MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stomatologia

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

camelia

Post #1 Ocena: 0

2009-03-11 10:39:20 (16 lat temu)

camelia

Kobieta

Z nami od: 11-03-2009

Witam wszystkich, chcialabym sie skontaktowac z osobami, ktore studiuja w Glasgow Dental School. Chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej, z doswiadczenia tych ktorzy zdawali egzaminy osobiscie.
Nie tylko z prospektu, ktory jak zauwazyla kolezanka nizej jest zamieszczony na stronce szkoly :/ Slyszalam opinie, ze duzo latwiej jest sie dostac tutaj niz w Polsce oraz takie , ze latwiej zdac egzaminy w Polsce i przeniesc sie.
Dzieki z gory za pomoc :-D

[ Ostatnio edytowany przez: camelia 11-03-2009 14:04 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

refleksja

Post #2 Ocena: 0

2009-03-11 10:48:10 (16 lat temu)

refleksja

Kobieta

Z nami od: 13-09-2008

Ale przecież to wszystko jest na stronie szkoły
:-? Nie studiuję tego, ale z ciekawości zaglądnęłam...

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #3 Ocena: 0

2009-03-11 15:11:37 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

hej to i ja sie znalazlam

pisz na PW, albo jak chcesz mozemy sie spotkac:)

Opowiem Ci wszytsko co tylko chcesz

Uwarzam ze kierunek jest super. wlasnie teraz wierce w plastikowych zabkach, a w czerwcu pierwszy pacjent- drugi rok studiow.

A co do dostania sie do szkoly. Jesli ubiegasz sie z matura to moze byc ciezko. Slyszalam ze mature chca tutaj na nieziemskich %. Moim zdaniem latwiej jest z brytyjskimi kwalifikacjami. Ja zdawalam A-levels.
Ale jak pewnie wiesz kwalifikacje to kropla w morzu potrzeb. Jest jeszcze UCAS, Ielts, personal statement, UKCAT(wazny) i portfolio. Moze sie to wydawac bardzo duzo, ale jak juz przedziesz przez to wszytsko i dostaniesz sie- bajka:)

Moze troszke przesadzam- naprawde latwiej i bezstresowo sie tu studiuje. Egzaminy sa latwe i bez problemow sie je zdaje jesli sie choc troche uczysz. Bardzo duzo praktyki co po prostu uwielbiam i juz na drugim roku zaczynasz uczyc sie borowania, a nie na 4 jak to w Polsce sie robi.

Polecam, polecam, polecam.

A moze jest ktos na forum kto chce sie ubiegac na stomatologie?? Chetnie pomoge.

[ Ostatnio edytowany przez: vitaclub 11-03-2009 20:14 ]

alive

Do góry stronyOffline

mufcio

Post #4 Ocena: 0

2009-08-18 07:41:43 (16 lat temu)

mufcio

Kobieta

Z nami od: 11-08-2009

Mnie bardzo interesuje ten kierunek.W Polsce studiowalam na wieczerowce 1 rok ,ale ze wzgledow finansowych musialam zrezygnowac.Tutaj dostalam sie do Manchesteru ,ale na technike dentystyczna.Chce w przyszlym roku poprawiac w Polsce mat ure i probowac tutaj skladac gdzies papiery na stomatologie.Moglabys mi powiedziec gdzie studjujesz i co to sa za egzaminy UKCAT i portofolio.Czy sa trudne i jaki material dotycza i czy kazda uczelnia te egzaminy wymaga.Z gory Ci dziekuje za kazda informacje.

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #5 Ocena: 0

2009-09-08 16:43:19 (16 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Hej

Wiesz popraw Mature, ale jak chcesz sie naprawde tu na stomatoloie dostac to wez pod uwage raczej Access Courses. Bo z Matury to wg nich musisz iec kolo 100%.

Wiem- tez sie oburzylam jak to uslyszalam, bo ich A levelsy lub Highersy wogoel do naszej maturki porownac nie mozna.

A wiec rozgladnij sie za Access Kursami. Polecam jeden na STOW College w Glasgow. Interview na uniwersytecie w Glasgow gwarantowane a to polowa sukcesu.

Jesli naprawde sie postarasz to stomatologie mozesz zaczac juz za rok, ale masz bardzo malo czasu bo podanie na sesje 2010/2011 trzeba zlozyc do 16 bodajze pazdziernika czy cos kolo tego.

Wszytskie szkoly na pewno beda chcialy UKCAT. Informacje znajdziesz na ich oficjlanej stronie.

Po wiecej info pisz na carrie870@o2.pl
alive

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,