MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Childminder - kurs na "nianie"

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-12-30 20:14:46 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

effimd

Post #2 Ocena: 0

2010-12-30 20:53:36 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Jesli chodzi o rejestracje jako childminder zalatwia sie to zazwyczaj przez "council".Dzwoniac tam dowiesz sie wszystkiego.

Jesli natomiast chcesz zostac niania zarejstrowana w Ofsted to juz na wlasna reke trzeba sobie zalatwic kursy(kurs pierwszej pomocy spelniajacy wymogi rejestracji w Ofsted-koszt okolo 120 funtow plus kurs Introduction to Childcare Practice-koszt okolo okolo150 funtow)Trzeba tez postarac sie o CRB check czyli zaswiadczenie o niekaralnosci-platne oczywiscie.Nastepnie wykupuje sie ubezpieczenie(Public liability insurance-koszt 70-90 funtow na rok) i na koncu mozemy sie rejestrowac w Ofsted(tez placimy za to).
Jakies dalsze pytania?Prosze pisac.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-12-30 20:58:13 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

effimd

Post #4 Ocena: 0

2010-12-30 21:04:35 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Jesli nie masz tu kwalifikacji i potrzebny Ci kurs Introduction to Childcare practice w Londynie taki kurs znajdziesz wchodzac na tej stronie http://www.mnttraining.co.uk/index.htm Jest to organizacja dosyc znana,wlasnie polecili mi ja w "councilu" wiec przez nia robilam ten kurs.

Kurs pierwszej pomocy znalazlam na tej stronie .Polecam bo sama robilam -kurs godny polecenia. http://www.firstaidforlife.org.uk/home.htm

A tak w ogole chcesz zostac childminder czy niania?

Ps.Na stronie Ofsted tez jest duzo pzrydatnych informacji.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-12-30 21:11:05 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

effimd

Post #6 Ocena: 0

2010-12-30 21:11:57 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Po pierszwe niania mozan zosstac nie rejestrujac sie w Ofsted-jest to dobrowolne.

Jednak wielu rodzicow woli zatrudnic taka nianie by po pierwsze byc pewnym ze niania pzreszla kursy,ale i bez tego mozna pracowac jako niania potrzebne jest tylko udokumentowanie doswiadczenie,zaswiadczenie o
niekaralnosci i kurs pierwszej pomocy to wymogi wiekszosci pracodawcow.

Rejestracja w Ofsted wiaze sie z tym ze rodzice zazwyczaj dostaja dofinansowanie do opieki nad dzeckiem,nawet jesli maja wieksze niz pzrecietne dochody,moga dostac jakies tam pieniadze od rzadu.Po drugie beda niania zrejestrowana w Ofsted konieczne jest posiadanie ubezpieczenie odpowiedzialnosci cywilnej.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-12-30 21:18:07 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

effimd

Post #8 Ocena: 0

2010-12-30 21:18:08 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Jesli chcesz zostac Childminder to tak jak wspomnialam zalatwiaj pzrez council,tymbardziej ze do pewnych kursow masz dofinansowanie.Childminder to osoba ktora organizuje opieke w swoim domu,czyli musi pzrygowtowac warunki podobne jak w pzredszkolu.Tutaj mam nadzije ze napisze Ci jaks zarejestrowana childminder.
Jelsi chodzi o nianie,przepisy zdaje sie sie sa takie,ze nie mozna pracowac dla wiecej niz dwoch rodzin.jesli natomiast Chcesz byc childminder mozna opiekowac sie nawet 5tka dzieci ale tez tzreba poczytac wjakim wieku dzieci i w ogole wszelkie regulacje prawne.N akursach organizoanch dla childminder pzrez council wszytkiego sie dowiesz.

Do góry stronyOffline

effimd

Post #9 Ocena: 0

2010-12-30 21:25:17 (14 lat temu)

effimd

Kobieta

Na kursach dalabys moze rade,ale moja rada jest taka,zeby zainwestowac w intensywna nauke jezyka.Rodzice ktorzy dadza Ci pod opieke dzieci musza byc pewni,ze sie zrozumiecie.Ja jestem niania i wiem jak bardzo wazna jest komunikacja z rodzicami czy zalatwianiem roznych spraw,czasem moim obowiazkiem jest rowiez wizyta z dzieckiem u lekarza.Juz nie wspominajac o zalatwieniu innych spraw.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-12-30 21:29:41 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie