MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Open University

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dylesid

Post #1 Ocena: 0

2008-08-30 18:57:12 (17 lat temu)

dylesid

Mężczyzna

Z nami od: 30-08-2008

Witam,

Czy ktos z tutaj obecnych robil Open Degree na Open
University, szczegolnie BSc (Open), albo w ogole cokolwiek na tym
univerku? Jak wrazenia, czy moze sie podzielic doswiadczeniami,
radami? Jak z pomoca finansowa, jak z poziomem nauczania, recepcja u pracodawcow?

Pozdr.,
dylesid

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

uktomek

Post #2 Ocena: 0

2009-03-06 20:37:49 (16 lat temu)

uktomek

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Odswiezam temat..

W zwiazku z brakiem czasu na dzienne studia , zaczalem powaznie
myslec o Open University . Wiec jakie sa wasze wrazenia , i czy moze
ktos z was juz ukonczyl jakis degree , jak pracodawcy patrza na
dyplom z tej "uczelni"

Pozdrawiam ...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

jojomaster

Post #3 Ocena: 0

2011-06-07 15:44:56 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

odgrzewam kotlet... siedze z dwoma potworami w domu i cofam sie w rozwoju. prosze o info bo maja ciekawa oferte

Do góry stronyOffline

monika_1983

Post #4 Ocena: 0

2011-06-07 16:26:02 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

Z nami od: 09-02-2011

hehe, cofasz sie w rozwoju...

ja skonczylam z OU swoj licencjat (rozpoczety w Polsce) a teraz koncze 2gi rok magisterki (zostal mi jeszcze jeden rok). mam z nimi bardzo pozytywne doswiadczenie i mysle ze warto cos robic, tymbardziej jak siedzi sie z dzieciakami w domu i czasu jest troche wiecej.
I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #5 Ocena: 0

2011-06-07 16:44:24 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

a mozesz cos wiecej napisac? co studiujesz, jakie dokumenty potrzebowalas i ile placisz, no i jak to wyglada w praktyce - jesli nie chcesz szczegolow na forum to na priva, prosze :) dzieki

Do góry stronyOffline

monika_1983

Post #6 Ocena: 0

2011-06-07 17:09:39 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

ja teraz studiuje Master's in Childhood and Youth a licencjat to mam ogolny, z tego powodu ze przenioslam sie z uczelni z polski (nazywa sie to Bsc Open - jak w pierwszym poscie).
ja potrzebowalam duzo papierow z uniwerku w polsce ale to dlatego ze sie przenosilam, szczerze nie wydaje mi sie ze potrzebujesz jakies dokumenty jak zaczynasz od pierwszego roku. ja na poczatek zrobilam sobie taki krotki 3mies kurs na OU zeby sprawdzic czy dam rade z angielskim.

jesli chcesz robic licencjat to dostaniesz dofinansowanie (przynajmniej tak bylo 4lata temu jak ja zaczelam), na magisterce juz dofinansowania nie ma. pamietam tez ze dostalam jakis grant 250f na zakup komputera (musisz miec paragon) i inny grant 250f tak na ogolna pomoc w wydatkach zwiazanych ze studiami. za licencjat placilam okolo 800f rocznie, teraz magisterka to okolo 1100f rocznie. mozesz rozlozyc sobie miesiecznie i procent jest bardzo niski.

ogolnie w porownaniu do studiow w polsce to jest latwiej na OU ale przyjemniej bo jak studiujesz socjologie to masz socjologie i moze psychologie a nie wszystko, lacznie z fizyka, jak w Polsce:)

w ciagu roku masz 4-6 zaliczen, czyli musisz napisac taka dluzsza prace i ja odsylasz do sprawdzenia a na koncu albo egzamin albo jeszcze dluzsza prace musisz napisac:) kazdy kurs jest inny ale mniej wiecej tak to wyglada

co jeszcze chcialabys wiedziec?
I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #7 Ocena: 0

2011-06-07 17:19:36 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

a jak stalas z ang na poczatku? robilas kursy czy na zywca, i jakies male dofinansowanie dostalas, i jak praktyczne zajecia - musialas znalezc pracodawce?

Do góry stronyOffline

monika_1983

Post #8 Ocena: 0

2011-06-07 17:43:10 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

pierwszy rok byl najtrudniejszy bo jezyk akademicki to nie to samo co 'dogadywanie' sie na co dzien ale okupilam sie dobrymi slownikami, w tym 'specjalistycznymi' (w moim przypadku byly to slowniki socjologiczne, pedagogiczne itp.) przed OU nie robilam zadnych innych kursow tutaj. zajecia sa co 2 mies, czyli jedziesz okolo 4 razy w roku ale nie jest to obowiazkowe. pozatym masz przypisanego opiekuna, z ktorym mozesz sie kontaktowac w razie problemow (i to on sprawdza twoje zaliczeniowki) i masz tez grupe studencka ze swojego kursu, z ktora komunikujesz sie przez forum na stronce uniwerku. my mamy tez nieoficjalna stronke na facebooku:)

co do pracodawcy to chyba tez zalezy od kursu, ja nie musialam pracowac w zawodzie by studiowac ten kierunek.

co do dofinansowania to dostalam te 500f o ktorych pisalam wyzej, na pierwszym roku. stymze ja wtedy pracowalam na full time wiec o inne dofinansowania sie nie dowiadywalam. pamietam ze byly tam jakies, miedzy innymi na opiekunke, jesli masz dzieci.

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #9 Ocena: 0

2011-06-07 17:53:07 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

dzieki, czyli generalnie warto? zamierzam sie zarejestrowac na biologie i tez chcialam ten pierwszy kurs dla niewtajemniczonych :) robilam ten self assesment test z ang i nie mialam problemu ze zrozumieniem tekstu, odpowiadaniem na pytania, gorzej z pisaniem w jez akademickim - totalna porazka

Do góry stronyOffline

monika_1983

Post #10 Ocena: 0

2011-06-07 20:44:20 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

ja mysle, ze warto:) idzie przez to przebrnac, nawet ten jezyk akademicki:) poczatki zawsze trudne, wiadomo! jakbys jeszcze czegos nie wiedziala to dawaj na priva:)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,