MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

szynkowski

Post #1 Ocena: 0

2009-10-18 14:04:37 (16 lat temu)

szynkowski

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2009

Tak, z moim angielskim nie jest chyba najgorzej, tym bardziej,ze ten jezyk przychodzi mi bardzo latwo, a tak poza tym to kiedy zrobie taki kurs i bede chcial pojsc na angielskie studia, to wystarczy mi tylko ten dokument ze zdanego kursu czy trzeba pokazac swiadectwo ukonczenia matury, bede musial zdawac jeszcze jakis test? Przypuscmy, ze zrobilem ten dokument z Foundation courses i co wtedy ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2009-10-18 14:41:36 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zadzwon, wyslij maila, dowiesz sie wiecej.
Kazda uczelnia ma swoje wymogi, na ogol egazmin jezykowy (np. IELTS), czasem wystarczy rozmowa kwalifikacyjna.
Skoro jestes na tyle dorosly i dobry jezykowo, by wyjechac, to wykaz odrobine samodzielnosci i inicjatywy.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-10-19 01:26:28 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jagermeister

Post #4 Ocena: 0

2009-10-21 21:54:00 (16 lat temu)

Jagermeister

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

Cytat:

2009-10-17 22:30:31, szynkowski napisał(a):
Po raz kolejny dziekuje za pomoc dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy i zdecydowalem, ze najlepszy bedzie chyba ten kurs uzupelniajacy angielskiego, po ktorego zdaniu pojde na studia. problem jest tylko taki, ze ceny sa strasznie zaskakujace ok 21 tysiecy za taki roczny kurs. Wiec jakie kursy badz szkoly byscie polecali chodzi mi o cos w sytlu "Foundation courses" bo ten kurs wydaje sie jednak troche zbyt drogi wiec prosilbym o podanie nazw jakis innych kursow, o ile takowe istnieja. Jezli chodzi o moje miejsce zamiszkania i utrzymanie w UK to sprawa jest mniej wiecej zalatwiona. Chodzi jedynie o ta przekleta szkole bo bez wyksztalcenia to raczej ani rusz, a poki co z hokeja narazie nie wyzyje poniewaz dopiero jestem juniorem, ale moj wklad w sport bedzie zdecydowanie najwyzszy, aby w pozniejszej fazie zycia, byc moze zyc z takiej przyjemnosci jaka jest sport :)jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc!!

'foundation degree' to rok zerowy na uniwersytecie. Mssz 17 lat, tak ? To w college (LO,Technikum,zawódwka i tego typu sprawy w jednym miejscu) musisz szukać. Jeśli chcesz kontynuować naukę dla technika informatyka to zyptaj o BTEC National Diploma for IT Practitioners level 3, jeśli jednak nie miałeś co najmniej '4' z anglika w gimnazjum to zapomnij. Będziesz musiał zaczynać z niższego poziomu, a to wydłuża nauke. Poza tym, liczyłeś <<realistycznie>> ile cię tu życie wyniesie ? Jak zamierzasz się utrzymać ? No chyba że rodzice ci wszystko zafundują.

Do góry stronyOffline

Jagermeister

Post #5 Ocena: 0

2009-10-21 21:59:14 (16 lat temu)

Jagermeister

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

Cytat:

2009-10-21 21:54:00, Jagermeister napisał(a):
Cytat:

2009-10-17 22:30:31, szynkowski napisał(a):
Po raz kolejny dziekuje za pomoc dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy i zdecydowalem, ze najlepszy bedzie chyba ten kurs uzupelniajacy angielskiego, po ktorego zdaniu pojde na studia. problem jest tylko taki, ze ceny sa strasznie zaskakujace ok 21 tysiecy za taki roczny kurs. Wiec jakie kursy badz szkoly byscie polecali chodzi mi o cos w sytlu "Foundation courses" bo ten kurs wydaje sie jednak troche zbyt drogi wiec prosilbym o podanie nazw jakis innych kursow, o ile takowe istnieja. Jezli chodzi o moje miejsce zamiszkania i utrzymanie w UK to sprawa jest mniej wiecej zalatwiona. Chodzi jedynie o ta przekleta szkole bo bez wyksztalcenia to raczej ani rusz, a poki co z hokeja narazie nie wyzyje poniewaz dopiero jestem juniorem, ale moj wklad w sport bedzie zdecydowanie najwyzszy, aby w pozniejszej fazie zycia, byc moze zyc z takiej przyjemnosci jaka jest sport :)jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc!!

'foundation degree' to rok zerowy na uniwersytecie. Mssz 17 lat, tak ? To w college (LO,Technikum,zawódwka i tego typu sprawy w jednym miejscu) musisz szukać. Jeśli chcesz kontynuować naukę dla technika informatyka to zyptaj o BTEC National Diploma for IT Practitioners level 3, jeśli jednak nie miałeś co najmniej '4' z anglika w gimnazjum to zapomnij. Będziesz musiał zaczynać z niższego poziomu, a to wydłuża nauke. Poza tym, liczyłeś <<realistycznie>> ile cię tu życie wyniesie ? Jak zamierzasz się utrzymać ? No chyba że rodzice ci wszystko zafundują.

Chyba że dopiero będziesz chciał tu przyjechać po ukończeniu szkoły w Polsce. wtedy oczywiście musisz miec mature na bardzo przyzwoitym poziomie, plus zwykle certyfikaty z angielskiego. No i koszt dla 'international students' to zalezy, niektóre maja takie same stawki, inne dużo wyższe. Na stronie ucas.com znajdziesz wiele informacji.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,