Nie mam żadnych problemów z tym, że ktoś potrzebuje pomocy finansowej od państwa.
A ja uważam że moje pieniądze mogą być wydane lepiej - niech dziecko utrzymuje rodzina i ojciec.
Str 6 z 10 |
|
---|---|
AgentOrange | Post #1 Ocena: 0 2018-07-10 19:33:30 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: Nie mam żadnych problemów z tym, że ktoś potrzebuje pomocy finansowej od państwa. A ja uważam że moje pieniądze mogą być wydane lepiej - niech dziecko utrzymuje rodzina i ojciec. |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2018-07-10 19:58:36 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Wlasnie obrazasz OP, zupelnie bez sensu i powodu.
Jednym z problemow m.in. Polski byl brak polityki prorodzinnej i brak zastepowalnosci pokolen. Nie jest niczym nowym wsparcie panstwa dla mlodych rodzicow, szczegolnie w takiej sytuacji, gdzie samotny rodzic godzi prace w pelnym wymiarze i wychowanie dziecka. Nie lekcewazylabym i nie nazywala prosta pracy opiekuna, z czasem byc moze i Ty bedziesz korzystal z takich uslug... |
AgentOrange | Post #3 Ocena: 0 2018-07-10 20:10:05 (7 lat temu) |
Cytat: 2018-07-10 19:58:36, karjo1 napisał(a): Wlasnie obrazasz OP, zupelnie bez sensu i powodu. Nie obrażam - tylko wyrażam swoją opinię. Czyżbyś była kolejnym przedstawicielem snowflake generation? Cytat: Jednym z problemow m.in. Polski byl brak polityki prorodzinnej i brak zastepowalnosci pokolen. Nie jest niczym nowym wsparcie panstwa dla mlodych rodzicow, szczegolnie w takiej sytuacji, gdzie samotny rodzic godzi prace w pelnym wymiarze i wychowanie dziecka. Teraz jest 500+ dla Polaków. Też jest źle? Cytat: Nie lekcewazylabym i nie nazywala prosta pracy opiekuna, z czasem byc moze i Ty bedziesz korzystal z takich uslug... Ale nadal jest prosta - to nie inżynieria kwantowa gdzie trzeba się uczyć 15 lat. |
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2018-07-10 20:19:27 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Mozna w rozny sposob wyrazac opinie.
To, co napisales wczesniej, jest obrazliwe. Teraz dalej probujesz obrazac? Co do Pl, tez masz pretensje, ze jest wsparcie dla rodzicow, mimo rezydencji w innym kraju? Czy tylko polityka socjalna UK nie pasuje? Niezaleznie od rodzaju pracy, nie ma powodu jej lekcewazenia. Tym bardziej, ze przydatna spolecznstwu i podnoszaca komfort zycia jednostki bardziej niz rozwazania teoretyczne w ramach fizyki kwantowej. |
AgentOrange | Post #5 Ocena: 0 2018-07-10 21:02:45 (7 lat temu) |
Cytat: 2018-07-10 20:19:27, karjo1 napisał(a): Mozna w rozny sposob wyrazac opinie. To, co napisales wczesniej, jest obrazliwe. Teraz dalej probujesz obrazac? Co jest obraźliwe - że ojciec powienien dziecko utrzymywać? Czy że przez całe swoje życie zawodowe nie spłaci zasiłków które otrzyma i będzie obciążeniem dla gospodarki? Cytat: Co do Pl, tez masz pretensje, ze jest wsparcie dla rodzicow, mimo rezydencji w innym kraju? To 500+ może otrzymać każdy kto przyjedzie do Polski z EU? Cytat: Tym bardziej, ze przydatna spolecznstwu i podnoszaca komfort zycia jednostki bardziej niz rozwazania teoretyczne w ramach fizyki kwantowej. Jak będziesz miała badanie w szpitalu 'na rezonansie' to pomyśl sobie że urządzenie powstało dzięki 'nieprzydatnym rozważaniom w ramach fizyki kwantowej' ![]() |
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2018-07-10 21:11:05 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Dla każdego kto ma problem z zasiłkami radzę pomyśleć o tym że 90%kasy na całym świecie jest w posiadaniu 10% najbogatszych ludzi a pozostałe 10 należy do całej reszty
Pewnie 50%. Tych 90% leżakuje sobie w rajach podatkowych ta myśl jest kojąca Pomaga robić swoje i wiedzieć że pewnych rzeczy się nie przeskoczy ![]() [ Ostatnio edytowany przez: cris82 10-07-2018 21:11 ] |
observer_haters | Post #7 Ocena: 0 2018-07-10 23:29:05 (7 lat temu) |
Z nami od: 14-01-2014 Skąd: Wyspa |
Cytat: 2018-07-10 19:30:36, AgentOrange napisał(a): Nie zgadzam się aby koszt jej wygodnego życia został przerzucony na mnie. Theresa May 10 Downing St Westminster London SW1A 2AA |
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2018-07-11 07:41:57 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Autorka potrzebuje pomocy teraz, moze za rok I ona bedzie w pozycji ze zasilki nie beda jej przyslugiwaly ze wzgledu na wysokie dochody. Nigdzie nie jest powiedziane ze bedzie je brala do konca zycia czy do 18-tki najmlodszego dziecka.
