MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kontynuacja nauki (egzaminy, dokumenty)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

slimfat

Post #1 Ocena: 0

2009-10-08 21:19:20 (16 lat temu)

slimfat

Mężczyzna

Z nami od: 17-06-2009

czesc.
mam do Was pytanko odnosnie kontynuacji nauki tutaj - w uk.moja sytuacja jest troche beznadziejna jezeli chodzi o wyksztalcenie. wstyd, ale moja przygode ze szkola zakonczylem na etapie 2 klasy technikum. jakkolwiek - chcialbym zaczac sie uczyc tutaj. mam 28 lat. od razu mowie, ze nie chodzi mi tutaj o jakies kursy podnoszace kwalifikacje typu komputerowy etc, ale o normalny odpowiednik polskiego technikum, a potem oczywiscie studia. czy ktos moglby podpowiedziec , jak zabrac sie do tego, aby nie stracic niepotrzebnie czasu na nizszy poziom nauczania. mowie i jakims "przeskoczeniu " pewnego etapu , aby dobrac poziom nauki do wiedzy ktora mam aktulanie ( jezeli to oczywiscie jest mozliwe). interesuje mnie rowniez, jak sytuacja wyglada z dokumentami z Polski. Czy wszystkie papierki ( ktorych zbyt wiele nie ma) z Polski sa potrzebne, czy moze rekrutacja odbywa sie tylko na zasadzie interview i potem poziom nauki jest dostosowywany do wynikow takiego "wywiadu". czy ktos sie orientuje jak to wszystko wyglada, jakie trzeba spelniac warunki i jakie dokumenty dostarczyc i gdzie wogole zaczac pytac ?

pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2009-10-08 21:44:32 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jak stoisz z angielskim?
Jesli niezle, sprobuj sie skontaktowac z UCAS, na razie chyba im serwer padl ;):
www. ucas
i tam sie dowiedz, jakie sa mozliwosci podjecia studiow.
Powyzej jakies granicy wieku brane jest pod uwage 'doswiadczenie zyciowe', nie sa wymagane zdane egzaminy, ale powyzej ilu lat, nie wiem.
PS. UCAS jest organizacja do spraw studentow.
Chyba, ze bardziej interesuja Cie kursy zawodowe (NVQ), tez bedace czescia sciezki edukacyjnej w strone uniwerku.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 08-10-2009 21:46 ]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-10-08 21:45:56 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anielka

Post #4 Ocena: 0

2009-10-08 21:51:45 (16 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Cytat:

2009-10-08 21:45:56, paolomario napisał(a):
Nie jestem pewien, ale chyba powinieneś zrobić GCSE (znalazłem taką definicję), to chyba tutejszy odpowiednik matury. Możę najbliższy learndirect pomoże Ci ustalić jak się do tego zabrać.
Czasami pracodawcy prowadzą programy zdobywania wiedzy - znalazłem takie coś.
Powodzenia:-)

ps. znalazłem też stronkę GCSE.

GCSE to jest odpowiednik polskiego egzaminu gimnazjalnego a nie odpowiednik polskiej matury.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

vitaclub

Post #5 Ocena: 0

2009-10-08 21:53:07 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Wg mnie
poszukaj collegy w Twojej okolicy i pogadaj z gosciem od przyjec na kursy HND. Daja wjazd na studia. Jesli boisz sie ze nie dasz rady, mozesz najpierw zrobic NQ (zazwyczaj roczne kursy) i pozniej upgradowac na HND
alive

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-10-08 21:58:15 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2009-10-08 21:58:38 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Cytat:

2009-10-08 21:53:07, vitaclub napisał(a):
Wg mnie
poszukaj collegy w Twojej okolicy i pogadaj z gosciem od przyjec na kursy HND. Daja wjazd na studia. Jesli boisz sie ze nie dasz rady, mozesz najpierw zrobic NQ (zazwyczaj roczne kursy) i pozniej upgradowac na HND

Vitaclub, przestan glupoty pisac...To juz nie pierwszy topik..
Wiesz, czym jest HND?:-]
Do autora topiku, strona dla studentow, poczytaj, wiecej sie dowiesz:
studia

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2009-10-08 22:27:18 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Dla kandydatow powyzej 25 roku zycia, wiele uniwerkow zamiast A levels i innych formalnych egzaminow bierze pod uwage doswiadczenie zyciowe i zawodowe.

Poszukaj moze na stronie tutaj. Moze cos ci sie spodoba.

Powodzenia

PS Tylko nie mow marciniakowi jak dostaniesz jakies dotacje, albo znizki, bo jego watroba nie przerobi zolci. ;-)
Ada

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2009-10-08 22:48:40 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

tak tylko ze jak z postu autora wynika on nawet technikum nie skonczyl wiec o studiach mowy raczej nie ma, no chyba ze tutaj mozna nawet po polskim podstawowym wyksztalceniu pojsc po odp kursie na studia,
ja mam mature, ale poniewaz nie mialam na niej jezyka angielskiego ktory by mi tu otworzyl drzwi na studia, w college doradzili mi naprzod ukonczenie kursu jezykowego a teraz jestem na kursie Adult Learning Numeracy Literacy ktorego koncowe testy za kilka miesiecy umozliwia mi tutaj,
ja wlasnie taka rade dostalam w College

Nie wiem jak jest z ludzmi z niepelnym srednim ale mylse ze najlepiej jak wiekszosc tutaj radzi udac sie do College i tam zapytac
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2009-10-08 23:04:15 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Tak jak juz z Ada wspomnialysmy, zamiast formalnej nauki i swiadectw wystarczy osiagniety wiek.
Inna sprawa, ze wymagany jest na ogol egzamin z jezyka, a przynajmniej rozmowa kwalifikacyjna.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,