MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Eugeniusz Gerlach - Malarstwo

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2009-12-02 18:30:27 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-12-02 18:21:42, stanger napisał(a):
EFKAKONEFKA33 ...obejrzałem właśnie Twoją galerię:-)
to Twoje prace? też mi się podobają :-)

dziekuje za komplement ale ja to amatorszczyzna:-]rysuje bo lubie choc wiem,ze daleko mi do otarcia sie nawet o talent ale tak jak mowie rysuje bo mnie to wycisza i zabiera w zupelnie inny swiat ,wtedy jestem tylko ja ,ten kawalek bialej przestrzeni i moje mysli a w zasadzie ich brak...troche zaczelam eksperymentowac z jedwabiem,kiedys bawilam sie w glinie i lepilam dzbany i to jest chyba to co chcialabym robic najbardziej:-]
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanger

Post #2 Ocena: 0

2009-12-02 18:34:37 (15 lat temu)

stanger

Mężczyzna

Z nami od: 02-12-2009

ja sztuki nie dzielę na "profesjonalną" i (jak piszesz) "amatorszczyznę" ;-) jest mnóstwo tzw. "wielkiej sztuki" która nic w sobie nie ma... ani koloru...ani kreski...ani formy :-P

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2009-12-02 18:49:34 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-12-02 18:34:37, stanger napisał(a):
jest mnóstwo tzw. "wielkiej sztuki" która nic w sobie nie ma... ani koloru...ani kreski...ani formy :-P

Tu sie zgodze :-]ale jest tez wiele dziel,ktore uzurpuja sobie prawo do nazywania sie sztuka a tak naprawde lata swietlne dziela te dziela od takiej nazwy...i widzisz tu zaczynamy wkraczac na taki dla mnie sliski temat co jest sztuka,co jest dobre,co jest ambitne bo to sa niestety czasami pojecia wzgledne i bardzo subiektywnekazdy z nas ma inny gust ,inny styl i pryzmat przez,ktory postrzega otaczajacy swiat ,ja np lubie duze formy i proste w wygladzie ;-)...jest takie pwiedzenie...nie to ladne co ladne ale co sie komu podoba:-]dla mnie wazne jest jakie we mnie cos wzbudza emocje ,ja siebie nazywam amatorszczyzna z przymruzeniem oka bo pewnie niejeden krytyk ,,sztuki,, z politowaniem by spojrzal na moje ,,bohomazy,,ale tak jak mowie to kwestia dyskusyjna i mozna by godzinami o tym rozmawiac co jest sztuka
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

stanger

Post #4 Ocena: 0

2009-12-02 19:01:13 (15 lat temu)

stanger

Mężczyzna

Cytat:

2009-12-02 18:49:34, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2009-12-02 18:34:37, stanger napisał(a):
jest mnóstwo tzw. "wielkiej sztuki" która nic w sobie nie ma... ani koloru...ani kreski...ani formy :-P

Tu sie zgodze :-]ale jest tez wiele dziel,ktore uzurpuja sobie prawo do nazywania sie sztuka a tak naprawde lata swietlne dziela te dziela od takiej nazwy...i widzisz tu zaczynamy wkraczac na taki dla mnie sliski temat co jest sztuka,co jest dobre,co jest ambitne bo to sa niestety czasami pojecia wzgledne i bardzo subiektywnekazdy z nas ma inny gust ,inny styl i pryzmat przez,ktory postrzega otaczajacy swiat ,ja np lubie duze formy i proste w wygladzie ;-)...jest takie pwiedzenie...nie to ladne co ladne ale co sie komu podoba:-]dla mnie wazne jest jakie we mnie cos wzbudza emocje ,ja siebie nazywam amatorszczyzna z przymruzeniem oka bo pewnie niejeden krytyk ,,sztuki,, z politowaniem by spojrzal na moje ,,bohomazy,,ale tak jak mowie to kwestia dyskusyjna i mozna by godzinami o tym rozmawiac co jest sztuka

dokładnie... w sztuce najważniejsze są emocje;-)
no chyba że mamy do czynienia z tzw. "optical art" :-o

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2009-12-02 19:09:29 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-12-02 19:01:13, stanger napisał(a):

no chyba że mamy do czynienia z tzw. "optical art" :-o

wszystko jest iluzja :-]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2009-12-02 19:16:44 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Idealnie ujete -emocje.

(I dotyczy to kazdej dziedziny sztuki.)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 02-12-2009 19:17 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

stanger

Post #7 Ocena: 0

2009-12-02 19:19:08 (15 lat temu)

stanger

Mężczyzna

Cytat:

wszystko jest iluzja :-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2009-12-02 19:22:24 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

...lo matko ...dostalam oczoplasu i obraz mi sie zaczal ruszac:-o;-)

Do góry stronyOffline

stanger

Post #9 Ocena: 0

2009-12-02 19:24:10 (15 lat temu)

stanger

Mężczyzna

:-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2009-12-02 19:26:42 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Pamietam to zdjecie:-]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,