MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy przysluguje mi jakas pomoc ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2017-06-04 21:36:36 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2017-06-04 20:04:01, lulilu1 napisał(a):
Przestań bzdury opowiadać. Czy tu wszyscy mają skłonności do dramatyzowania? co ma antykoncepcja do aborcji i jak to się ma do sugerowania aborcji młodej, zdrowej dziewczynie, w zdrowej i chcianej przez nią ciąży?
Nie jestem przeciwna aborcji ale to chyba lekka przesada.

Nie opowiadam zadnych bzur takie sa fakty i polska rzeczywistosc. Tak ganisz innych za ocenianie sytuacji, a jak padla prozycja aborcji to sama jestes pierwsza do pytania o moralnosc. Jakos propozycja adopcji tak cie nie zabolala, a tu tez mozna miec opory moralne wiec nie pisz, ze jestes lub nie przeciwniczka tego czy tamtego bo stosujesz zasade o neutralnosci wybiorczo

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greta

Post #2 Ocena: 0

2017-06-04 21:50:26 (8 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

ona nie jest matka jest tylko w ciazy to nie jest podstawa do otrzymania mieszkania socjalnego
jej sytaucja ma sie nijak do rodziny rumunskiej z kilkorgiem dzieci
w uk ciaza nie jest traktowana jako przeciwskazanie do pracy,ma partnera ma dwie zdrowe rece niech sie wezmie za robote i przestanie marzyc o mieszkaniu z councilu

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #3 Ocena: 0

2017-06-04 21:50:36 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

karjo...mozliwe, ze Rumuni jakis staz mieli - byl to londynski council. Coz, byc moze..."nie nakrecam" - napisalem na czym opieram wiedze - na jednym programie ogladanym z przerwami z kilka tygodni temu. Specjalista nie jestem, w Londynie tez nie mieszkalem.
Totez tyle co wynika z mojej wiedzy. Mysle, ze dyskusje aborcyjne czy adopcyjne itd. chyba powinny znalezc miejsce w innym temacie Forum, bo nijak nie maja sie do przedmiotu zapytania. Dobranocka.

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #4 Ocena: 0

2017-06-04 22:00:29 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Sweetliar nic mnie nie zabolało. Nie oceniam, nie narzucam.
Spytałam z ciekawości koleżankę, dla której nieetyczne jest powoływanie na świat dziecka przez nieprzygotowaną do tego matkę,czy jej zdaniem, zaproponowane przez nią rozwiąznie w postaci aborcji jest etyczne.To wszystko. To, że dopisujesz do tego swoje teorie i nadinterpretujesz moje wypowiedzi to inna sprawa.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2017-06-04 23:08:35 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2017-06-04 18:39:57, lulilu1 napisał(a):
Co ma poprzednie poronienie do związku przyczynowo-skutkowego? jakiś skrót myślowy zastosowałaś chyba i ja nie rozumiem?]

W istocie nie rozumiesz.Po pierwszej tak wczesnej ciazy powinna wiedziec skad sie biora dzieci. Po drugie wyciagnac z tego wnioski.

I nie, nie nadinterpretuje twoich wypowiedzi, sa one poprostu rozne w zaleznosci od tego co ci odpowiada, a co nie. Innymi slowy: adopcja tak, aborcja nie.

Pomijajac to wszystko, dziewczynie sie nic nie nalezy, musi liczyc sama na siebie, co w tym zlego, ze ludzie napisali jej prawde????

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #6 Ocena: 0

2017-06-04 23:20:02 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Ona się nie pytała co powinna a co nie powinna.
Poza tym gdyby ludzie robili tylko to co powinni...
Jak grochem o ściane, gdzie Ty wyczytałaś z moich wypowiedzi, że adopcja tak a aborcja nie??? to chyba jakiś ciężki temat dla Ciebie. Zdaje się, że to Ty czytasz tylko te fragmenty moich wypwoiedzi które Ci pasują.
A pomijając to wszystko nic w tym złego- sama jej to napisałam.
Nie masz się czego czepić czep się tramwajau, rozmowa kompletnie bezproduktywna i nie na temat, bo Ty po prostu kompletnie ignorujesz moje odpowiedzi i wymyślasz jakieś dziwne historie.
Dziękuję i do widzenia.

P.S. Karjo jak sama nazwa wskazuje ciąza chciana to taka której się chce, nie na którą kogoś stać- taka to ciąża rozsądna i planowana.
Aborcja jako środek wychowawczy i uczący odpowiedzialności? Moim zdaniem lekko odleciałaś.

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 04-06-2017 23:35 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2017-06-04 23:40:20 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Dla przypomnienia, autorka tematu nie prosila o test inteligencji, moralnosci, ani o adres kliniki aborcyjnej, nie przesadzacie troche z propozycjami?

Wystarczylo napisac ze nie przysluguje automatycznie mieszkanie w obecnej sytuacji. Chlopak pracuje, to szukac pokoju albo mieszkania (to bedzie trudne) i zaleznie od zarobkow aplikowac moga o housing benefit, a jak sie dziecko urodzi to o child benefit.

Ada

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2017-06-04 23:48:15 (8 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2017-06-04 23:20:02, lulilu1 napisał(a):
Ona się nie pytała co powinna a co nie powinna.
Poza tym gdyby ludzie robili tylko to co powinni...
Jak grochem o ściane, gdzie Ty wyczytałaś z moich wypowiedzi, że adopcja tak a aborcja nie??? to chyba jakiś ciężki temat dla Ciebie. Zdaje się, że to Ty czytasz tylko te fragmenty moich wypwoiedzi które Ci pasują.
A pomijając to wszystko nic w tym złego- sama jej to napisałam.
Nie masz się czego czepić czep się tramwajau, rozmowa kompletnie bezproduktywna i nie na temat, bo Ty po prostu kompletnie ignorujesz moje odpowiedzi i wymyślasz jakieś dziwne historie.
Dziękuję i do widzenia.

P.S. Karjo jak sama nazwa wskazuje ciąza chciana to taka której się chce, nie na którą kogoś stać- taka to ciąża rozsądna i planowana.
Aborcja jako środek wychowawczy i uczący odpowiedzialności? Moim zdaniem lekko odleciałaś.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>lulilu1</i> 04-06-2017 23:35 ]

Odlecialam, czy nie odlecialam, sama tego "odlatania" nie polecasz, a pozniej sama sie w to wdajesz, bo aborcja, bo adopcja, bo ciaza. Wez sie zdecyduj na cos...?

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #9 Ocena: 0

2017-06-04 23:52:28 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

No i właśnie o tym cały czas mówię - nie czytasz tego co jest napisane. Ta wypowiedź nie była skierowana do Ciebie.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #10 Ocena: 0

2017-06-05 08:33:50 (8 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2017-06-04 21:14:49, Kanonier30 napisał(a):

Natomiast - pomimo, ze nie jestescie jeszcze rezydentami UK (biorac pod uwage wymogi do otrzymania formalnej rezydentury QP), to mozecie najpewniej pomoc otrzymac

Co to jest rezydentura QP?
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,