Mam 21 lat,sadziłem ze edukacja nie będzie mi potrzebna,ponieważ ciężka praca można osiągnąć wiele...może i można ale nie w dzisiejszych czasach

Dla tego tez olśniło mnie i znalazłem chęci na dalsza edukacje...
W Polsce skończyłem gima i w pierwszym półroczu LO stwierdziłem ze do milionerów(ten program)czy 1 z 10 się nie wybieram,wiec po co mi tak obszerna i jak ze zbędna wiedza...no bo jeśli ktoś uczy się wszystkiego,to w niczym tak naprawdę nie będzie dobry...taka prawda i nie tylko ja tak sadze...
Do rzeczy,jako iż zostaje w tym(hmm mógł bym napisać lipnym kraju,ale mogę nie mieć racji,ponieważ są tu większe możliwości niż w Polsce...niestety,wiec tego nie napisze) kraju jeszcze na trochę(kto wie ile

Naczytałem się trochę artykułów o tych angielskich studiach i niby bajka z nimi,oprócz ceny oczywiscie:/
Tak wiec myślę na co by pójść i myślę i myślę i qrde...nic wymyślić nie mogę...bo tak naprawdę realia się zmieniają z każdym dniem,pamiętam jeszcze jak do nie dawna była wielka moda na IT i tych wszystkich informatyków, a teraz rynek jest wypchany po brzegi takimi profesjami...
Wiec mam nadzieje ze doradzicie mi co nieco:D
Interesuje się Robotyka,myślę ze w przyszłości będzie wielki popyt(jeśli już nie jest)na ludzi z ta wiedza...ale mogę się mylić...
Nie ukrywam faktu iż chodzi mi głównie o zarobki...niestety system...każdy wie jak to wygląda...dom praca dom praca dom praca...
Wiec chciał bym w przyszłości sprzedawać swój czas nie za 6-9f na godzinę lecz jakieś 10-20 F/h(wiem wysoko mierze,ale dla tego właśnie chce iść na studia...)
Wiec proszę was o wszelkiego rodzaju podpowiedzi,opinie wasze przemyślenia...cokolwiek co pomogło by mi i innym znaleźć sposób na całkiem niezłe przyszłe zarobili:D
pozdrawiam i dziękuję za wszystkie wypowiedzi na poziomie:D