MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

COVID19: Zasilki/Grants/Chorobowe/Statutory Sick Pay

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

Str 5 z 53

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PannaZMokraGlow

Post #1 Ocena: 0

2020-03-24 20:51:39 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-03-24 20:22:27, Jezuschrystus napisał(a):
Czy to prawda ze w tym roku nie bedzie mozna sie rozliczac z podatku po 5-05-2019 ? Rzad podobni to wstrzymal. Prosze o odpowiedzi

Nieprawda. Na razie jest mniejsza presja na terminowo placony podatek przez firmy w czasie przestoju wywolanego przez covid-19. Nie ma zadnych komunikatow o zadnym planowanym wstrzymaniu zwrotow nadplat.

Dzis w telewizji byl komunikat ze rzad oglosi dalsze decyzje w sprawie osob samozatrudnionych. Przypuszczam, ze jakos w tym tygodniu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Solopablo91

Post #2 Ocena: 0

2020-03-24 22:37:09 (5 lat temu)

Solopablo91

Mężczyzna

Z nami od: 01-12-2014

Hejka podepnę się pod temat z moim pytaniem. Dzisiaj rano zamknęli mój magazyn z powodu COD19. Pracowałem tam od 20 stycznia. W południe dostałem telefon od agencji że dziękują mi za współpracę i że chwilowo nic innego dla mnie nie mają. Praca bardzo łatwa dlatego poważnie byłem nastawiony na zostanie tam, tymbardziej że wkrótce miałem dostać kontrakt. Czy coś mogę z tym zrobić?

Do góry stronyOffline

camilius

Post #3 Ocena: 0

2020-03-24 22:44:52 (5 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Cytat:

2020-03-24 22:37:09, Solopablo91 napisał(a):
Hejka podepnę się pod temat z moim pytaniem. Dzisiaj rano zamknęli mój magazyn z powodu COD19. Pracowałem tam od 20 stycznia. W południe dostałem telefon od agencji że dziękują mi za współpracę i że chwilowo nic innego dla mnie nie mają. Praca bardzo łatwa dlatego poważnie byłem nastawiony na zostanie tam, tymbardziej że wkrótce miałem dostać kontrakt. Czy coś mogę z tym zrobić?

Podpinam się pod temat jak można :-] Syn kolegi pracuje również przez agencję w zakładzie produkującym papier toaletowy,chusteczki higieniczne,ręczniki papierowe itp. Wczoraj był na 1-szej zmianie normalnie ale dzisiaj puścili ich po 4 godzinach z powody małego zapasu surowca. Nie dociera papier od dostawców i prawdopodobnie do końca tygodnia skończy się i zakład będzie zamknięty. Kontraktowi wiadomo ale co z agencyjnymi?
Kolega dzwonił do mnie ale nie mam pojęcia i nie znalazłem nic w necie...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2020-03-24 23:23:47 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak jestescie zatrudnieni przez agencje, to moze zapytajcie czy maja zamiar starac sie o wsparcie 80% waszej placy z Coronavirus Job Retention Scheme na czas kiedy nie maja pracy i nie moga wam placic.

https://www.gov.uk/government/publications/guidance-to-employers-and-businesses-about-covid-19/covid-19-guidance-for-employees
Ada

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #5 Ocena: 0

2020-03-25 13:59:52 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-03-24 23:23:47, Adacymru napisał(a):
Jak jestescie zatrudnieni przez agencje, to moze zapytajcie czy maja zamiar starac sie o wsparcie 80% waszej placy z Coronavirus Job Retention Scheme na czas kiedy nie maja pracy i nie moga wam placic.

https://www.gov.uk/government/publications/guidance-to-employers-and-businesses-about-covid-19/covid-19-guidance-for-employees

Klopot w tym ze agencje raczej na razie jeszcze nie wiedza. Rzad oglosil ze o nowe wsparcie mozna sie starac dla pracownikow ktorzy sa "furloughed". DO TEJ PORY NIE BYLO TAKIEGO POJECIA W BRYTYJSKIM PRAWIE PRACY. W wojsku to jest przepustka, a u Amerykanow- owszem, bezplatny urlop z pracy. Agencje ktore znam, na razie nie wiedza czy moga wedlug nowego prawa "furlough" (wyslac na bezplatny urlop) swoich pracownikow tymczasowych.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2020-03-25 14:07:14 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

https://www.mirror.co.uk/money/wetherspoons-refuses-pay-entire-workforce-21744741
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

camilius

Post #7 Ocena: 0

2020-03-25 15:34:08 (5 lat temu)

camilius

Mężczyzna

Z nami od: 23-08-2015

Cytat:

Dzięki za link*THUMBS UP* Przesłałem go koledze a on synowi.Młody ma iść dziś do agencji coś się dowiedzieć...

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #8 Ocena: 0

2020-03-25 15:35:37 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-03-25 15:34:08, camilius napisał(a):
Cytat:

Dzięki za link*THUMBS UP* Przesłałem go koledze a on synowi.Młody ma iść dziś do agencji coś się dowiedzieć...

Daj znac jak cos sie dowiecie.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #9 Ocena: 0

2020-03-25 18:35:56 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Dzis po poludniu podczas konferencji prasowej Borys zapowiedzial ze jutro minister finansow oglosi nowe informacje w sprawie osob samozatrudnionych. :)

Mam nadzieje ze dowiemy sie wiecej tez o pracownikach agencyjnych i tych na zerowych kontraktach?

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #10 Ocena: 0

2020-03-26 17:17:51 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Samozatrudnieni dostana opodatkowalne 80% miesiecznych profitow srednio z trzech ostatnich lat. Ruszyc maja wyplaty poczatkiem czerwca, a tymczasowo Universal Credit bedzie dostepny.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,