MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Studia w UK?co wybrac...?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Araminta

Post #1 Ocena: 0

2010-09-03 22:33:04 (15 lat temu)

Araminta

Kobieta

Z nami od: 29-08-2010

Konczysz 21 lat i jestes mature student. Nie musisz miec matury by studiowac w tym piekym kraju! Lecz jednak nie tak latwo od razu isc na studia, zrob najlepiej Access Course , lub jakis przyzwoity kurs min Level 1 i 2. Uczelnia nie bedzie tez wymagala od Ciebie certyfikatow ze znajomosci jezyk, poniewaz skonczyles juz cos na przyzwoitym poziomie.
Jesli marzysz,,,realizuj.
Zycze powodzenia. Fajnie ,ze tutaj sie daje kazdemu szanse.
A propos. Studia nie kosztuja, jeszcze Ci doloza bys sie uczyl...dowiedz sie jak.
Do odwaznych / bystrych swiat nalezy !!

Play with this system

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2010-09-04 00:08:44 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak pamietam to "mature student" liczy sie id wieku 25 lat, chyba, ze cos sie zmienilo.
Ada

Do góry stronyOffline

misiaczek822

Post #3 Ocena: 0

2010-09-04 11:30:46 (15 lat temu)

misiaczek822

Kobieta

Z nami od: 24-02-2010

Fajnie ,ze tutaj sie daje kazdemu szanse.
A propos. Studia nie kosztuja, jeszcze Ci doloza bys sie uczyl...dowiedz sie jak.
Do odwaznych / bystrych swiat nalezy !!

a gdzie mam sie dowiedziec o jakie kolwiek dofinansowanie. zastanawiam sie nad rozpoczeciem studiow w przyszlym roku albo innej szkoly dziennej ale nie dam rady finansowo pojsc na dzienne, slyszalam ze jak ma sie dziecko i chce sie kontynuowac nauke to panstwo pomaga w roznych dofinansowaniach np. na przedszkole, szkole czy ktos wie czy to prawda????

[ Ostatnio edytowany przez: misiaczek822 04-09-2010 11:31 ]

Do góry stronyOffline

Araminta

Post #4 Ocena: 0

2010-09-04 20:31:53 (15 lat temu)

Araminta

Kobieta

Ja mam dziecko i studiuje plus robie jeszcze dodatkowy kurs :) Szkola placi Ci za zlobek lub przedszkole. Nie pozowla Ci zrezygnowac z nauki, z powodu twoich obaw finansowych.

Polecam stronke directgov szukaj : mature student, students finace.
Jest duzo form dofinansowania , naprawde wystaczy sie dobrze zorientowac w temacie.

Do góry stronyOffline

poprostu_girl

Post #5 Ocena: 0

2010-09-04 21:08:28 (15 lat temu)

poprostu_girl

Kobieta

Z nami od: 22-08-2010

do autora, a jaka masz pasje, interesujesz sie czyms? moze fotografia? umiesz spiewac? grac na gitarze? Kieruj sie tym co Cie interesuje, talentami jakimi masz.

Do góry stronyOffline

Dominiqa

Post #6 Ocena: 0

2010-09-05 21:28:08 (15 lat temu)

Dominiqa

Z nami od: 04-09-2007

Hmmm...pogubiłam się już w tym wszystkim, czy ktoś może mi pomóc? :(
Skończyłam ESOL Level1,z powodu braku kursu Level2 w mojej okolicy zapisałam się na GCSE English&Maths.Trwa rok. Ale myślałam, żeby zamiast tego iść na Access to Higher Education(też rok-coś jak matura, umożliwia pójście na studia) a teraz się dowiaduję, że od 25 roku życia jest się mature student...Czyli, że co? Że tylko z GCSE mogę iść na studia? Bez żadnych certyfikatów a'la A-Levels? Błagam, pomóżcie mi bo już sama nie wiem co robić ech :(

Do góry stronyOffline

Araminta

Post #7 Ocena: 0

2010-09-05 22:48:42 (15 lat temu)

Araminta

Kobieta

Dominiqa Mature Student od 21 lat na 100 %
25/26 lat tylko do celow finansowych np loan,liczysz sie wtedy jako independent.

Ada dowiedz sie dokladniej.

Wedlug mnie nie ma sensu robic GCSE skoro AC daje Ci A-level i wstep na studia.Chyba,ze nie czujesz sie na silach, bo jest na dosyc wysokim poziomie. Jesli zalezy Ci na czasie , rob part-time przez 2 lata.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2010-09-05 23:09:41 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Pisze, z wlasnego doswiadczenia, a raczej z doswiadczenia osob, ktore ze mna rozpoczynaly studia. Byc moze zmienilo sie ostatnio, nie siedze w temacie, na kolejne studia w najblizszym czasie sie nie wybieram.

W kazdym razie, osoby powyzej 25 roku nie musialy dokumentowac osiagniec takich jak A levels, zeby rozpoczac studia. W mojej grupie bylo pare tych osob. Ot, z tego wzgledu moje spostrzezenie o wieku.

Ada

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2010-09-06 00:24:02 (15 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2010-09-04 11:30:46, misiaczek822 napisał(a):
Fajnie ,ze tutaj sie daje kazdemu szanse.
[...]

Kto dostanie, ten dostanie. Z wyliczeń na kalkulatorze finansowym na stronie directgov wynika, że 33-letni singiel z dochodem ponad 25500 funtów rocznie brutto na studiach part-time nic nie dostanie.
I jak tu się nie wk***?:-Y
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

andypolo

Post #10 Ocena: 0

2010-09-17 22:38:42 (15 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Dominika- proponuję Ci zrobić level2 z angielskiego czy też z matmy przez learndirect.co.uk. Znajdź ich biuro w twojej okolicy, zapisz się (tam zrobią Ci krótki teścik by sprawdzić na jaki level Cię zakwalifikować) i rób kurs przez internet. Tylko będziesz musiała iść do nich na egzamin. Jest dużo łatwiej zdać ten egzamin niż po rocznym kursie w szkole.Polecam. Moja żona uczyła się rok na level2, pisała jakieś opowiadania, raporty, a na koniec 3 egzaminy. Ja spokojnie , bez pośpiechu w 3 miesiące zrobiłem level2. Sama decydujesz kiedy chcesz przystąpić do egzaminu. Robię u nich wszystkie możliwe kursy, już tak od 2 lat. Powodzenia

[ Ostatnio edytowany przez: andypolo 17-09-2010 22:52 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,