Str 35 z 53 |
|
---|---|
DADAM1986 | Post #1 Ocena: 0 2020-05-13 18:42:28 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
A co mieli zatem zrobić, skoro nie znali wirusa i jego stopnia zagrożenia? Pozwoliliby wam zdechnąć źle, starają się cokolwiek zareagować też źle. Malkontenci :/
A jaka pogoda dzisiaj? Za ciepło trochę czy za zimno? |
Wielim | Post #2 Ocena: 0 2020-05-13 18:47:29 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
A co dało to zamknięcie ? Raz chcą trzymac otwarte , po czasie wprowadzają lockdown jak ten niby wirus jest już w UK kilka tygodni jak nie miesięcy , teraz myślą o kwarantannie dla przybyłych do UK niemal że kilka miesięcy za późno to jeszcze tylko dla samolotów , ten rząd sam nie wie co robi . I co dało to zamknięcie? Chyba tylko koszulkę lidera w największej liczbie zgonów w Europie... W Szwecji jest otwarte wszystko i jakoś dali radę
|
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2020-05-13 18:51:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ale juz znaja i wola placic wiec ludzie maja roszczenia poza tym jakim "wam"przeciez sam doisz rzadowa kase na wieksza skale
|
DADAM1986 | Post #4 Ocena: 0 2020-05-13 18:55:00 (5 lat temu) |
Lubisz krytykować, a właściwie wyśmiewać.
Mogliby i Ciebie i mnie zamknąć w klatkach i podawać jedzenie jak w więzieniu o zaostrzonym rygorze. Tego byś chciał? Nie chcą nas upadlać do końca a chyba mogliby. Każdy kraj trochę inaczej reaguje i akurat Szwecja okazało się, że prawdopodobnie nie będzie u nich źle. Ale to nie dzięki ich mądrości ani wiedzy a zwykłemu przypadkowi i NIC NIEROBIENIU. A jeśli by było inaczej i pomarliby tysiącami? Mleko się rozlało, ale po co szukać winnych i bardziej winnych? Nie zawsze jest czarno albo biało jak w życiu. |
DADAM1986 | Post #5 Ocena: 0 2020-05-13 18:59:54 (5 lat temu) |
Tak Chris masz rację, korzystam z możliwości jak zawsze zresztą.
Mam się za to kajać? O grant też dzisiaj złożyłem, bo dlaczego niby miałem nie złożyć? Bo jacyś biedacy bardziej potrzebują? Ćpuny, samotne matki, nieroby i inni degeneraci na uniwersal credit? No proszę Cię, Ty chyba nie z tych mam nadzieję... |
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2020-05-13 19:07:55 (5 lat temu) |
[/LIST]przyganial kociol garnkowi...
jaki przypadek? taki byl plan od poczatku mieli nic nie robic a ulegli mediom to ze ulegli mnie nie dziwi ale na cholere ta kwarantanna teraz? gdzie tu sens i logika w unii juz wychodza rekomendacje odnosnie tuneli turystycznych znoszenia kwarantanny a tu co sie dzieje wszystko z opoznionym zaplonem ? no to sie ciesze ze wyciagasz lape PO SWOJE! ale wtedy uzywaj zwrotu "nam" a nie wam ![]() sam przytuliles kase na preferencyjnych warunkach a ludziom ktorzy nic nie dostana i zostali pozbawieni mozliwosci wykonywania swojej pracy zarzucasz roszczeniowosc wstydz sie! : P za tydzien sie dowiemy ze bedzie mozna poleciec do wloch hiszpani i francji ale do pl juz nie bo to zagraza naszemu zyciu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: cris82 13-05-2020 19:15 ] |
DADAM1986 | Post #7 Ocena: 0 2020-05-13 19:14:14 (5 lat temu) |
Nie zrozumiałeś mnie, albo ja może źle się wypowiedziałem.
Nikomu żadnych zasiłków nie żałuję i nie żałowałem. Jak dawali 80% pracownikom prawie od początku tego "kryzysu" też nie powiedziałem ani słowa chociaż nic nie było wiadomo czy dla SE coś będzie. Miałem cichą nadzieję, że nawet jakby SE nie mieli nic dostać kasy to chociaż preferencyjne warunki z podatkami na następny rok czy coś. Ale nikomu pieniędzy nie żałuję. Za to nie lubię skomlenia i udawania wręcz (o jakie to polskie), że sami wiemy najlepiej jak rozegrać epidemię, jej skutki zdrowotne i gospodarcze. Jaka logika w kwarantannie teraz? Tylko po to aby pomóc epidemię wygaszać. Właśnie po to. Nie zatrzymać, a wygaszać. Za to ja zapytam Ciebie. Jaka logika w polskim państwie dawania 30000zł mandatów zwykłym obywatelom za przejażdżkę na rowerze itp a teraz za kilka dni po tym udawanie powrotu do normalności i otwieranie wszystkiego? pokaż mi tutaj logikę. |
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2020-05-13 19:19:48 (5 lat temu) |
nie znam wszystkich przypadkow ale jesli ty mowisz o gosciu ktory dostal 30k kary za to ze mial nalozona kwarantanne a w tym samym czasie jak dobrze pamietam 7 razy policja nie zastala go w domu to zadna kara tu nie pomoze takie elementy powinno sie odrazu eliminowac z zycia...
gdyby chcieli to wygaszac pomijajac to ze sie spoznili lata swietlne nic nie robiac wczesniej to kwarantanna obowiazywalaby tez we francji a tak nie jest kwestia umow i mozna miec w d. wirusa i latac bez kwarantanny nie zgodze sie z tym ze w tym przypadku politycy naukowcy wiedza lepiej skoro reakcje panstw sa tak rozne tzn ze nikt nie wie do konca co robi i nie ma slusznego postepowania a jesli mamy czerpac wzorowe procedury to trzeba nasladowac kraje ktore maja najmniejszy problem z choroba np Polske ![]() fakt program zasilkowy daje rady moga troche przypudrowac swoja niekompetencje w walce z wirusem [ Ostatnio edytowany przez: cris82 13-05-2020 19:26 ] |
Wembley27 | Post #9 Ocena: 0 2020-05-13 19:54:19 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Juz dostalam sms ze szkoly
Ze moj syn 1 czerwa wraca do szkoly |
PannaZMokraGlow | Post #10 Ocena: 0 2020-05-13 21:17:39 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-05-13 09:08:25, violettaphotography napisał(a): Wlasnie zrobilam claim o income support dla self-employed. Automatycznie wyliczone 80% miesiecznego dochodu z ostatnich trzech lat razy trzy miesiace. Grant przyznany. Wplata srodkow ma nastapic w ciagu 6-ciu dni roboczych. Dodam, ze kwota berdzo czterocyfrowa a zlozenie wniosku trwalo doslownie 30 sekund. [ Ostatnio edytowany przez: <i>violettaphotography</i> 13-05-2020 09:11 ] Przyznawane sa chyba wszystkie kwoty, nawet bledne. Ja wrocilam do pracy i szef mowi ze dostal wiecej furlough niz powinien. Ja patrze, jedna kobieta ma na payslip maksymalna kwote 2500f a to jej 100%. Czyli firma od payroll'u ktorej zadaniem bylo wystarac sie o legalne maksimum dla nas, blednie sie wystarala dla tej pracownicy- i przyszly pieniadze mimo pomylki. Teraz tylko bedzie trzeba odkrecac. |