MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

COVID19: Zasilki/Grants/Chorobowe/Statutory Sick Pay

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

Str 17 z 53

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2020-04-02 19:19:32 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Dostałam aktualizacje od koleżanki, jej nie zawieszają, tylko druga osobe. Widziałam kopie listu. Zawieszenie do odwołania, ale nie może podjąć innej pracy bez zgody firmy w tym czasie. Ma być gotowa na odebranie telefonu i powrot do pracy w ciągu 2 dni po powiadomieniu. W kwietniu firma oferuje dopłatę powyzej tych 80%, chyba do 90% (blad w liście), ale później juz nie gwarantuje doplat.

Na szczęście ta co zostala zawieszona, zarabia mniej niz ta co zostala na stanowisku, wiec nie dostaną za bardzo po siedzeniu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2020-04-02 19:47:31 (5 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #3 Ocena: 0

2020-04-02 20:07:29 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-02 16:27:41, kaktusak napisał(a):
Jak 80% to za malo to zapraszamy (wiem ze tak naprawde nie jest to takie proste, trzeba miec chyba m.in DBS, jakies przeszkolenie i opinie od pracownika NHS? ale w teorii) do szpitali, zmian w tym momencie dla bank workers do wyboru do koloru, placa po 9£ dla health care assistant, jako ze chyba w tym momencie ponad 1/3 lozek zajeta jest przez pacjentow z wirusem lub podejrzeniem to mamy duza szanse (biorac pod uwage stan PPE w NHS) wybierajac taka zmiane na przyjazd na oddzial z pacjentami z wirusem i na zalapanie wirusa. I to wszystko juz od 9£, ale wazne ze ludzie znowu beda wieczorem klaskali (po odebraniu za miesiac 80%).
Kanonier30 -> ale ludzie tego nie rozumieja/nie chca rozumiec, mysla ze BoE i Rishi Sunak maja o slawne "magic money tree" i jak sie pokrzyczy to dla wszystkich znajda sie £. Setki mld£ za darmo, a wczesniej bylo tyle targow o kilka mld na to czy tamto, albo 100lmd na HS2 (w ciagu 20 lat!:). Przyznam ze osobiscie nie rozumiem skad sie to 80% wzielo, widzialem ze niektorzy ludzie sie dopytywali czy to bedzie opodatkowane??? i ile im rzad zaplaci pension contribution??. Mortgage holiday przyznane, wyrzucanie z rent domow wstrzymane, wlasnie oglaszaja rozne freeze dla kart kredytowych, pozyczek, overdraft, nastepny pewnie bedzie council tax/bills i inne, na co w takim razie ludziom te pieniadze przez te 3 miesiace?. Childcare kosztow niema, jedzenia poza domeme/w pracy nie ma, kosztow dojazdow nie ma, wszelkie kosmetyczki/weekendowe picie nieobecne, wszelkie subskrypcje odwolane, powinni tac ta fixed sum - na pokrycie kosztow jedzenia/albo lepiej vouchery i tyle kazdy zabunkrowany przez 3 miesiace kupuje tylko niezbedna zywnosc i tyle. Ale nie, ludzie musza utrzymac dochody (bez pracy) zeby im sie standard zycia nie zmienil (jak caly kraj jest zamkniety?). Obawiam sie gwaltownego wzrostu podatkow po tej calej checy (jak mnie zona po pracy nie zarazi i przezyje:) ale tylko dla tych ktorzy cokolwiek placa, wiec bedzie trzeba przejsc na part-time albo dlugie wakacje:). Z ciekawych rzeczy to w daily mail nawoluja do likwidacji tej 16k£ oszczednosci blokady w ubieganiu sie o universal credit, nagle sie ktos zorientowal ze w tym kraju jak masz troche (16k) oszczednsoci to nic (poza contribution based JSA) "sie nie nalezy", pierwsza wymagana faza to przejadanie tych oszczednsci:).Pewnie zaraz znowu dostane ostrzezenie na "rant":)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kaktusak</i> 02-04-2020 16:28 ]

Dlugi post... Ja mysle tak samo....
🤐

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #4 Ocena: 0

2020-04-02 20:10:53 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Niestety, okazje, z 4 wymienionych przez ciebie tworow sznase na przetrwanie maja tyko Chny :). USA? jesli cud im dopomoze..Eurozone- no chyba , ze Niemcy dla Ciebie rowna sie eurozone. UK- ty na prawde tu mieszkasz???

