MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chcę iść do szkoły

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2009-10-09 13:01:26 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

1. Nikt nie wymagal ode mnie zadnych egzaminow z angielskiego jak zaczelam studia w UK, nie sadze, zeby to byla kwestia szczescia lub pomylki. I nie bylo to wcale dawno temu jak ostatni kierunek przerabialam. Byla mozliwosc dostepu materialow rowniez po polsku, ale po pierwsze nie potrzebne mi bylo, a po drugie wydawalo mi sie to podwojna praca(uczyc sie po polsku, a udowdnic wiedze po angielsku).

2. Co do niezakonczonej edukacji w Polsce, to mozna zapisac sie na kursy i zdawac A levels czy inne egzaminy w kazdym wieku:
Info

Ciekawostka: "oldest A level student, 92 year old Alf Davies was studying a part-time Photography A level, was delighted to learn he’d achieved a C grade. "

Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2009-10-09 13:06:06 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Czesc uczelni organizuje rozmowy kwalifikacyjne i wtedy wychodzi znajomosc jezyka.
A czesc wymaga np. IELTS na odpowiednim poziomie (np. powyzej 6).
To zalezy juz od samej uczelni, na ogol sie zaklada, ze potencjalny student nie ma problemow z angielskim, w przeciwnym razie bylaby to strata czasu i pieniedzy.

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #3 Ocena: 0

2009-10-09 13:23:12 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2009-10-09 13:01:26, Adacymru napisał(a):
1. Nikt nie wymagal ode mnie zadnych egzaminow z angielskiego jak zaczelam studia w UK, nie sadze, zeby to byla kwestia szczescia lub pomylki. I nie bylo to wcale dawno temu jak ostatni kierunek przerabialam. Byla mozliwosc dostepu materialow rowniez po polsku, ale po pierwsze nie potrzebne mi bylo, a po drugie wydawalo mi sie to podwojna praca(uczyc sie po polsku, a udowdnic wiedze po angielsku).

Czesto wymagaja IELTS powyzej 6,5 punktow czy jakos tak, ale zalezy to od Uniwerku, wydzialu, przedmiotu - np. u mnie na MA takie wymaganie bylo, rowniez na wydziale psychologii gdzie pracuje.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-10-09 13:27:53 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Verrine

Post #5 Ocena: 0

2009-10-30 22:23:48 (16 lat temu)

Verrine

Kobieta

Z nami od: 11-02-2009

Chcac isc na studia w anglii musisz zaliczyc test z IELTS-a minimum na 7.0 jezeli mature zdawalas z innych jezykow niz angielski. Najlepiej idz na Uniwersytet ( do international office)na ktory bys chciala aplikowac wez swoje dokumenty i zapytaj co ci potrzeba, zapytaj o IELTS-a ile wymagaja byc moze bedzie to ponizej 7.0. A swoja droga ESOL kurs zanim cie tam przyjma zrobia ci testy i pogadaja z toba, na ich podstawie przydziela cie do grupy gdzie taki kurs robia dowiesz sie w najblizszym collegu jeszcze jedno w collegu mozesz zrobic sobie IELTS Assessment(taki test obejmuje czytanie pisanie (gramatyka)w sumie 200 pytan, rozumienie ze sluchu na koniec jak pamietam 15 min masz czasu na napisanie czegos o sobie oraz indywidualna rozmowa) i to da ci rozeznanie na jakim poziomie jest twoj IELTS oraz ESOL i odpowiednio wtedy wybierzesz w razie potrzeby lvl ESOL (jesli masz WTC to nie bedziesz musiala placic za taki kurs (ESOL)lub zaplacisz polowe w zaleznosci od dochodow za zeszly rok jakos tak to bylo)A tak w ogole to w collegu jest osoba ktora zajmuje sie "wyborem" przyszlosci dla studentow jest to "bardzo madra" osoba ktora doradzi ci jaki kierunek mozesz wybrac studiow zebys przypadkiem nie popelnila bledu i np. majac biologie na maturze nie chciala isc na prawo choc bardzo tego pragniesz i wiesz ze to jest to co chcialabys robic w przyszlosci. Z wlasnego doswiadczenia radze ominac ten punkt i po IELTS-ie aplikowac na wymarzony kierunek studiow.Powodzenia
Człowiek nie jest ani aniołem, ani bydlęciem, nieszczęście w tym, iż kto chce być aniołem, bywa bydlęciem. Blaise Pascal

Do góry stronyOffline

Verrine

Post #6 Ocena: 0

2009-10-30 22:27:15 (16 lat temu)

Verrine

Kobieta

Z nami od: 11-02-2009

Z drugiej jednak strony moja znajoma mieszkajaca w Londynie aplikowala na prawo majac j.rosyjski na maturze i przyjeli ja nie wymagali potwierdzenia poziomu znajomosci jezyka angielskiego. Wiec warto probowac.
Człowiek nie jest ani aniołem, ani bydlęciem, nieszczęście w tym, iż kto chce być aniołem, bywa bydlęciem. Blaise Pascal

Do góry stronyOffline

Bziubziulek

Post #7 Ocena: 0

2009-11-02 21:19:23 (16 lat temu)

Bziubziulek

Kobieta

Z nami od: 28-02-2009

Hej!
Dzis bylam w szkole na Stanmore,mialam krótki test pisemny i zakwalifikowalam sie na Entry 3(Speaking and listeninig).
Kurs ma trwac 14 tygodni i tak jak wyzej wspominaliscie zacznie sie dopiero 23ciego lutego.
Napiszcie cos o tym ENTRY 3,czy po tym kursie mam rozumiec,ze ide dopiero na Levele?

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-11-02 21:41:18 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2009-11-02 21:44:11 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ironiqus, z szacunkiem, Entry 3 to najnizszy poziom, wstepny. Potem jest jeszcze Entry2 i E1, dalej Level1 i ESOL konczy sie Level2.
Za to nijak ten kurs sie ma do pomyslu na uczelnie, nie ten egzamin, nie ten poziom.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-11-02 21:44:34 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie