MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy i na jakie benefity moge liczyc ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 7 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2020-03-15 11:27:32 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2020-03-15 10:15:40, Adacymru napisał(a):
- opanuj trochę wypowiedzi, bo ton nie odpowiada poziomowi o jaki dbamy na MW.

Cytat:

2020-03-15 11:21:47, stanislawski napisał(a):
..Jest wyraźna obsesja, żeby nie powiedzieć paranoja, i może by z tym iść najpierw do lekarza, a później z papierkiem od niego po jakieś benefity?

To żeście pogadali. :-8
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

NightFury

Post #2 Ocena: +1

2020-03-15 19:04:06 (5 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Czy Child benefit kwalifikuje do bycia zakwalifikowana do klasy „rozłożenia nóg przed samcem alfa”? Bo jeśli tak to już wiem co osiągnęłam w swoim życiu. Szkoda tylko ze ten benefit nie pokrywa podstawowych potrzeb miesięcznych dziecka...
Ale dobrze jest wiedzieć do jakiej kategorii mogę się zaliczyć.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

choraalicja

Post #3 Ocena: 0

2020-03-15 19:59:46 (5 lat temu)

choraalicja

Kobieta

Z nami od: 29-01-2020

Cytat:

2020-03-15 10:15:40, Adacymru napisał(a):
choraalicja - opanuj trochę wypowiedzi, bo ton nie odpowiada poziomowi o jaki dbamy na MW. Zasiłku MW ci nie da, ale na urlop możesz punktów szybko nazbierać.

Jakie pkty, jaki urlop?

Do góry stronyOffline

choraalicja

Post #4 Ocena: 0

2020-03-15 20:04:46 (5 lat temu)

choraalicja

Kobieta

Cytat:

Cytat:

2020-03-15 07:00:53, gosian napisał(a):
Chora, dlaczego się tak uczepiłaś tych samotnych matek? Wszystkie wrzucasz do jednego worka, a tak naprawdę większość tych kobiet pracuje, zostały samotne nie ze swojej winy itd... A pieniądze są dla dzieci nie dla tych kobiet.

Praktycznie codziennie z rana jak chodze do pobliskiego premiera, ulice wypelnione sa glownie mamuskami z nadwaga ktore popychaja wozki. Nie raz sie zdarzylo jak widzialam jak biala kobieta pchala wozek z czarnym dzieckiem.

Oczywiscie w powyzszych sytuacjach nigdy nie bylo ojca. Stawiam swoje jedrne piersi na to wiele z nich jest samotna, a znaczna wiekszosc ciagnie benefity na babelkow.

historyjka:

Niedawno moj znajomy zaplodnil swoja kobiete. Kobieta pracowala za najnizsza. Wyliczyli ze nie oplaca jej sie kompletnie pracowac w bliskiej przyszlosci bo nie zarobi nawet na nianke. Tutaj jest mowa o parze, a nie o samotnej mamie - wiec wyobrazcie sobie jaki problem musza miec samotne samice.

pozdrawiam

Czyli więcej czytelników to widzi. Te samotne matki, rozkładanie nóg...
Jest wyraźna obsesja, żeby nie powiedzieć paranoja, i może by z tym iść najpierw do lekarza, a później z papierkiem od niego po jakieś benefity?
Tak że - jest szansa! *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: choraalicja 15-03-2020 20:10 ]

Do góry stronyOffline

choraalicja

Post #5 Ocena: 0

2020-03-15 20:06:55 (5 lat temu)

choraalicja

Kobieta

Cytat:

2020-03-15 19:04:06, NightFury napisał(a):
Czy Child benefit kwalifikuje do bycia zakwalifikowana do klasy „rozłożenia nóg przed samcem alfa”? Bo jeśli tak to już wiem co osiągnęłam w swoim życiu. Szkoda tylko ze ten benefit nie pokrywa podstawowych potrzeb miesięcznych dziecka...
Ale dobrze jest wiedzieć do jakiej kategorii mogę się zaliczyć.

Jak jest sie rozsadna kobieta, to sie nie robi dziecka kiedy nie mamy do tego warunkow finansowych.

Benefity jakie dostaje od panstwa nie pokrywaja nawet 1 rolki papieru toaletowego.

wincyj wincyj:)

Uwaga moderatora: Nie pisz posta pod postem. Użyj opcji edycji.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: -1

2020-03-15 20:21:22 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Co do zasilania przez państwo (jakiekolwiek) osób samotnych - znanych potocznie, jako 'stare panny' i 'starzy kawalerowie' - to z reguły bywało odwrotnie, co wskazuje historia ... "bykowego".

:-]

Cytując za Wikipedią:

W Polsce w okresie po 1945 roku potocznie nazywano w ten sposób podatek (a właściwie podwyższoną kwotę podatku dochodowego) płacony przez osoby bezdzietne, nieżonate i niezamężne powyżej 21. roku życia (od 1 stycznia 1946 do 29 listopada 1956), a później powyżej 25. roku życia (do 1 stycznia 1973).

