Str 23 z 53 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2020-04-23 16:20:04 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Może zgłosić o UC , wysokość zależy czy jest sam czy w związku ,czy ma dzieci , może też dostać dopłatę albo i całość dodatku mieszkaniowego , tylko jeżeli wynajmuje , jeżeli ktoś wynajmuje pokój to też może dostać dopłatę z UC . Jezeli pójdzie do pracy to po prostu napisze ile zarobił . Z tego co wiem (niech wypowie się ktoś kto wie to na 100% ) to co miesiąc przed wypłatą UC dostaje się linka do wypełniania za miesiąc za który ma być wypłacony UC jeżeli ktoś jest self employed , jeżeli ktoś jest zatrudniony to normalnie powinni dostać informacje z HMRC I wtedy zmniejsza albo zabiorą całkowicie UC.
Ja też wystąpiłem o UC , obecnie nic nie zarabiam i tak jak napisała Richmond nie mam żadnych skrupułów , przez 15 lat płaciłem podatki , ostatnio nie małe . Do tego dołączyłem do różnych grup na FB , jak widzę jak rodacy ciągną z systemu co do pensa bo " im się należy " to pękłem .Niektórzy tu latami żyją w ukrytych związkach , opłacone mają wszystko , pójdą do pracy na kilka godzin w tygodniu a żyją lepiej niż niejeden pracujący na full time z nadgodzinami bez zasiłki . |
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2020-04-23 16:36:30 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
pekles?
nic nie pekles po prostu pierwszy raz ci sie nalezy : ) hehe wiadomo daja to trzeba brac nie bede tego tlumaczyl znajomemu bo wiadomo jak jest on nie zglosi dochodu czy cos i pretensje do mnie bedzie mial ta decyzja nalezy tylko do niego wyglada na to ze nawet benki sa dla kumatych nie liczac cwaniakow : P najlepsze jest to ze przez ostatnie 7lat mial super robote w dobrej firmie na kontrakcie ale sie stawial jakiejs mlodej menadzerce z litwy bo co to nie on 7lat juz tam robi a gowniara sie nie zna ostrzegalem go zeby sie nie stawial bo go zwolnia to w odpowiedzi "mnie ? a co oni mi zrobia jestem w zwiazkach tylko wspomne o tym i ze strachu robia w gacie" : ))) no i wiadomo jak to soe skonczylo wyje..rzucili go : P a mial jak u pana Boga za piecem 33 dni urlopu chorobowe 100% platne itd mowie idz do zwiazkow nikt cie nie moze zwolnic z dnia nadzien bez zadnych ostrzezen pisemnych dostaniesz odszkodowanie moze przyjma cie spowrotem a w odpowiedzi "nie ja juz nie chce z nimi walczyc" wtf : D masakra jakas... |
Wielim | Post #3 Ocena: 0 2020-04-23 16:54:18 (5 lat temu) |
Może nie jest tak jak Ci mówi , może zwolnili go za coś konkretnego i nie chce o tym mówić
|
dominikana36 | Post #4 Ocena: 0 2020-04-23 19:35:48 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Z tego co mi sie wydawalo UC sie nie nalezy jesli ma sie powyzej 16tys oszczednosci? no I zarobki partnera sa brane pod uwage niestety
|
kaktusak | Post #5 Ocena: 0 2020-04-24 12:11:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2019 Skąd: Manchester |
No UC jest "mean tested" wiec powyzej 6k oszczednosci (wliczna sie tez np konto LISA'a!
![]() ![]() |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2020-04-24 12:49:55 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
@karjo pytalas o Amazon, tak przyjmuja. Ja teraz ide na to furlough i skoro mozna miec druga prace to sie zarejestrowalam do Amazona i juz do mnie dzwonili. Jesli sie uda bede do przodu znow, co mnie bardzo cieszy. W dodatku przytylam, to psie zglosze na pickowanie tym razem, to przynajmniej schudne od tego lazenia, whoop, whoop.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2020-04-24 12:52:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
moze nawet poznasz kogos fajnego galadier pamietam ta "ciezka prace" w tesco i flirty w alejkach podczas pikowania skarpet 😉
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2020-04-24 13:26:47 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2020-04-24 12:52:53, cris82 napisał(a): moze nawet poznasz kogos fajnego galadier pamietam ta "ciezka prace" w tesco i flirty w alejkach podczas pikowania skarpet 😉 ja ta robilam ma peak w grudniu. Na pakowaniu. Orlem to ja w taiej pracy nie bede, ale na miesaic- dwa, na podreperowanie budzetu styknie. Raczej tam nikt nie mial u mnie szans... Regarding zas wydawania oszczednosci na wydatki biezace w dodatku nie z wlasnej winy, tylko dlatego, ze rzad sobei wymyslil zeby zlamac gospodarke, to jest zwykle chamstwo. Przyslugiwac powinno kademu kto nie z wlasnej woli ani przez wlasne widzi mi sie ma teraz problemy. To jest szczyt wszystkiego zeby rujnowac gospodarke wlasnego krau i jeszcze okradac ludzi z ich oszczednosci. Oszczedza sie zwykle na cos, a nie po to zeby to wszystko przeminelo z wiatrem, bo banda bogatych swirow po Oxfordzie sobei wymyslila ze przdaloby sie nowe zastepy niewolnikow. Brave New World. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Wielim | Post #9 Ocena: 0 2020-04-24 14:43:53 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-04-24 12:11:58, kaktusak napisał(a): No UC jest "mean tested" wiec powyzej 6k oszczednosci (wliczna sie tez np konto LISA'a! ![]() ![]() Między 6 a 16k oszczędności za każde 250 funtów extra odliczają 4.25 chyba , więc w najgorszym przypadku jak masz 16k to odlicza Ci 160 funtów od całkowitej kwoty . Oszczędności powyżej 16k musisz przetransferować gdzie indziej albo wypłacić , bo masz rację , nie opłaca się oszczędzać w tym kraju |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2020-04-24 14:59:11 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nawet jak nalezy sie tylko JSA i jakas znizka za council tax, to piechota nie chodzi.
Carpe diem.
|