MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Studia w UK?co wybrac...?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krzysW

Post #1 Ocena: 0

2010-05-17 18:07:03 (15 lat temu)

krzysW

Mężczyzna

Z nami od: 17-08-2009

Witam

Mam 21 lat,sadziłem ze edukacja nie będzie mi potrzebna,ponieważ ciężka praca można osiągnąć wiele...może i można ale nie w dzisiejszych czasach:P jedyne czego można się dorobić ciężką praca to GARB...wiec niestety myliłem się...

Dla tego tez olśniło mnie i znalazłem chęci na dalsza edukacje...

W Polsce skończyłem gima i w pierwszym półroczu LO stwierdziłem ze do milionerów(ten program)czy 1 z 10 się nie wybieram,wiec po co mi tak obszerna i jak ze zbędna wiedza...no bo jeśli ktoś uczy się wszystkiego,to w niczym tak naprawdę nie będzie dobry...taka prawda i nie tylko ja tak sadze...

Do rzeczy,jako iż zostaje w tym(hmm mógł bym napisać lipnym kraju,ale mogę nie mieć racji,ponieważ są tu większe możliwości niż w Polsce...niestety,wiec tego nie napisze) kraju jeszcze na trochę(kto wie ile:P) myślałem nad jakimiś studiami...

Naczytałem się trochę artykułów o tych angielskich studiach i niby bajka z nimi,oprócz ceny oczywiscie:/

Tak wiec myślę na co by pójść i myślę i myślę i qrde...nic wymyślić nie mogę...bo tak naprawdę realia się zmieniają z każdym dniem,pamiętam jeszcze jak do nie dawna była wielka moda na IT i tych wszystkich informatyków, a teraz rynek jest wypchany po brzegi takimi profesjami...

Wiec mam nadzieje ze doradzicie mi co nieco:D
Interesuje się Robotyka,myślę ze w przyszłości będzie wielki popyt(jeśli już nie jest)na ludzi z ta wiedza...ale mogę się mylić...

Nie ukrywam faktu iż chodzi mi głównie o zarobki...niestety system...każdy wie jak to wygląda...dom praca dom praca dom praca...
Wiec chciał bym w przyszłości sprzedawać swój czas nie za 6-9f na godzinę lecz jakieś 10-20 F/h(wiem wysoko mierze,ale dla tego właśnie chce iść na studia...)

Wiec proszę was o wszelkiego rodzaju podpowiedzi,opinie wasze przemyślenia...cokolwiek co pomogło by mi i innym znaleźć sposób na całkiem niezłe przyszłe zarobili:D

pozdrawiam i dziękuję za wszystkie wypowiedzi na poziomie:D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

slonecz

Post #2 Ocena: 0

2010-05-17 20:05:08 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

marzyciel....

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #3 Ocena: 0

2010-05-17 20:23:30 (15 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

chwila, a to "w pierwszym półroczu LO stwierdziłem ze do milionerów(ten program)czy 1 z 10 się nie wybieram,wiec po co mi tak obszerna i jak ze zbędna wiedza.." oznacza że nie skończyłeś liceum czy jak? bez matury nie ma co myslec o studiach..nawet tutaj potrzeba skonczyc jakąs szkole przed studiami.
ja mam licencjat z polski i za rok mam w planach rozpoczac magisterke w UK. niestety koszta mnie dołują, ale mysle ze warto zainwestowac. a kierunek to najlepiej nie to co rynek sugeruje, ale to co Cię interesuje. uwazam ze jesli robisz to co lubisz to robisz to dobrze. a jesli robisz to dobrze to masz szanse na prace.