Welug mnie jezeli cos przysluguje nalezy sie o to starac a zyskane dodatkowo ( legalnie) pieiadze przeznaczyc na na cos konkretnego - najpilniejsze potrzeby czy rozwoj swoj czy dziecka. J aprzyjechalam tutaj z 5 dziecki - tez pobieralam zasilki, prace mialam podrzedna ale swoja szanse wykorzystalam - teraz zarobki za wysokie na zasilki z czego jestem dumna. Mam nadzieje ze ze I w przypadku autorki tez bedzie tak samo - trzymam kciuki choc jak pisalam wczesniej nie liczylabym na ich szybkie dostanie albo jako glowne zrodlo utrzymania "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Emeryt56 | Post #9 Ocena: 0 2018-07-11 13:29:38 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat: 2018-07-11 07:41:57, littleflower napisał(a): Autorka potrzebuje pomocy teraz, moze za rok I ona bedzie w pozycji ze zasilki nie beda jej przyslugiwaly ze wzgledu na wysokie dochody. Nigdzie nie jest powiedziane ze bedzie je brala do konca zycia czy do 18-tki najmlodszego dziecka. Welug mnie jezeli cos przysluguje nalezy sie o to starac a zyskane dodatkowo ( legalnie) pieiadze przeznaczyc na na cos konkretnego - najpilniejsze potrzeby czy rozwoj swoj czy dziecka. J aprzyjechalam tutaj z 5 dziecki - tez pobieralam zasilki, prace mialam podrzedna ale swoja szanse wykorzystalam - teraz zarobki za wysokie na zasilki z czego jestem dumna. Mam nadzieje ze ze I w przypadku autorki tez bedzie tak samo - trzymam kciuki choc jak pisalam wczesniej nie liczylabym na ich szybkie dostanie albo jako glowne zrodlo utrzymania Popieram , ale i też po części rozumiem krytyczne spojrzenie tych co płacą wysokie podatki i co to idzie na wszelkiego rodzaju zasiłki czy ulgi podatkowe, po prostu to jest ich kasa i nie chcieli by aby była wyrzucana przez okno. Jednak w takich wypadkach uważam że to jest dobra inwestycja ze społecznych funduszy. Przez moje 35 lat na emigracji widziałem wiele rodzin na zasiłkach i dorabiających na "czarno" ale z czasem z tego wyrośli a obecnie oni oraz ich wykształcone dzieci są przykładnymi podatnikami. |
NightFury | Post #10 Ocena: 0 2018-07-11 15:30:09 (7 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Moze byc tak ze zostana przykladnymi podatnikami...pytanie tylko w ktorym panstwie? Obecnie mobilnosc ludzka jest o wiele wieksza i tak jak ponad milion osob wyjechalo z PL tak i te przyszle dzieci "zasilkujacych" moga wyfrunac z gniazda i podjac prace np za oceanem. Jednym czy drugim.
Osoby majace to szczescie w nieszczesciu ze udalo im sie wyksztalcic i dostac dobra prace nie dostaja nic od rzadu, ba..na kazdym kroku slychac ze tu nam sie obetnie, tam ukroci a gdzie indziej zabierze. Mimo ze ja kazdy grosz podatku uczciwie w zebach oddaje juz na tyle dlugo ze tez moglabym powiedziec ze "mnie sie cos nalezy". Nieuczciwym jest zabieranie jednym zeby dac drugim. Na moje i meza dziecko lozymy ja i maz. Nikt inny. Czemu wiec nie wymagac zeby ten co splodzil lozyl na potomstwo? Mnie do glowy nie przychodzi pytac o zasilki. Jak potrzebuje pieniedzy na cos to zastanawiam sie jak je zarobic a nie skad je dostac. Zauwazylam ta roznice miedzy pierwsza fala emigracji a tymi kolejnymi...Po 2004 roku na stronach internetowych najbardziej oblegane byly strony gdzie oglaszaly sie agencje z praca. Obecnie to sa strony ktore radza jak wydobyc zasilki z prawa i lewa. Osobie ktora przez 13 lat dorabiala sie uczciwie wlasna ciezka praca wszystkiego od szczoteczki do zebow zaczynajac na domu z ogrodem konczac takie juz na wstepie pytanie o zasilki wywoluje gleboki bunt i niesmak. Music leads me through my life
|