MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 2 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2018-07-07 17:13:52 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Lepiej niech dziewczyna (zwłaszcza z małym dzieckiem) przeczyta brutalna, ale szczerą prawdę niż potem ma płakać krokodylimi łzami.

Cytat:

Opłata za mieszkanie z rachunkami ok 600 f, żłobek jeszcze więcej więc muszę ubiegać się o zasiłki na początku aby się utrzymać.

Czasy się zmieniły. Na zasiłki czeka się długo, wszystko bardzo skrupulatnie jest sprawdzane i wcale nie ma gwarancji, że zostanie Ci przyznane wszystko o co aplikujesz. Lepiej się dobrze zabezpiecz finansowo na pierwsze pół roku

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 07-07-2018 17:16 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2018-07-07 17:18:26 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Exeter - local-housing-allowance

Exeter Housign Benefit & Council Tax Calculator

Wpisz sobie w kalkulator swoje dochody i dane (ile osob mieszka, dzieci etc), powyzej masz wykaz maksymalnych dodatkow mieszkaniowych tygodniowo i miesiecznie. Przy jednej doroslej osobie i jednym dziecku, kwalifikujesz sie na dodatek do 2 sypialniowego lokalu. Zobaczysz wtedy czy sie kwalifikujesz finansowo, czy nie.

Co dostaniesz w niektorych innych dodatkach (WTC) pomniejszy zasilek mieszkaniowy, bo to bedzie dodatkowy dochod.
Ada

Do góry stronyOffline

agata10

Post #3 Ocena: 0

2018-07-07 17:27:59 (7 lat temu)

agata10

Kobieta

Z nami od: 01-02-2016

Pracowałam do końca 2016 jako masażystka bez umowy, bo jestem fizjoterapeuta a dodatkowo w restauracji jako kelnerka. W pracy po prostu powiedziałam że wyjeżdżam w styczniu do domu a kontrakt był sezonowy do 2 stycznia. Od 2017 jestem w Polsce u zajmuje się dzieckiem, kończę właśnie rejestracje w hcpc jako fizjoterapeuta. Do pracy support workera jadę ponieważ nie stać mnie na wyjazd i szukanie pracy. Na razie nie zarobię tyle aby zapłacić ze swojej pensji za żłobek a nie chce dziecka zostawiac, dlatego jeśli będzie to mozliwe chciałabym skorzystać z pomocy socjalnej do czasu aż znajdę lepszą pracę

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2018-07-07 17:48:25 (7 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: 0

2018-07-07 17:49:09 (7 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Praca do końca 2016 roku nie będzie miała żadnego przełożenia na Twoje aplikacje o benefity. Jesteś na tej samej pozycji, jak osoby przyjeżdżające po raz pierwszy do Wielkiej Brytanii.

Oczywiście rozumiem Twoją postawę, że jeśli należy Ci się pomoc, to dlaczego nie skorzystać? Do marca 2019 roku Wielka Brytania pozostaje krajem członkowskim Unii, stąd wszelka pomoc jest Ci należna (zabezpieczenie społeczne wynikające z traktatów), zwłaszcza, że przyjeżdżasz pracować.

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #6 Ocena: 0

2018-07-07 18:25:20 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2018-07-07 17:18:26, Adacymru napisał(a):

Jakoś mi się nie chce wierzyć że każdy kto przyjedzie zaraz dostanie pieniądze nawet, jak agata10, nie przepracował oficjalnie ani jednego dnia w UK i nie ma żadnych związków z gminą. Z resztą na w/w stronie jest zapis:

You can claim Housing and Council Tax Support if you and any partner:
(....)
- are not a member of an excluded group (see below)

Excluded Groups:
- Some people from abroad. The rules are very complex and we strongly recommend that you contact us for advice

Jeśli agata10 pracowała na czarno to nie płaciła żadnych podatków więc nie istnieje w systemie.

Do góry stronyOffline

agata10

Post #7 Ocena: 0

2018-07-07 18:54:07 (7 lat temu)

agata10

Kobieta

Cytat:

2018-07-07 17:18:26, Adacymru napisał(a):

Exeter Housign Benefit & Council Tax Calculator

Wpisz sobie w kalkulator swoje dochody i dane (ile osob mieszka, dzieci etc), powyzej masz wykaz maksymalnych dodatkow mieszkaniowych tygodniowo i miesiecznie. Przy jednej doroslej osobie i jednym dziecku, kwalifikujesz sie na dodatek do 2 sypialniowego lokalu. Zobaczysz wtedy czy sie kwalifikujesz finansowo, czy nie.

Co dostaniesz w niektorych innych dodatkach (WTC) pomniejszy zasilek mieszkaniowy, bo to bedzie dodatkowy dochod.

Teraz mam już wynajete takie większe studio czy też będzie można się ubiegać o dodatek? Bo jeśli dziecko musi mieć swój pokój to jeszcze to odkręce.
A w Anglii pracowałam na umowę wczensiej. Mam też nin

[ Ostatnio edytowany przez: agata10 07-07-2018 18:58 ]

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #8 Ocena: 0

2018-07-07 19:37:05 (7 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Na housing benefit jak bys skladala aplikacje to oczekuja rachunkow invoice innych dokumentow max chyba 3-6 miesiecy wstecz
Od twojego przyjazdu do rozpoczecia pracy Ile czasu uplynie.?

Do góry stronyOffline

agata10

Post #9 Ocena: 0

2018-07-07 19:44:05 (7 lat temu)

agata10

Kobieta

Ja mam pracę z agencji także od razu, ale że jadę z dzieckiem to muszę mieć kilka dni żeby się ogarnąć. Pójść do job center poznać okolice dojazd do pracy, opiekunkę.
Czyli jeśli mam mieszkanie jednopokojowe to nic nie zmienia?

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #10 Ocena: 0

2018-07-07 19:52:14 (7 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Nie ma znaczenia
Tylko nie bedziesz miala rachunkow wstecz
Musisz sie zapytac w job center
Z opiekunka moze byc problem
W polsce nie ma dziadkow zeby z malenstwem zostali?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,