Str 8 z 11 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Hamon_ | Post #1 Ocena: 0 2013-05-13 11:46:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-05-2013 Skąd: Southampton |
Witam wszystkich.
Od dawna interesuje się tematem POSZUKIWANIA Z WYKRYWACZEM METALI W CO.UK mieszkam w Southampton .Poszukuję osobę,która jest aktywna w poszukiwaniach i ma jakieś doświadczenie praktyczne w terenie. Zezwolnie posiadam o dziwo było to dziecinnie proste + mapy.Ogólnie zasady znam jednak co mi brakuje do rozpoczęcia mojego hobby-pasja. Myślę że znajdzie się tu ktoś i podpowie mi jaki sprzęt jest dobry i jak na nim pracować.Możliwe spotkanie-moge przyjechać lub oczekuje zaproszenia na ,,wykopki,,Proszę nie odsyłajcie mnie na inne strony www.przerabiam ten temat już od b.dawna.Oczekuję jedynie informacji od indywidualnych osób. |
poszukiwacz7 | Post #2 Ocena: 0 2013-05-17 17:07:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-04-2008 |
To znaczy co takiego "przerabiałeś" od dawna? Może nie zrozumiałeś, ale polscy poszukiwacze mają na Wyspach swój klub i tam zdecydowanie najłatwiej kogoś znajdziesz ze swoich okolic. Spójrz na mapę członków:
Mapa Członków Klubu PHEC "Thesaurus" - (ostatni post na dole tamtej strony) Mówiąc o klubie to jest już drugi numer nowego magazynu "Poszukiwacze", w którym klub ma stałą rubrykę "Wyspa Skarbów": Magazyn "Poszukiwacze" Polecam! ![]() [ Ostatnio edytowany przez: poszukiwacz7 17-05-2013 17:12 ] |
poszukiwacz7 | Post #3 Ocena: 0 2013-05-29 18:47:06 (12 lat temu) |
Polski Klub Eksploracji Historycznej "PHEC Thesaurus" z Wielkiej Brytanii, zaprasza na kolejne, piąte już jubileuszowe "Poszukiwania Bez Granic", największy zlot polskich poszukiwaczy poza granicami kraju, który odbędzie się w dniach 12-16 września 2013 w okolicy Luton i Hitchin pod Londynem.
"PBG5" to okazja by zobaczyć na własne oczy jak wyglądają poszukiwania w kraju z "normalnym" prawodawstwem. Na miejscu obecny będzie archeolog, który zajmie się identyfikacją naszych znalezisk oraz wprowadzeniem ich do cyfrowej bazy danych. Nasze pola tym razem to w 70% zupełnie nowe i nie przeszukiwane jeszcze tereny. Wśród dotychczasowych trafień w rejonie, pojawiały się złote i srebrne monety celtyckie, rzymskie, saksońskie, średniowieczne i nowożytne oraz liczne artefakty, łącznie z odznakami i guzikami wojskowymi. Jak zwykle, oprócz członków klubu Thesaurus, zapraszamy także gości spoza UK, którym oferujemy noclegi w specjalnie przygotowanych namiotach na dobrze zorganizowanym obozowisku z toaletami, prysznicami, grillem, dostępem do elektryczności itd. Zapewniamy też transport z i na lotnisko Luton oraz podwózki na dalsze pola oraz pełny katering na miejscu. Przewidujemy konkursy i mnóstwo dobrej zabawy ![]() Główny wątek informacyjny oraz lista zapisów znajduje się tu: Lista zapisów i informacje o zlocie PBG5 UWAGA - liczba miejsc jest ograniczona, więc decyduje kolejność zapisów! Serdecznie zapraszamy! |
AniaGda | Post #4 Ocena: 0 2013-07-25 12:14:41 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2012 Skąd: Swansea |
Będę na 100%
![]() |
kcmaster | Post #5 Ocena: 0 2013-10-14 13:44:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-10-2013 Skąd: derby |
ja
|
|
|
wszedobylska | Post #6 Ocena: 0 2013-12-28 21:58:14 (11 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2013 Skąd: Halifax |
planuje zakupic wykrywacz i szukam kogos kto wiecej niz ja laik prosze o wiad na temat sprzetu
![]() ![]() |
poszukiwacz7 | Post #7 Ocena: 0 2013-12-30 12:13:04 (11 lat temu) |
Tu masz różne zestawienia i porównania:
http://www.thesaurus.com.pl/forum/index.php |
poszukiwacz7 | Post #8 Ocena: 0 2014-02-03 21:03:51 (11 lat temu) |
Zapisy do klubu PHEC Thesaurus 2014
Zapisy do klubu polskich poszukiwaczy na Wyspach na rok 2014 już otwarte! |
janubers | Post #9 Ocena: 0 2014-02-14 13:50:03 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-02-2014 Skąd: Toruń |
Witam, nie mogąc odnaleźć bezpośredniego klubu czy forum poszukiwaczy postanowiłem napisać w tym temacie. Też jestem poszukiwaczem ale z Polski i zajmuję się przede wszystkim poszukiwaniami meteorytów. Tworzymy grupę osób zajmujących się propagowaniem tego hobby jak i przeszukiwaniem nie znanych dotąd spadków materii pozaziemskiej. Ostatnio opracowaliśmy projekt badawczy na najbliższe 3 lata, zakładający przeszukanie 7 nowych miejsc. Jest to duże wyzwanie logistyczne i finansowe. Tym bardziej że coraz więcej młodych osób przybywa do naszej grupy. Nie chcę tu prosić o wsparcie finansowe , chociaż i takie potrzebne ale mam inną proźbę do poszukiwaczy z wysp. Mianowicie wielu z Was zmienia sprzęt to na młodszy czy lepszy. Prosiłbym jeśli ktoś posiada nie potrzebny wykrywacz lub pozbywa się starego w dobrym stanie o przesłanie go naszej grupie. Mamy w grupie sporo osób zapaleńców których nie stać na zakup wykrywacza a nasze skromne środki też nie nadążają za potrzebami , Dla tego tu pozwoliłem sobie wstawić ten apel do braci poszukującej. Wiecie czym jest połknięcie tego bakcyla, jest to wspaniałe hobby i mam nadzieję że w śród Was znajdę zrozumienie. Pozdrawiam - Janusz
Pomagam w uzyskaniu dochodu pasywnego.
|
poszukiwacz7 | Post #10 Ocena: 0 2014-02-14 15:27:20 (11 lat temu) |
Janusz - co to znaczy, że nie mogłeś odnaleźć linku czy klubu skoro link jest dokładnie w poście powyżej Twojego?
![]() Skontaktuj się bo w klubie także są poszukiwacze meteorytów w UK, więc na pewno się ucieszą gdy dołączysz/dołączycie ![]() W linku poniżej ogłoszenie o organizowanym właśnie zlocie w maju: Wielka Majówka 2014 |