MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Angielski metodą Callana

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-11-07 10:14:47 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pakuszta

Post #2 Ocena: 0

2009-11-07 10:37:25 (16 lat temu)

pakuszta

Kobieta

Z nami od: 31-08-2008

poczytalnym trochę pooglądałam na necie jak to wygląda i to nie dla mnie właśnie facet klepie cały czas to samo wszyscy go przekrzykują ,będę musiała coś innego znaleźć,u mnie najgorszy kłopot jest z mówieniem jak mam co powiedzieć to klucha w gardle i tyle ,gramatykę jakoś wkuwam . Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi tak bym wykupiła kurs i bym była zła ze wydalam tylko forsę . Miłego dnia i pozdrowionka

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-11-07 10:54:22 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Bart321

Post #4 Ocena: 0

2009-11-09 11:51:23 (16 lat temu)

Bart321

Mężczyzna

Z nami od: 09-11-2009

Tak naprawdę jeśli samemu nie będziesz się uczył słówek czy gramatyki, żaden kurs ci nie pomoże. Ja przez wakacje na etutor.pl codziennie w wolnej chwili przerabiałem nowe słówka (podział tematyczny + możliwośc odsłuchania poprawnej wymowy) i mogę powiedziec, że dla mnie system jest świetny.

Do góry stronyOffline

mariokenzo

Post #5 Ocena: 0

2009-11-09 12:24:26 (16 lat temu)

mariokenzo

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2009

Uczylem sie metoda Callana przez ponad dwa lata. Mozna sie nauczyc mowic, czytac i pisac, ale gramatyka jest tam kiepsko wylozona. Dla kogos zmobilizowanego, nie majacego czasu na chodzenie do szkoly polecilbym dobry program komputerowy np. Profesor Henry http://merlin.pl/browse/promotion/8/google/Profesor_Henry.html?gclid=CPPlpeHz_Z0CFeZr4wodQRNAqw

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-11-09 16:11:50 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jola313

Post #7 Ocena: 0

2009-11-09 16:12:57 (16 lat temu)

jola313

Kobieta

Z nami od: 26-05-2008

ta metoda uczylismy sie wspolnie z mezem, oczywiscie na innych poziomach przez okolo 9 m-cy ja, maz troche dluzej. Niestety nie przerobilismy wszystkich stag-y ale zawsze cos w glowie zostalo. W miedzy czasie rozpoczelismy nauke w collegu na ESOL-u i tu was zaskocze. Wiecej mi dal ten Callan niz ten caly rok w collegu. Wiem, nie wszyscy sobie wyobrazaja ta nauke, ale jest znosnie, 4-5 osob w grupie, czasem mniej plus nauczyciel. Wszystko zalezy od ktorego momentu zaczniesz, na poczatkowych stagach ludzi jest wiecej , pozniej sie wykruszaja, fakt, klepiesz to samo az szlak czlowieka trafia, ale z biegiem czasu nauczyciele chca zebys cos dodawal od siebie, nie tylko to co w ksiazce. Oboje z mezem bylismy zadowoleni, wrocimy jeszcze do nauki ta metoda. Nauczyciele jak to nauczyciele, przewaznie na kazdek lekcji inny, ma to swoje plusy. Nie napisalam najwazniejszego, uczylismy sie przez SaySpeak-a. Nie masz nic do stracenia, wez 4 darmowe lekcje probne, nie spodoba sie, podziekujesz, a kto wie moze i zostaniesz. http://www.sayspeak.pl/ to ich stronka, sprawdz, to nic nie kosztuje. Zycze wytrwalosci :)

Do góry stronyOffline

jola313

Post #8 Ocena: 0

2009-11-09 16:14:54 (16 lat temu)

jola313

Kobieta

Z nami od: 26-05-2008

http://www.bbc.co.uk/polish/aboutus/story/2005/12/051214_english.shtml
ta stronka jest calkiem fajna, dzieki Anka09 :))

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #9 Ocena: 0

2009-11-09 16:42:27 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

To ja sie wypowiem jako profesjonalista :-)
Metoda Callana jak kazda inna bedzie dla jednych dzialac dla innych nie. Sa ludzie dla ktorych SITA byla rewelacyjnym systemem...

Moge jedynie zalecic kontakt z nauczycielem, ktory dostosuje metodyke nauczania i program do Waszych indywidualnych potrzeb. Jak ktos chetny to zapraszam na korepetycje :-)

Samokrztalcenie tez jest piekielne wazne i zawsze zalecam nauke samemu w domu m.in. ze zrodel, ktore koledzy/kolezanki podali wyzej.
kategorycznie odradzam posiadanie w domu polskiej TV - ogladanie filmow, programow itp. i "zanurzanie" sie dzieki temu w angielskiej kulturze naprawde duzo daje(tv w tym przypadku jest nieoceniona bo nie wszyscy mamy liczna grupe znajomych Brytyjczykow, z ktorymi mozemy codziennie obcowac).

Nie obrazajmy sie na gramatyke, nastala dzisiejszymi czasy moda na tzw. uczenie kounikatywne (m.in. Callan). Umiejetnosc komunikowania sie to tylko czesc tego co sklada sie na nauke jezyka. W internecie jest wiele stron z darmowymi objasnieniami i cwiczeniami - wystarczy wpisac w google "English grammar".
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-11-09 17:46:52 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie