Na szczęście ta co zostala zawieszona, zarabia mniej niz ta co zostala na stanowisku, wiec nie dostaną za bardzo po siedzeniu.
Str 17 z 53 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2020-04-02 19:19:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Dostałam aktualizacje od koleżanki, jej nie zawieszają, tylko druga osobe. Widziałam kopie listu. Zawieszenie do odwołania, ale nie może podjąć innej pracy bez zgody firmy w tym czasie. Ma być gotowa na odebranie telefonu i powrot do pracy w ciągu 2 dni po powiadomieniu. W kwietniu firma oferuje dopłatę powyzej tych 80%, chyba do 90% (blad w liście), ale później juz nie gwarantuje doplat.
Na szczęście ta co zostala zawieszona, zarabia mniej niz ta co zostala na stanowisku, wiec nie dostaną za bardzo po siedzeniu. Carpe diem.
|
Post #2 Ocena: 0 2020-04-02 19:47:31 (5 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Misia13 | Post #3 Ocena: 0 2020-04-02 20:07:29 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-04-02 16:27:41, kaktusak napisał(a): Jak 80% to za malo to zapraszamy (wiem ze tak naprawde nie jest to takie proste, trzeba miec chyba m.in DBS, jakies przeszkolenie i opinie od pracownika NHS? ale w teorii) do szpitali, zmian w tym momencie dla bank workers do wyboru do koloru, placa po 9£ dla health care assistant, jako ze chyba w tym momencie ponad 1/3 lozek zajeta jest przez pacjentow z wirusem lub podejrzeniem to mamy duza szanse (biorac pod uwage stan PPE w NHS) wybierajac taka zmiane na przyjazd na oddzial z pacjentami z wirusem i na zalapanie wirusa. I to wszystko juz od 9£, ale wazne ze ludzie znowu beda wieczorem klaskali (po odebraniu za miesiac 80%). Kanonier30 -> ale ludzie tego nie rozumieja/nie chca rozumiec, mysla ze BoE i Rishi Sunak maja o slawne "magic money tree" i jak sie pokrzyczy to dla wszystkich znajda sie £. Setki mld£ za darmo, a wczesniej bylo tyle targow o kilka mld na to czy tamto, albo 100lmd na HS2 (w ciagu 20 lat! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>kaktusak</i> 02-04-2020 16:28 ] Dlugi post... Ja mysle tak samo.... 🤐 |
dominikana36 | Post #4 Ocena: 0 2020-04-02 20:10:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Niestety, okazje, z 4 wymienionych przez ciebie tworow sznase na przetrwanie maja tyko Chny
![]() |
Post #5 Ocena: 0 2020-04-02 21:18:19 (5 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2020-04-03 18:37:11 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Przeniesione z innego tematu
Cytat: 2020-04-03 16:25:51, Mimi07 napisał(a): Czesc wszystkim, Moja firma zamknela sie na 3 tygodnie (przynajmniej poki co). Wszyscy, ktorzy zaczeli prace nie pozniej niz 28 lutego, beda dostawac 80% pensji zgodnie z CJRS. Pracuje dla tej firmy prawie dwa lata. Niecaly miesiac temu wreszcie dostalam kontrakt, wczesniej bylam zatrudniona przez agencje. Dostalam list od firmy, ze nie dostane nic. Pytalam agencji, czy nie moga mnie zatrudnic z powrotem na ten czas albo wziac na furlough, upieraja sie, ze nie, bo wyslali mi w zeszly piatek P45. Jestem jedyna osoba w takiej sytuacji i w tej firmie. Czy mozna cokolwiek tu zrobic? Nie chce poki co aplikowac o Universal Credit, bo zostal tylko tydzien naszej kwarantanny, a wyslac pieniadze moga i nawet za 5 tygodni (wtedy juz one nie beda mi potrzebne, a boje sie, ze cos przeocze i bede musiala je z jakiegos powodu zwrocic). Rozmawialam z menagerem, ktory musi zaakceptowac albo odrzucic moje decyzje na temat jakiegokolwiek postepowania w czasie kwarantanny i mowi, ze moge ewentualnie pojsc do pracy tylko na part-time, ale nikt nie wie jak to bedzie wygladalo, np. czy bede placic podwojny tax, chociaz nie otrzymuje w tym momencie zadnych dochodow, ale formalnie jestem zatrudniona. Plus, podjecie pracy gdzies indziej rowna sie z nieustannym kontaktem z innymi ludzmi, a co za tym idzie - moja obecna firma moze mnie wyslac na dodatkowe dwa tygodnie kwarantanny, zeby miec pewnosc, ze nie jestem nosicielem. Wtedy dostane SSP. Czy mozna cokolwiek zrobic w tej sytuacji...? Z gory dziekuje za odpowiedzi. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Mimi07</i> 03-04-2020 16:26 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
PannaZMokraGlow | Post #7 Ocena: 0 2020-04-03 19:00:35 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Czesc Mimi07. Moim zdaniem Universal Credit jest najlepszym rozwiazaniem w Twoim przypadku. Nie ma pewnosci czy lockdown aby skonczy sie juz za tydzien.
|
Mimi07 | Post #8 Ocena: 0 2020-04-03 19:27:48 (5 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2020 Skąd: Liverpool |
@EFKAKONEFKA33 dziekuje za przeniesienie, @PannaZMokraGlowa dziekuje za odpowiedz. Tez mi sie wydaje, ze potrwa to dluzej, z racji tego, ze firme oficjalnie zamkneli 29 marca, a ludzie, ktorzy dostali sie do tego CJRS musza na nim byc przynajmniej 3 tygodnie, czyli wychodzi na to, ze jeszcze dwa przed nami...ech
|
Fisolka | Post #9 Ocena: 0 2020-04-04 08:42:42 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2020-04-03 19:00:35, PannaZMokraGlowa napisał(a): Czesc Mimi07. Moim zdaniem Universal Credit jest najlepszym rozwiazaniem w Twoim przypadku. Nie ma pewnosci czy lockdown aby skonczy sie juz za tydzien. Mimi07 w Universal credit zawsze możesz ich poinformować o zmianie dotychczasowej sytuacji. Poza tym jeśli płacisz council tax to sprawdź jaką pomoc możesz otrzymać od swojego councilu. Możesz do nich aplikować pomimo ubiegania się o Universal credit. Np Housing benefit czy lub Council tax support. Holiday na 3 miesiace z wiekszoscia rachunkow...pomoc jest znaczaca! ,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k
|
PannaZMokraGlow | Post #10 Ocena: 0 2020-04-04 16:29:39 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Odnosnie Council Tax, czy ktos oprocz mnie placi przez Direct Debit? Komus pobrano? Bo mnie ani grosza w tym miesiacu. Nie moge sie dodzwonic, a nie chce zaplacic podwojnie jesli to tylko jakies opoznienie. Czy podatki dzielnicowe sa gdziekolwiek pobierane?
|