MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poszukiwania z wykrywaczem metali w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 9 z 11

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

janubers

Post #1 Ocena: 0

2014-02-14 17:14:51 (11 lat temu)

janubers

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-02-2014

Poszukiwacz, masz rację. Ale ja jestem w Polsce. I to w takim miejscu że praktycznie wszędzie daleko. Jestem oczywiście też na naszych forach. Ale weź teraz porównaj nasze możliwości a osób pracujących na wyspach. Byle jaki sprzęt to duża kasa. U Was w porównaniu do nas , macie o wiele łatwiej, taniej, przynajmniej ze zmiana sprzętu na nowszy. Możecie pomóc? Będę nie tylko ja szczęśliwy ale i jakiś młody chłopak któremu wręczę wykrywacz metali. Nie ważne że nie nowy, ważne że jest. Liczy się prosty gest, nic więcej. A ma to dla mnie i innych osób wielkie znaczenie.
Pomagam w uzyskaniu dochodu pasywnego.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWWNumer Skype

janubers

Post #2 Ocena: 0

2014-02-15 13:52:04 (11 lat temu)

janubers

Mężczyzna

Konto zablokowane

Do wiosny daleko. Wiele osób być może zapragnie zmienić swą wykrywkę na nowszy lepszy model. Może się zdarzyć sytuacja , co z tą starą. Wtedy warto przypomnieć sobie o mnie i mojej grupie. Oczywiście postaram się pokryć koszty przesyłki. Poszukiwanie meteorytów jest tak samo wciągające jak szukanie monet czy innych przedmiotów z przeszłości. Wielu z Was może znalazło kawał kamienia z pięknym sygnałem na żelazo i przeszło nad nim dalej, może to właśnie był meteoryt. Robi się dziennie wiele kilometrów z wykrywaczem i natknięcie się na meteoryt nie będzie jakimś nie samowitym wyczynem. Spadają na ziemie od milionów lat tak że mogą leżeć wszędzie. Prawdopodobnie zasiałem nowego bakcyla, a przynajmniej zwróciłem wam uwagę na możliwość przypadkowego znalezienia skarbu w postaci meteorytu. Czyli jak znajdziesz , ciężki zardzewiały kamień , to przychyl się, być może to właśnie będzie meteoryt. Pozdrawiam Janusz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWWNumer Skype

janubers

Post #3 Ocena: 0

2014-02-16 10:07:14 (11 lat temu)

janubers

Mężczyzna

Konto zablokowane

Przypadki chodzą po poszukiwaczach i być może trafisz - szergotyt lub regolit , taka odmiana meteorytów. I teraz najciekawsze - 1 gram może kosztować nawet powyżej 50 tyś.$ A Ty np. znalazłeś okaz kilkukilogramowy. Jest to skarb? Na pewno. Więc teraz , zanim ruszysz w pole, poczytaj o meteorytach, być może szczęście Ci dopisze.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWWNumer Skype

Post #4 Ocena: 0

2014-02-17 11:51:52 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

lamargo

Post #5 Ocena: 0

2014-02-17 12:06:23 (11 lat temu)

lamargo

Kobieta

Z nami od: 12-06-2013

Cytat:

2014-02-17 11:51:52, united4ever napisał(a):
Poszukiwacz,jak to wygląda od strony prawnej w Polsce ?
Słyszałem, że tam poszukiwanie skarbów jest nielegalne , prawda to ?
Masz może jakąś strone gdzie można o tym poczytać ?

Nie jest nielegalne jesli masz pozwolenie wojewodzkiego konserwatora zabytkow, ktore pewnie nielatwo jest uzyskac. Natomiast bez niego:
Cytat:

1. Kto bez pozwolenia albo wbrew warunkom pozwolenia poszukuje ukrytych lub porzuconych zabytków, w tym przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elek-tronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
2. W razie popełnienia wykroczenia określonego w ust. 1 można orzec:
1) przepadek narzędzi i przedmiotów, które służyły lub były przeznaczone do popełnienia wykroczenia, chociażby nie stanowiły własności sprawcy;
2) przepadek przedmiotów pochodzących bezpośrednio lub pośrednio z wykro-czenia;
3) obowiązek przywrócenia stanu poprzedniego lub zapłaty równowartości wy-rządzonej szkody.

polecam lekture ustawy o ochronie zabytkow

Generalnie w Polsce wszystko co lezy w ziemi nalezy do Skarbu Panstwa, jak to znajdziesz i zabierzesz to jestes zlodziej :)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2014-02-17 19:30:39 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #7 Ocena: 0

2014-02-17 19:37:53 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

czarny3000

Post #8 Ocena: +1

2014-02-18 00:57:47 (11 lat temu)

czarny3000

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2013

hej ja posiadam wkrywacz metali od zeszlego roku i chetnie bym sie gdzies wybral na poszukiwania w wiekszym gronie

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

poszukiwacz7

Post #9 Ocena: 0

2014-02-18 01:25:26 (11 lat temu)

poszukiwacz7

Mężczyzna

Z nami od: 09-04-2008

czarny3000 - tu masz klub polskich poszukiwaczy na Wyspach, którzy regularnie się spotykają itd:
Klub Poszukiwaczy
janubers - tam się też odezwij. Myślę, że klub jakoś da radę pomóc :)
united4ever - w Polsce jest kilkadziesiąt tysięcy poszukiwaczy i jakoś sobie radzą ;-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

janubers

Post #10 Ocena: 0

2014-02-19 12:12:01 (11 lat temu)

janubers

Mężczyzna

Konto zablokowane

Poszukiwania skarbów w kraju są zabronione. Co innego meteoryty, w końcu udało się wywalczyć dokument stwierdzający że znaleziony meteoryt należy do znalazcy. Sam z znajomymi walczyłem o to kilka lat. Teraz już mamy z górki. Brakuje nam tylko odpowiedniego sprzętu. Do wiosny jeszcze sporo czasu więc może się doczekam zrozumienia i pomocy w tej materii.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWWNumer Skype

Strona 9 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,