MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poszukiwania z wykrywaczem metali w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 8 z 11

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Hamon_

Post #1 Ocena: 0

2013-05-13 11:46:00 (12 lat temu)

Hamon_

Mężczyzna

Z nami od: 13-05-2013

Witam wszystkich.
Od dawna interesuje się tematem POSZUKIWANIA Z WYKRYWACZEM METALI W CO.UK mieszkam w Southampton .Poszukuję osobę,która jest aktywna w poszukiwaniach i ma jakieś doświadczenie praktyczne w terenie.
Zezwolnie posiadam o dziwo było to dziecinnie proste + mapy.Ogólnie zasady znam jednak co mi brakuje do rozpoczęcia mojego hobby-pasja.
Myślę że znajdzie się tu ktoś i podpowie mi jaki sprzęt jest dobry i jak na nim pracować.Możliwe spotkanie-moge przyjechać lub oczekuje zaproszenia na ,,wykopki,,Proszę nie odsyłajcie mnie na inne strony www.przerabiam ten temat już od b.dawna.Oczekuję jedynie informacji od indywidualnych osób.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

poszukiwacz7

Post #2 Ocena: 0

2013-05-17 17:07:43 (12 lat temu)

poszukiwacz7

Mężczyzna

Z nami od: 09-04-2008

To znaczy co takiego "przerabiałeś" od dawna? Może nie zrozumiałeś, ale polscy poszukiwacze mają na Wyspach swój klub i tam zdecydowanie najłatwiej kogoś znajdziesz ze swoich okolic. Spójrz na mapę członków:
Mapa Członków Klubu PHEC "Thesaurus" - (ostatni post na dole tamtej strony)
Mówiąc o klubie to jest już drugi numer nowego magazynu "Poszukiwacze", w którym klub ma stałą rubrykę "Wyspa Skarbów": Magazyn "Poszukiwacze" Polecam!

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: poszukiwacz7 17-05-2013 17:12 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

poszukiwacz7

Post #3 Ocena: 0

2013-05-29 18:47:06 (12 lat temu)

poszukiwacz7

Mężczyzna

Polski Klub Eksploracji Historycznej "PHEC Thesaurus" z Wielkiej Brytanii, zaprasza na kolejne, piąte już jubileuszowe "Poszukiwania Bez Granic", największy zlot polskich poszukiwaczy poza granicami kraju, który odbędzie się w dniach 12-16 września 2013 w okolicy Luton i Hitchin pod Londynem.
"PBG5" to okazja by zobaczyć na własne oczy jak wyglądają poszukiwania w kraju z "normalnym" prawodawstwem. Na miejscu obecny będzie archeolog, który zajmie się identyfikacją naszych znalezisk oraz wprowadzeniem ich do cyfrowej bazy danych.
Nasze pola tym razem to w 70% zupełnie nowe i nie przeszukiwane jeszcze tereny. Wśród dotychczasowych trafień w rejonie, pojawiały się złote i srebrne monety celtyckie, rzymskie, saksońskie, średniowieczne i nowożytne oraz liczne artefakty, łącznie z odznakami i guzikami wojskowymi. Jak zwykle, oprócz członków klubu Thesaurus, zapraszamy także gości spoza UK, którym oferujemy noclegi w specjalnie przygotowanych namiotach na dobrze zorganizowanym obozowisku z toaletami, prysznicami, grillem, dostępem do elektryczności itd. Zapewniamy też transport z i na lotnisko Luton oraz podwózki na dalsze pola oraz pełny katering na miejscu. Przewidujemy konkursy i mnóstwo dobrej zabawy :)
Główny wątek informacyjny oraz lista zapisów znajduje się tu:

Lista zapisów i informacje o zlocie PBG5

UWAGA - liczba miejsc jest ograniczona, więc decyduje kolejność zapisów!

Serdecznie zapraszamy!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

AniaGda

Post #4 Ocena: 0

2013-07-25 12:14:41 (12 lat temu)

AniaGda

Kobieta

Z nami od: 21-03-2012

Będę na 100%*DRINK*

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kcmaster

Post #5 Ocena: 0

2013-10-14 13:44:32 (12 lat temu)

kcmaster

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2013

ja

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

wszedobylska

Post #6 Ocena: 0

2013-12-28 21:58:14 (11 lat temu)

wszedobylska

Kobieta

Z nami od: 28-12-2013

planuje zakupic wykrywacz i szukam kogos kto wiecej niz ja laik prosze o wiad na temat sprzetu:)ktory lepszy :-8

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

poszukiwacz7

Post #7 Ocena: 0

2013-12-30 12:13:04 (11 lat temu)

poszukiwacz7

Mężczyzna

Tu masz różne zestawienia i porównania:
http://www.thesaurus.com.pl/forum/index.php

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

poszukiwacz7

Post #8 Ocena: 0

2014-02-03 21:03:51 (11 lat temu)

poszukiwacz7

Mężczyzna

Zapisy do klubu PHEC Thesaurus 2014

Zapisy do klubu polskich poszukiwaczy na Wyspach na rok 2014 już otwarte!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

janubers

Post #9 Ocena: 0

2014-02-14 13:50:03 (11 lat temu)

janubers

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-02-2014

Witam, nie mogąc odnaleźć bezpośredniego klubu czy forum poszukiwaczy postanowiłem napisać w tym temacie. Też jestem poszukiwaczem ale z Polski i zajmuję się przede wszystkim poszukiwaniami meteorytów. Tworzymy grupę osób zajmujących się propagowaniem tego hobby jak i przeszukiwaniem nie znanych dotąd spadków materii pozaziemskiej. Ostatnio opracowaliśmy projekt badawczy na najbliższe 3 lata, zakładający przeszukanie 7 nowych miejsc. Jest to duże wyzwanie logistyczne i finansowe. Tym bardziej że coraz więcej młodych osób przybywa do naszej grupy. Nie chcę tu prosić o wsparcie finansowe , chociaż i takie potrzebne ale mam inną proźbę do poszukiwaczy z wysp. Mianowicie wielu z Was zmienia sprzęt to na młodszy czy lepszy. Prosiłbym jeśli ktoś posiada nie potrzebny wykrywacz lub pozbywa się starego w dobrym stanie o przesłanie go naszej grupie. Mamy w grupie sporo osób zapaleńców których nie stać na zakup wykrywacza a nasze skromne środki też nie nadążają za potrzebami , Dla tego tu pozwoliłem sobie wstawić ten apel do braci poszukującej. Wiecie czym jest połknięcie tego bakcyla, jest to wspaniałe hobby i mam nadzieję że w śród Was znajdę zrozumienie. Pozdrawiam - Janusz
Pomagam w uzyskaniu dochodu pasywnego.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWWNumer Skype

poszukiwacz7

Post #10 Ocena: 0

2014-02-14 15:27:20 (11 lat temu)

poszukiwacz7

Mężczyzna

Janusz - co to znaczy, że nie mogłeś odnaleźć linku czy klubu skoro link jest dokładnie w poście powyżej Twojego? *DONT_KNOW*
Skontaktuj się bo w klubie także są poszukiwacze meteorytów w UK, więc na pewno się ucieszą gdy dołączysz/dołączycie *THUMBS UP*
W linku poniżej ogłoszenie o organizowanym właśnie zlocie w maju:
Wielka Majówka 2014

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 8 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,