Staram sie kierowac zasada CARPE DIEM
Korzystac z zycia i kazdego dnia jaki przyniesie maksymalnie jak sie tylko da . Szkoda mi czasu na spanie
Swietnie wyraza to piosenka Zakopower
Galop
Biegnę- Padam- Wstaję
Bez końca galop
Biegnę- Padam- Wstaję
Bez końca galop
Biegnę- Padam- Wstaję
Bez końca galop
Galop
Nim pierwszy kur zapieje
i ja i ja i je
już mi na karku siedzi
jego wrzask
budzi mnie
na nic ucieczki próby
i ja i ja i je
pogania bez litości
trzyma się tak jak cień
Musze byc wiecznie w ruchu ,ciagle sobie znajdowac zajecie . Kiedy slysze od innych narzekania , ze im sie nudzi nie rozumiem tego . W moim slowniku nie ma pojecia NUDA :-W

Doba zawsze okazuje sie dla mnie zbyt krotka ,gnam na najwyzszych obrotach , na maksa a potem po prostu padam
Pracuje ,zaczynam teraz na dniach wolontariat w CAB ,codziennie uprawiam aerobic ,jak tylko jest mozliwosc uciekam na rower bez ktorego nie wyobrazam sobie zycia .Daje mi to poczucie wolnosci , wyciszenia i ucieczki daleko w glab siebie . Z dala od calego swiata . Wlaczam wtedy na maksa muzyke i jak szalona gnam przed siebie . Wysilek fizyczny temu towarzyszacy cudownie oczyszcza z wszelkich duchowych rozterek i toksyn jakie niesie niekiedy zycie .
Od dzieciaka lubilam wszystko co mialo zwiazek z artstycznymi zajeciami.Staram sie wiec tez znajdowac czas na rysowanie pastelami olejnymi , ostatnio zajelam sie malowaniem jedwabnych poduszek , mam nadzieje ,ze uda mi sie tez wrocic do ceramiki .
Kiedy "tworze" ze pozwole sobie to tak gornolotnie ujac

to jedna z moich poduszek

a to jeden z moich bohomazow
Wszystkiemu temu towarzyszy muzyka , bez niej sie praktycznie nie ruszam , kolekcjonuje plyty i jestem otwarta na nowosci . Wiecznie mi malo , wiecznie mam niedosyt muzyczny , dlatego lubie wideoteke . Czesto odnajduje tam cos czego do tej pory nigdy nie sluchalam , nawet nie mialam pojecia o istnieniu
Lubie poezje i ksiazki choc brak mi ostatnio juz na to czasu , uwielbiam czas spedzany w kuchni i pieczenie ciast . Ten moment kiedy zapach unosi sie po calym domu tworzac magiczna ,przytulna atmosfere
Waznym elementem mojego zycia sa otaczajacy mnie ludzie , lubie sluchac opowiesci starszych osob , sluchac ludzi wogole .
Kazdy czlowiek niesie z soba , w zanadrzu jakas ciekawa historie , trzeba czasami tylko sie w nia uwaznie wsluchac
Ludzie ucza mnie pokory , tego , ze odmiennosc wcale nie znaczy bycie gorszym tylko najzwyczajniej INNYM a co za tym idzie ciekawym bo roznym ode mnie
Pociagaja mnie mroczne i paranormalne zjawiska ,cos nieuchwytnego ,tajemnica jaka to z soba niesie i swiadomosc jak niewiele o swiecie wiemy
Z marzen typowo przyziemnych :
chcialabym miec maly drewniany domek gdzies , hen w gorach z poddaszem na ktorym moglabym miec moja pracownie i wielkie lozko z baldachimem

Dom pelen zywych , cieplych kolorow .Polaczenie surowego drewna z kamieniem ,firany szydelkowe jakie robila moja babcia na ramach .Taki dom z dusza ,pelen zapachu cynamonu i jablek

Chetnie polatalabym na tym

i stala sie wlascicielka pajaka lub uroczej jaszczurki

chialabym ...chciala ...