MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 5 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AgentOrange

Post #1 Ocena: 0

2018-07-10 12:33:25 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2018-07-10 12:26:26, agata10 napisał(a):
Już mam wynajęte mieszkanie umowa standardowo 6 miesięcy, będę dojeżdżać do pracy autem pożyczy mi kolega. Wypłata 20go każdego miesiąca, na początku zawsze jest ciężko ale chciałam się dowiedzieć czy z marszu można dostać jakąś pomoc

Najpierw trzeba troche popracowac zanim inni zaczna finansowac Twoje dziecko. Ojciec niech dorzuci sie do budzetu domowego.
Wlasnie dlatego jest Brexit- nikt nie chce leniuchow finansowac.

Uwaga moderatora: Nie obrazaj uzytkownikow. Autorka wyraznie pisze, ze bedzie pracowac a nie leniuchowac. To juz nie pierwsza twoja wypowiedz w tym stylu, kolejnym razem przemilcz, jesli masz takie wpisy wstawiac. Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agata10

Post #2 Ocena: 0

2018-07-10 12:48:29 (7 lat temu)

agata10

Kobieta

Z nami od: 01-02-2016

A working taxi credot nie jest od razu? Bo do tej pory pracując w czasie studiow w ośrodku butlins, za min stawkę od razu dzownilam po formularz.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2018-07-10 12:56:02 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bodajze mozna aplikowac po 3 m-cach pracy. Natomiast termin przyznania i wplywu na konto moze byc bardzo rozny, czasem i kilkanascie miesiecy sie czeka.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla

Post #4 Ocena: 0

2018-07-10 13:15:47 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Cytat:

2018-07-10 12:26:26, agata10 napisał(a):
Już mam wynajęte mieszkanie umowa standardowo 6 miesięcy, będę dojeżdżać do pracy autem pożyczy mi kolega.

W UK nie pożycza się aut na tej samej zasadzie jak w PL. musisz być dopisana do ubezpieczenia - inaczej będziesz prowadzić bez ubezpieczenie i wielki z tego problem. W razie kontroli, stłuczki, masz już pojeżdżone ... a kara pieniężna wysoka, nikt się nie będzie pytał, czy stać cię to zapłacić czy nie.

Do góry stronyOffline

agata10

Post #5 Ocena: 0

2018-07-10 13:24:15 (7 lat temu)

agata10

Kobieta

Z nami od: 01-02-2016

Wiem, wszystko załatwimy ale dzieki

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2018-07-10 17:17:52 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

A dlaczego moderator zwraca uwagę użytkownikowi AgentOrange? Chyba każdy ma prawo do własnego zdania , poza tym jest tutaj podatnikiem i może być zły tak samo jak ja ze np założycielka tematu jeszcze nie przyjechała a zdążyła w pytaniu wymienić wszystkie możliwe benefity , zasiłki i pomoc ? Myślisz , że wszystcy powinniśmy pisać odpowiedzi typu tak przyjeżdżaj czekamy na Ciebie i wszystko dostaniesz ?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2018-07-10 17:43:46 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A napisala, ze ma zamiar leniuchowac? Praca na pelny etat z malym dzieckiem napewno nie jest leniuchowaniem, wiec jego wrazenie bylo obrazliwe. Ty wypominasz jej pytania o zasilki, ktorych jeszcze nie pobiera, ale nie przeszkadza ci chwalic sie, ze okradasz system ukrywajac dochody. Ludzie w szklanych domach.... one jeszcze nie pobrala grosza I mozna ja obrazac ale ty siedziec chcesz na wysoce moralnej gorze bez wyrzutow I jeszcze chwalac sie ze juz popelniasz przestepstwo.
Ada

Do góry stronyOffline

observer_haters

Post #8 Ocena: 0

2018-07-10 17:52:49 (7 lat temu)

observer_haters

Mężczyzna

Z nami od: 14-01-2014

Co cie dziwisz kazde forum ma swoich internetowych oszolomow gdzie moga sie wypierdziec anonimowo :-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Heloiza

Post #9 Ocena: 0

2018-07-10 18:36:00 (7 lat temu)

Heloiza

Kobieta

Z nami od: 14-05-2015

Dziewczyna idzie do pracy, ma dziecko. Co was tak denerwuje, ze chce wziąć zasiłki. Jeśli jej się należą to dostanie.
Mnie to w ogóle jakoś nie drażni. Sama pracuję na cały etat, od poniedziałku do piątku - całe 35 godzin tygodniowo, mąż też pracuje na etat - całe 37,5 godzin tygodniowo. Płacimy podatki, zasiłków nie pobieramy. Dziecko mamy. Nie mam żadnych problemów z tym, że ktoś potrzebuje pomocy finansowej od państwa.

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #10 Ocena: +4

2018-07-10 19:30:36 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Dlaczego moderator się nie podpisał pod własnym wpisem? Wstydzi się czegoś? To po pierwsze.

Po drugie nigdzie nie obraziłem Autorki - nie napisałem wprost że jest leniuchem. Dlaczego mam przemilczeć, czyżby to forum nie dawało swobody wyraźania własnych myśli i opinii? Jeśl tak, to napiszcie to wyraźnie w regulaminie, że każdy post musi być po myśli partyjnej (oo sorry - po myśli moderatora) a każdy inny zostanie ocenzurowany.

Moja opinia jest taka (i pewno nie tylko moja), że osoba taka jak agata10 jest obciążeniem dla gospodarki UK. Przez cały swoje życie w UK nigdy nie spłaci zasiłków jakie dostanie od rządu. Koszt utrzymania jej i jej dziecka urośnie do horrendalnych sum a pożytek z jej prostej pracy dla gospodarki jest zerowy. Nie zgadzam się aby koszt jej wygodnego życia został przerzucony na mnie. Dziecko niech utrzymuje ojciec i rodzina. Uważam że państwo powinno płacić zasiłki ALE osobom które nie z własnej woli nie mogą normalnie funkcjonować: niepełnosprawni, ofiary wypadków, terminalnie chorzy.

Uwaga moderatora: Część postu edytowana. Konefka 2. Na forum nie wolno umieszczać postów lub tematów, które: a) wyśmiewają innych użytkowników forum, ubliżają im, albo naruszają wolność osobistą

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,