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #4 Ocena: 0

2010-05-17 20:32:00 (15 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

No coz, nalezy tylko podziekowac autorowi tego tematu, ze nie "marzy mu sie" medycyna. Bo nie chcialabym spotkac na swojej drodze tak totalnego ignoranta.
Ps. zeby zarabiac wiecej trzeba wiele zainwestowac w siebie.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-05-17 20:43:06 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-05-17 20:44:28 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-05-17 20:46:14 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-05-17 20:47:53 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jagermeister

Post #9 Ocena: 0

2010-06-06 18:40:16 (15 lat temu)

Jagermeister

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

Na nauke nigdy nie jest za późno i dobrze że myślisz o studiach krzysW ! Jeśli nie masz matury a jeszcze nie masz 25 lat to nie zostaje nic innego jak 2 lata liceum tu w Anglii. Jakie masz oceny z gimnazjum, no i jak z angielskim ? To jest naprawde ważne. Normalnie poleciłbym Ci NARIC aby zrobić porównanie z angielskim GCSE, ale sam po ich usługach (a raczej nie wykonaniu ich) mam wątpliwości co do tej firmy... może inny college nie będzie tego wymagał, w każdym bądź razie w moim przypadku miałe spore problemy (nie dosłownie ale nasłuchałem się różnych głupich uwag). Powinieneś się skontaktować z lokalnym colledżem albo po prostu tam pójść i pogadać z nimi. Mówisz że robotyka Cię interesuje, w sumie masz 2 opcje, albo liceum albo BTEC Nadional Diploma (coś jak nasze technikum?), ten z technologi informacyjnej jest dość popularny więc nie powinno być porblemu w większości colledżów. Sprawa rozbija się o pewnego rodzaju prestiż i 'to co komu pasuje' czyli matury w liceum albo tylko 'coursework' przez 2 lata w technikum, jest tutaj pewne zagrożenie... w Liceum jak masz problemy to zawsze możesz się podciągnąć przed egzaminami itp... w tej drugiej sytuacji, jeśli się wyłożysz na 1 czy 2 assignmentach to po Tobie, wpadniesz w wir doganiania bieżących zadań jakie będą na Ciebie spadały... no i BTEC jest szeroko krytykowany ale z drugiej strony ci co uczą BTEC mówią że liceum sie obija, z czym czasem ciężko polemizować więc kij ma dwa końce ! Przemyśl to i podejmij decyzje bo w dzisiejszych czasach poszerzenia wiedzy i umiejętności jest naprawde ważne. Co do liceum, w takiej sytacji gdy interesujesz się robotyką powinieneś wybrać coś w okolicach przedmiotów takich jak Computing, ICT (te dwa przedmioty trochę się pokrywają pod względem programu, może to być zaleta jak i wada)dotego Mathematics i może Further Mathematics, w kazdym bądź razie tu i tu czeka Cię cięzki kawałek chleba. Ale najpier trzeba załatwić sprawe z językiem i zpolskim świadectwem gimnazjalnym, a już sam proces aplikacji na studia zostanie wytłumaczony Ci już podczas nauki, z resztą i tka będzie do dominujący chyba temat oprócz egzaminów przez 2 lata. Jeżeli mieszkasz w Anglii poniżej 3 lat będziesz mógł tylko wziąść pożyczke na studia... jeśli powyżej to również pożyczke na utrzymanie )wyższa jeśli będziesz mieszkał poza miejscem zamieszkania i inna pomoc finansowa, bezzwrotna). Mam nadzieje że troche rozjaśniłem umysł.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Dominiqa

Post #10 Ocena: 0

2010-09-03 21:57:28 (15 lat temu)

Dominiqa

Z nami od: 04-09-2007

Ja mam ten sam problem...Mam 24 lata, skończyłam gimnazjum i w ostatniej klasie maturalnej wyruszyłam za namową rodziny do UK...Miałam kontynuować naukę tutaj, ale poszłam do pracy i szkoła zeszła na drugi plan. Teraz myślę poważnie o zdobyciu odpowiednich kwalifikacji aby dostać się na studia w UK. Skończyłam ESOL Level1, dostałam się na Level2 ale Level2 nie ma w moim learning cetre i musiałabym dojeżdzać sporo więc odpadło...Chciałam zapisać się na GCSE English&Maths ale skoro mam ukończone gimnazjum i dwa lata licum czy nie lepiej by było zrobić od razu A-Levels? Złożyłam podanie o Access to Higher Education Diplom(Business), zobaczymy co mi powiedzą...Ech :(

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,