Obecnie w Niemczech:

Bykowe to podatek płacony przez osobę nie będącą w związku małżeńskim, czyli singla.

W Niemczech - owszem - płaci się bykowe. Osoby, niezamężne, obydwu płci, zawsze „wskakują” w najwyższą, pierwszą klasę podatkową. Mogą z niej „wyskoczyć” wstępując w związek małżeński i zakładając rodzinę.

*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 15-03-2020 20:22 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: -1

2020-03-15 20:32:09 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

To jak wprowadza coś takiego w UK to dopiero samotne , bezdzietne kobiety po 30 mieszkającej na pokoju i słabo zarabiające dopiero się uniosą że nadal nie stać ich na torebkę LV za £800 , swoją drogą za £800 to taka torebkę to można dostać chyba na chińskim bazarze

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #8 Ocena: 0

2020-03-15 21:41:03 (5 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2020-03-15 20:04:46, choraalicja napisał(a):
Cytat:

Cytat:

2020-03-15 07:00:53, gosian napisał(a):
Chora, dlaczego się tak uczepiłaś tych samotnych matek? Wszystkie wrzucasz do jednego worka, a tak naprawdę większość tych kobiet pracuje, zostały samotne nie ze swojej winy itd... A pieniądze są dla dzieci nie dla tych kobiet.

Praktycznie codziennie z rana jak chodze do pobliskiego premiera, ulice wypelnione sa glownie mamuskami z nadwaga ktore popychaja wozki. Nie raz sie zdarzylo jak widzialam jak biala kobieta pchala wozek z czarnym dzieckiem.

Oczywiscie w powyzszych sytuacjach nigdy nie bylo ojca. Stawiam swoje jedrne piersi na to wiele z nich jest samotna, a znaczna wiekszosc ciagnie benefity na babelkow.
historyjka:

Niedawno moj znajomy zaplodnil swoja kobiete. Kobieta pracowala za najnizsza. Wyliczyli ze nie oplaca jej sie kompletnie pracowac w bliskiej przyszlosci bo nie zarobi nawet na nianke. Tutaj jest mowa o parze, a nie o samotnej mamie - wiec wyobrazcie sobie jaki problem musza miec samotne samice.

Uogólniasz aż strach.
Nadwaga po ciazy nie jest niczym szczególnym. Jedna kobieta zgubi te kg szybko inna wolniej. Są jeszcze przypadki ciąż zakończonych cc po którym nie powinno się ćwiczyć do sześciu miesięcy. Poza tym, co ma nadwaga do tego jakim jest się człowiekiem? Wole dobra przyjaciółkę z nadwaga niż kiepska ale z jędrnymi cyckami.
Tez rano popycham wózek. Akurat poranki to najlepsza pora na spacery. Ojca dziecka tez ze mną nie ma bo jest w pracy. Ja jestem na macierzyńskim co nie oznacza, ze mam siedzieć w domu.
Co do czarnych dzieci...nie zamierzam komentować. Nie twoja sprawa z kim inne kobiety maja dzieci.
Samotne, jak to określasz ze wzgarda samice, maja ciężko bo los samotnej matki to nie są wczasy pod grusza. Nie zrozumie ten, kogo to nie spotkało.
Nie wiem w czym jest problem. Pragniesz benefitów? Złap pierwszego lepszego samca alfa, rozłóż nogi i siup. Benefity poleca szerokim strumieniem. Jestem pewna, ze posiadaczce jędrnych cycków nie sprawi żadnego problemu zaciągniecie jakiegoś samca do łóżka.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

unreal

Post #9 Ocena: 0

2020-03-16 17:15:10 (5 lat temu)

unreal

Mężczyzna

Z nami od: 14-05-2014

A tak z ciekawości.Możecie mi wyliczyć ile benefitów i za co dostanie emeryt z 700 funtami miesięcznie,wynajmujący pokój,bez oszczędności powiedzmy w Cambridge?

Z tego co tu piszecie,to w UK w ogóle hajs nie jest potrzebny bo jak cię nie stać to i tak dostaniesz za darmo.

Tam u was są jakieś fundacje zbierające pieniądze dla chorych dzieci na operację,albo leki? Czy nie są w ogóle potrzebne bo wszystkie leki dają za darmo i skomplikowane operacje też za darmo od ręki?

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #10 Ocena: 0

2020-03-16 17:52:24 (5 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Unreal. Emeryt nie bedzie wynajmowal pokoju, bedzie wynajmowal male mieszkanie lub dom, 1bed, lub dwupokojowe, jak sie mowi w Polsce. Jesli wynajmuje od lokalnego council, zasilek pokryje czynsz. Otrzyma tez doplate do council tax I pension credit. W mojej okolicy, na szybko, wyszlo 281 funtow tygodniowo.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 7 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,