MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

COVID19: Zasilki/Grants/Chorobowe/Statutory Sick Pay

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

Str 23 z 53

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2020-04-23 16:20:04 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Może zgłosić o UC , wysokość zależy czy jest sam czy w związku ,czy ma dzieci , może też dostać dopłatę albo i całość dodatku mieszkaniowego , tylko jeżeli wynajmuje , jeżeli ktoś wynajmuje pokój to też może dostać dopłatę z UC . Jezeli pójdzie do pracy to po prostu napisze ile zarobił . Z tego co wiem (niech wypowie się ktoś kto wie to na 100% ) to co miesiąc przed wypłatą UC dostaje się linka do wypełniania za miesiąc za który ma być wypłacony UC jeżeli ktoś jest self employed , jeżeli ktoś jest zatrudniony to normalnie powinni dostać informacje z HMRC I wtedy zmniejsza albo zabiorą całkowicie UC.

Ja też wystąpiłem o UC , obecnie nic nie zarabiam i tak jak napisała Richmond nie mam żadnych skrupułów , przez 15 lat płaciłem podatki , ostatnio nie małe . Do tego dołączyłem do różnych grup na FB , jak widzę jak rodacy ciągną z systemu co do pensa bo " im się należy " to pękłem .Niektórzy tu latami żyją w ukrytych związkach , opłacone mają wszystko , pójdą do pracy na kilka godzin w tygodniu a żyją lepiej niż niejeden pracujący na full time z nadgodzinami bez zasiłki .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2020-04-23 16:36:30 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

pekles?
nic nie pekles po prostu pierwszy raz ci sie nalezy : ) hehe wiadomo daja to trzeba brac

nie bede tego tlumaczyl znajomemu bo wiadomo jak jest on nie zglosi dochodu czy cos i pretensje do mnie bedzie mial ta decyzja nalezy tylko do niego wyglada na to ze nawet benki sa dla kumatych nie liczac cwaniakow
: P

najlepsze jest to ze przez ostatnie 7lat mial super robote w dobrej firmie na kontrakcie ale sie stawial jakiejs mlodej menadzerce z litwy bo co to nie on 7lat juz tam robi a gowniara sie nie zna
ostrzegalem go zeby sie nie stawial bo go zwolnia to w odpowiedzi "mnie ? a co oni mi zrobia jestem w zwiazkach tylko wspomne o tym i ze strachu robia w gacie" : )))

no i wiadomo jak to soe skonczylo wyje..rzucili go : P a mial jak u pana Boga za piecem 33 dni urlopu chorobowe 100% platne itd

mowie idz do zwiazkow nikt cie nie moze zwolnic z dnia nadzien bez zadnych ostrzezen pisemnych dostaniesz odszkodowanie moze przyjma cie spowrotem a w odpowiedzi

"nie ja juz nie chce z nimi walczyc" wtf : D
masakra jakas...

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2020-04-23 16:54:18 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Może nie jest tak jak Ci mówi , może zwolnili go za coś konkretnego i nie chce o tym mówić

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #4 Ocena: 0

2020-04-23 19:35:48 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Z tego co mi sie wydawalo UC sie nie nalezy jesli ma sie powyzej 16tys oszczednosci? no I zarobki partnera sa brane pod uwage niestety

Do góry stronyOffline

kaktusak

Post #5 Ocena: 0

2020-04-24 12:11:58 (5 lat temu)

kaktusak

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2019

No UC jest "mean tested" wiec powyzej 6k oszczednosci (wliczna sie tez np konto LISA'a!:) zaczynaja obnizac "co sie nalezy" a powyzej 16k juz sie nic nie nalezy (poza JSA opartym o skladki, ale to tylko te 90£ i chyba przez 6 miesiecy max, potem trzeba wydawac oszczednosci). Do tego dla UC jak partner zarabia (chyba tez powyzej 16k) to jak nie ma "tlumu" dzieci to tez nic sie nie "nalezy", poza tym JSA opartm o skladki. Ogolnie kraj nie jest dla ludzi oszczedzajacych na rainy days wiec kilkadziesiat % ludzi nie ma zadnych wiekszych oszczednosci, i ma to jakis sens z ich pkt wiedzenia:)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2020-04-24 12:49:55 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

@karjo pytalas o Amazon, tak przyjmuja. Ja teraz ide na to furlough i skoro mozna miec druga prace to sie zarejestrowalam do Amazona i juz do mnie dzwonili. Jesli sie uda bede do przodu znow, co mnie bardzo cieszy. W dodatku przytylam, to psie zglosze na pickowanie tym razem, to przynajmniej schudne od tego lazenia, whoop, whoop.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2020-04-24 12:52:53 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

moze nawet poznasz kogos fajnego galadier pamietam ta "ciezka prace" w tesco i flirty w alejkach podczas pikowania skarpet 😉

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2020-04-24 13:26:47 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2020-04-24 12:52:53, cris82 napisał(a):
moze nawet poznasz kogos fajnego galadier pamietam ta "ciezka prace" w tesco i flirty w alejkach podczas pikowania skarpet 😉

ja ta robilam ma peak w grudniu. Na pakowaniu. Orlem to ja w taiej pracy nie bede, ale na miesaic- dwa, na podreperowanie budzetu styknie.

Raczej tam nikt nie mial u mnie szans...

Regarding zas wydawania oszczednosci na wydatki biezace w dodatku nie z wlasnej winy, tylko dlatego, ze rzad sobei wymyslil zeby zlamac gospodarke, to jest zwykle chamstwo. Przyslugiwac powinno kademu kto nie z wlasnej woli ani przez wlasne widzi mi sie ma teraz problemy. To jest szczyt wszystkiego zeby rujnowac gospodarke wlasnego krau i jeszcze okradac ludzi z ich oszczednosci.

Oszczedza sie zwykle na cos, a nie po to zeby to wszystko przeminelo z wiatrem, bo banda bogatych swirow po Oxfordzie sobei wymyslila ze przdaloby sie nowe zastepy niewolnikow. Brave New World.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2020-04-24 14:43:53 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2020-04-24 12:11:58, kaktusak napisał(a):
No UC jest "mean tested" wiec powyzej 6k oszczednosci (wliczna sie tez np konto LISA'a!:) zaczynaja obnizac "co sie nalezy" a powyzej 16k juz sie nic nie nalezy (poza JSA opartym o skladki, ale to tylko te 90£ i chyba przez 6 miesiecy max, potem trzeba wydawac oszczednosci). Do tego dla UC jak partner zarabia (chyba tez powyzej 16k) to jak nie ma "tlumu" dzieci to tez nic sie nie "nalezy", poza tym JSA opartm o skladki. Ogolnie kraj nie jest dla ludzi oszczedzajacych na rainy days wiec kilkadziesiat % ludzi nie ma zadnych wiekszych oszczednosci, i ma to jakis sens z ich pkt wiedzenia:)

Między 6 a 16k oszczędności za każde 250 funtów extra odliczają 4.25 chyba , więc w najgorszym przypadku jak masz 16k to odlicza Ci 160 funtów od całkowitej kwoty . Oszczędności powyżej 16k musisz przetransferować gdzie indziej albo wypłacić , bo masz rację , nie opłaca się oszczędzać w tym kraju

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2020-04-24 14:59:11 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nawet jak nalezy sie tylko JSA i jakas znizka za council tax, to piechota nie chodzi.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 23 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,