-02-2009

hej piszecie tutaj ze rodzina zatrudniajaca nianie oplaca TAX i NIN, a czy spotkaliscie sie z taka opcja aby niania byla samozatrudniona ( selfemployed). Czy wogole istnieje taka opcja??

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #7 Ocena: 0

2011-01-02 19:56:28 (14 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Jahoda tak jest taka mozliwosc, ale nie kazda niania moze byc samozatrudniona. Musza byc spelnione pewne warunki inaczej HMRC bedzie nalegalo na to, aby to rodzina oplacala podatek i nin. Jesli jest to stala posada niania nie moze byc samozatrudniona, jako ze rodzina jest ewidentnie pracodawca.
Niania moze byc jednak samozatrudniona jesli oferuje opieke adhoc czyli od czasu do czasu, nieregularnie lub na krotki okreslony czas. Znam nianie ktora w ciagu roku opiekowala sie prawie 40 dzieci (nie na raz oczywiscie). I byly to krotkie okresy czasu ... od dnia do kilku tygodni lub calkowicie sporadycznie. Na takiej zasadzie niania moze byc samozatrudniona.

Do góry stronyOffline

ciemna

Post #8 Ocena: 0

2011-03-14 13:52:41 (14 lat temu)

ciemna

Kobieta

Z nami od: 14-03-2011

czesc jestem nowa na tym forum bede starac sie o zarejestrowanie w ofstecie ale nie wiem ktora opcje wybrac bo w tej chwili mam propozycje zajmowania sie rocznym dzieckiem w moim domu ja sama mam trojke 4-10 lat nie wiem jak dlugo bede pracowac dla tej rodziny prawdopodobnie ok 6 m-cy potem nie wiem jak dlugo bede szukac nowych pociech co mi radzisz?i jeszcze jedno jak dlugo trwaja te wszystkie formalnosci i czy przy okazji ogledzin twojego domu przez ofsted czepiali sie jakis drobnostek?z gory dziekuje za odpowiedz:

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #9 Ocena: 0

2011-03-14 18:51:55 (14 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Ok ... po pierwsze mozesz zajmowac sie wiecej niz jednym dzieckiem . Childminder moze miec do 6 dzieci w wieku od 0 do 8 urodzin (wliczajac w to wlasne dzieci)z czego tylko troje moze byc w grupie wiekowej od 0-5 (jesli nie chodza do szkoly) z czego tylko jedno dziecko moze miec mniej niz 12 miesiecy. Jesli 4 i 5 latki chodza do szkoly na cale dnie 5 dni w tygodniu nie sa wliczane do grupy 0-5 ale do 6-8. Jesli twoj 4 latek chodzi do szkoly mozesz miec az 3 obcych dzieci w wieku od 0-5 lat. Nie musisz czekac na wygasniecie kontraktu z tym dzieckiem aby szukac nowych klientow. Mozesz szukac od razu i zajmowac sie nimi jednoczesnie.
Jesli chodzi o formalnosci mi zajely ok 4 miesiace ... ale moglam zrobic je szybciej tylko mi sie nie spieszylo. Musisz przejsc odpowiedni kurs dla childminderek oferowany przez council oraz zrobic pediatryczny kurs pierwszej pomocy. Pozniej zaswiadczenie od lekarza o zdrowiu i CRB dla ciebie i wszystkich czlonkow rodziny majacych 16 lat lub wiecej.
Jesli chodzi o inspekcje nie byly to dokladne ogledziny jako takie. Tylko przyszla zerknac na dom i pokoje ktore uzywam do opieki. Byla bardziej zainteresowana tym jak zorganizuje zajecia dzieciom i moja osoba niz domem.

Do góry stronyOffline

ciemna

Post #10 Ocena: 0

2011-03-15 12:42:04 (14 lat temu)

ciemna

Kobieta

Z nami od: 14-03-2011

Aniu nie spodziewalam sie takiej szybkiej odpowiedzi dziekuje. Wczoraj spotkalam sie z moja kolezanka ktora bardzo dobrze mowi po angielsku(moj bardzo slaby),i zadzwonila mi w mojej sprawie do centrum edukacji ,u nas cuncil juz sie tym nie zajmuje itam jej powiedzieli ze jesli moj angielski jest slaby to nie moge byc childmaider,bo egzaminy,bo papierkowa robota,etc.,i ja nie dam sobie rady ale moge byc jakas inna opiekunka do ktorej musze wolontaryjnie odpracowac 12 godz+kurs pierwszej pomocy +CRB.zastanawiam sie czy wogole warto o to sie wszystko starac wydam kupe kasy na to a oni powiedza "nie bo twoj angielski".moze otworze tylko selfemplojer i bede sprzatac domy ,bo majac troje dzieci nie mam szans gdziekolwiek pracowac,bo wiadomo jedno zachoruje to potem reszta ,a do tego co chwile wolne w tych angielskich szkolach i czasami wychodzi ze caly miesiac siedze w domu.Aniu czy wiesz moze w jaki inny sposob moge zostac jakas niania,bo ja wiem tylko ze jak pilnujesz jakiegos maluszka nie dluzej niz 2 godz.to nie musisz byc w ofstecie,a jak mi sie trafi jakas rodzinka na dluzej to co potem?Sama nie wiem co robic.Aniu co mi radzisz?

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,