Str 2 z 3 |
|
---|---|
sqlserver | Post #1 Ocena: 0 2022-01-03 00:58:28 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Radio NRD, proszę
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
fugazi | Post #2 Ocena: 0 2022-01-03 01:52:40 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Sporo jeżdżę. W aucie mam nastawioną stację Planet Rock i alternatywnie Virgin Radio Anthems
![]() |
daavid | Post #3 Ocena: 0 2022-01-03 03:23:07 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2022-01-03 00:51:11, galadriel napisał(a): Co to jest Radio 357 ? https://radio357.pl/ Ludzie którzy kiedyś odeszli z trójki robią nowe radio. " Było kiedyś takie radio... i już go nie ma. Ale radio to ludzie, a nie budynek czy częstotliwość. Gramy więc dalej! Dla Państwa i z Państwem. Wiedzą Państwo, jakie radio chcemy robić, bo robiliśmy je przez lata. A teraz wreszcie będzie brzmiało tak, jak powinno, a nie tak, jak musiało." Cytat: 2022-01-03 00:51:11, galadriel napisał(a):[LIST] Ktorego tekstu Armii nie rozumiesz? ![]() Jak już analizujemy to wstawię tekst ![]() LyricsListen Spójrzmy jak pada deszcz Tak właśnie pada cień Z okna na zmierzch Aż po horyzont zdarzeń Przez wszystkie dni Za jakiś dawny grzech Ciemna magiczna moc To będzie nasza śmierć Przede mną świt Nastaje nowy dzień Wieczór i noc Następny krok A potem znowu świt Cudem nastaje dzień Jak mały duch U twoich stóp Unieś unieś Unieś dokąd chcesz Czerwoną krew Biały śnieg Zabierz precz Powolną śmierć I martwy sen Dokąd chcesz Nie zadrży głos Niedosłyszalny krok Ani go porwie wiatr Tam gdzie prowadzi czas Aż wreszcie stop Na dobre i na złe Niewymawialny dom To będzie nasza śmierć Przede mną świt Nastaje nowy dzień Wieczór i noc Następny krok A potem znowu świt Cudem nastaje dzień Jak mały duch U twoich stóp Unieś unieś Unieś dokąd chcesz Czerwoną krew Biały śnieg Zabierz precz Powolną śmierć I martwy sen Dokąd chcesz Głowa ma dość Łomot starego ja Jak można znosić myśl Że dąży się do zła Przez wszystkie dni Za jakiś dawny grzech Spójrzmy jak pada cień To będzie nasza śmierć Przede mną świt Nastaje nowy dzień Wieczór i noc Następny krok A potem znowu świt Cudem nastaje dzień Jak mały duch U twoich stóp Unieś unieś Unieś dokąd chcesz Czerwoną krew Biały śnieg Zabierz precz Powolną śmierć I martwy sen Dokąd chcesz Dokąd chcesz Dokąd chcesz Dokąd chcesz [ Ostatnio edytowany przez: daavid 03-01-2022 03:26 ] |
Maat17 | Post #4 Ocena: 0 2022-01-03 04:46:00 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
To jak tego sluchasz tu? Przez Internet?
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2022-01-03 11:34:54 (3 lata temu) |
Jeśli chodzi Ci o radio to przez telefon a dokładniej przez aplikację na telefonie.
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2022-01-03 11:36:12 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Jak już analizujemy to wstawię tekst
and how did that make you feel? ; ) Przewija sie motyw podrozy, rowie dobrze znajac historie Budzynskiego i kapeli- wewnetrznej. Niepokoj, rozdarcie, przeznaczenie, wybor, zmiana/przemiana (duchowa). Modlitwa- wolanie do sily wyzszej, przeznaczenie, podazanie, walka (ze samym soba?- znow przemiana), wiara w sily wyzsze majace wplyw na caloksztalt zycia. Swiadomosc, ze to co sie dzieje jest konsekwencja poprzednich zdarzen, wyborow "kara"/ pokuta. Wiara i podazanie do celu wbrew przeciwnosciom. Elemenety chrzescijanskich wierzen albo opis wedrowki Froda do Mordoru; ) W przenosni opis rozterek i wedrowki czlowieka na drodze do "odkupienia" swoich dawnych win i wolanie do sily wyzszej o pomoc. U welcome ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
daavid | Post #7 Ocena: 0 2022-01-03 12:42:04 (3 lata temu) |
Też bym mógł tam napisać. A za godzinę coś trochę innego.
Zawsze mi się wydawało że tekst "Zostaw to" jest o narkotykach. Teraz myślę, że niekoniecznie a tak to odczytywałem bo sporo znajomych pogrążało się w bagnie... Kto wie, może przez tą muzykę nie popłynąłem... |
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2022-01-03 14:00:27 (3 lata temu) |
No w sumie tez ciekawa interpretacja Zostaw to!
Pewie to wlasnie artysta mial na mysli. Miedzy innymi; ) ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2022-01-03 14:26:26 (3 lata temu) |
Czasami myślę, że artysta nie za wiele miał na myśli, po prostu pewne słowa zapisał bo taki miał nastrój a ludzie dodają do tego treść
![]() |
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2022-01-03 16:47:47 (3 lata temu) |
To znaczy to samo; ) Tak czul i tak zapisal. Nic nie trzeba dodawac. No, chyba ze chodzilo mu, aby siatke z zakupami zostawic przed sklepem, a my tu o narkotykach, wojnie i co tam jeszcze; )
Wlaczylam sobie to twoje radio. Ale dziwnie mi sie slucha jak gadaja po polsku. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|