2020-03-17 08:02:32, gosian napisał(a): ...
Jak masz nie wystarczająco pieniędzy, idź do dodatkowej pracy. Jesteś młoda i jak się domyślam ponad przeciętna Dawno się nie spotkałam z takim typem człowieka.
Było czytać od początku. tematu.
Pierwszy wpis.
Cytat:
2020-03-14 02:36:07, choraalicja napisał(a):
Mam ~30 lat, od ~2 lat jestem i pracuje w UK. Kontrakt full time (40h tygodniowo) brutto okolo 23tys/rok.
2020-03-17 11:24:27, gosian napisał(a): .. To, że pracuje na cały etat nie oznacza, że nie może sobie znaleźć dodatkowej pracy prawda?
Zresztą wydaje mi się że trolla trzeba przestać karmić.
A czy temat był? - "Pracuje na cały etat ale mam mało kasy"
Nie!? no jak mi przykro
Wiem że sporo osób irytuje taki sposób rozdawnictwa pieniędzy, zwłaszcza że to z ich kieszeni idzie.
Ale w ramach "poprawnościpolitycznej" mało kto ma odwagę na ten temat mówić/pisać.
Osoby dla których 23K rocznie to drobne na waciki, żyją we własnym świecie.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
2020-03-17 12:54:01, Kanonier30 napisał(a): @stanislawski wspomniał o wykładzie od podstaw, a @gosian, że trolla trzeba przestać karmić.
Ty chcesz nauczac a ona kasowac.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
Nie do Alicji, ale do wszystkich.
“According to government guidance, you will receive a payment of £650 paid in two lump sums of £326 and £324 if you receive any of the following:
Universal Credit
Income-based Jobseeker’s Allowance (JSA)
Income-related Employment and Support Allowance (ESA)
Income Support
Pension Credit
Child Tax Credit
Working Tax Credit
To be eligible for the cost of living payment you must have received one of these benefits, or have begun a successful claim, as of Wednesday 25 May.”
Moze komus sie przyda.
Czyli jak zwykle, największa pomoc dla benefociarzy, jak im brakuje na ogrzewanie to ja mam pomysł, moze niech się rusza do pracy, odrazu cieplej sie zrobi...
2022-07-11 19:58:29, Wielim napisał(a): Czyli jak zwykle, największa pomoc dla benefociarzy, jak im brakuje na ogrzewanie to ja mam pomysł, moze niech się rusza do pracy, odrazu cieplej sie zrobi...
Zgadzam sie…. w fabrykach I na farmach wielki niedobor, ludzi brakuje….
Z tym, ze nie kazdy jest zdolny do pracy. Sa rozni ludzie…. nie mozna oceniac wszystkich tak samo.