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2020-04-02 21:18:19 (5 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2020-04-03 18:37:11 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Przeniesione z innego tematu

Cytat:

2020-04-03 16:25:51, Mimi07 napisał(a):
Czesc wszystkim,
Moja firma zamknela sie na 3 tygodnie (przynajmniej poki co).
Wszyscy, ktorzy zaczeli prace nie pozniej niz 28 lutego, beda dostawac 80% pensji zgodnie z CJRS.
Pracuje dla tej firmy prawie dwa lata. Niecaly miesiac temu wreszcie dostalam kontrakt, wczesniej bylam zatrudniona przez agencje. Dostalam list od firmy, ze nie dostane nic. Pytalam agencji, czy nie moga mnie zatrudnic z powrotem na ten czas albo wziac na furlough, upieraja sie, ze nie, bo wyslali mi w zeszly piatek P45.
Jestem jedyna osoba w takiej sytuacji i w tej firmie.
Czy mozna cokolwiek tu zrobic? Nie chce poki co aplikowac o Universal Credit, bo zostal tylko tydzien naszej kwarantanny, a wyslac pieniadze moga i nawet za 5 tygodni (wtedy juz one nie beda mi potrzebne, a boje sie, ze cos przeocze i bede musiala je z jakiegos powodu zwrocic).
Rozmawialam z menagerem, ktory musi zaakceptowac albo odrzucic moje decyzje na temat jakiegokolwiek postepowania w czasie kwarantanny i mowi, ze moge ewentualnie pojsc do pracy tylko na part-time, ale nikt nie wie jak to bedzie wygladalo, np. czy bede placic podwojny tax, chociaz nie otrzymuje w tym momencie zadnych dochodow, ale formalnie jestem zatrudniona. Plus, podjecie pracy gdzies indziej rowna sie z nieustannym kontaktem z innymi ludzmi, a co za tym idzie - moja obecna firma moze mnie wyslac na dodatkowe dwa tygodnie kwarantanny, zeby miec pewnosc, ze nie jestem nosicielem. Wtedy dostane SSP.
Czy mozna cokolwiek zrobic w tej sytuacji...?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Mimi07</i> 03-04-2020 16:26 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #7 Ocena: 0

2020-04-03 19:00:35 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Czesc Mimi07. Moim zdaniem Universal Credit jest najlepszym rozwiazaniem w Twoim przypadku. Nie ma pewnosci czy lockdown aby skonczy sie juz za tydzien.

Do góry stronyOffline

Mimi07

Post #8 Ocena: 0

2020-04-03 19:27:48 (5 lat temu)

Mimi07

Kobieta

Z nami od: 03-04-2020

@EFKAKONEFKA33 dziekuje za przeniesienie, @PannaZMokraGlowa dziekuje za odpowiedz. Tez mi sie wydaje, ze potrwa to dluzej, z racji tego, ze firme oficjalnie zamkneli 29 marca, a ludzie, ktorzy dostali sie do tego CJRS musza na nim byc przynajmniej 3 tygodnie, czyli wychodzi na to, ze jeszcze dwa przed nami...ech

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #9 Ocena: 0

2020-04-04 08:42:42 (5 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Cytat:

2020-04-03 19:00:35, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Czesc Mimi07. Moim zdaniem Universal Credit jest najlepszym rozwiazaniem w Twoim przypadku. Nie ma pewnosci czy lockdown aby skonczy sie juz za tydzien.

Mimi07 w Universal credit zawsze możesz ich poinformować o zmianie dotychczasowej sytuacji. Poza tym jeśli płacisz council tax to sprawdź jaką pomoc możesz otrzymać od swojego councilu. Możesz do nich aplikować pomimo ubiegania się o Universal credit. Np Housing benefit czy lub Council tax support. Holiday na 3 miesiace z wiekszoscia rachunkow...pomoc jest znaczaca!
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

PannaZMokraGlow

Post #10 Ocena: 0

2020-04-04 16:29:39 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Odnosnie Council Tax, czy ktos oprocz mnie placi przez Direct Debit? Komus pobrano? Bo mnie ani grosza w tym miesiacu. Nie moge sie dodzwonic, a nie chce zaplacic podwojnie jesli to tylko jakies opoznienie. Czy podatki dzielnicowe sa gdziekolwiek pobierane?

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 53 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 51 | 52 | 53 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,