Str 5 z 6 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
SweetLiar |
Post #1 Ocena: 0 2017-06-04 21:36:36 (8 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2017-06-04 20:04:01, lulilu1 napisał(a):
Przestań bzdury opowiadać. Czy tu wszyscy mają skłonności do dramatyzowania? co ma antykoncepcja do aborcji i jak to się ma do sugerowania aborcji młodej, zdrowej dziewczynie, w zdrowej i chcianej przez nią ciąży?
Nie jestem przeciwna aborcji ale to chyba lekka przesada.
Nie opowiadam zadnych bzur takie sa fakty i polska rzeczywistosc. Tak ganisz innych za ocenianie sytuacji, a jak padla prozycja aborcji to sama jestes pierwsza do pytania o moralnosc. Jakos propozycja adopcji tak cie nie zabolala, a tu tez mozna miec opory moralne wiec nie pisz, ze jestes lub nie przeciwniczka tego czy tamtego bo stosujesz zasade o neutralnosci wybiorczo
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
greta |
Post #2 Ocena: 0 2017-06-04 21:50:26 (8 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
ona nie jest matka jest tylko w ciazy to nie jest podstawa do otrzymania mieszkania socjalnego
jej sytaucja ma sie nijak do rodziny rumunskiej z kilkorgiem dzieci
w uk ciaza nie jest traktowana jako przeciwskazanie do pracy,ma partnera ma dwie zdrowe rece niech sie wezmie za robote i przestanie marzyc o mieszkaniu z councilu
|

|
 |
|
Kanonier30 |
Post #3 Ocena: 0 2017-06-04 21:50:36 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
karjo...mozliwe, ze Rumuni jakis staz mieli - byl to londynski council. Coz, byc moze..."nie nakrecam" - napisalem na czym opieram wiedze - na jednym programie ogladanym z przerwami z kilka tygodni temu. Specjalista nie jestem, w Londynie tez nie mieszkalem.
Totez tyle co wynika z mojej wiedzy. Mysle, ze dyskusje aborcyjne czy adopcyjne itd. chyba powinny znalezc miejsce w innym temacie Forum, bo nijak nie maja sie do przedmiotu zapytania. Dobranocka.
|

|
 |
|
lulilu1 |
Post #4 Ocena: 0 2017-06-04 22:00:29 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
Sweetliar nic mnie nie zabolało. Nie oceniam, nie narzucam.
Spytałam z ciekawości koleżankę, dla której nieetyczne jest powoływanie na świat dziecka przez nieprzygotowaną do tego matkę,czy jej zdaniem, zaproponowane przez nią rozwiąznie w postaci aborcji jest etyczne.To wszystko. To, że dopisujesz do tego swoje teorie i nadinterpretujesz moje wypowiedzi to inna sprawa.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #5 Ocena: 0 2017-06-04 23:08:35 (8 lat temu) |
Cytat:
2017-06-04 18:39:57, lulilu1 napisał(a):
Co ma poprzednie poronienie do związku przyczynowo-skutkowego? jakiś skrót myślowy zastosowałaś chyba i ja nie rozumiem?]
W istocie nie rozumiesz.Po pierwszej tak wczesnej ciazy powinna wiedziec skad sie biora dzieci. Po drugie wyciagnac z tego wnioski.
I nie, nie nadinterpretuje twoich wypowiedzi, sa one poprostu rozne w zaleznosci od tego co ci odpowiada, a co nie. Innymi slowy: adopcja tak, aborcja nie.
Pomijajac to wszystko, dziewczynie sie nic nie nalezy, musi liczyc sama na siebie, co w tym zlego, ze ludzie napisali jej prawde????
|

|
 |
|
|
lulilu1 |
Post #6 Ocena: 0 2017-06-04 23:20:02 (8 lat temu) |
Ona się nie pytała co powinna a co nie powinna.
Poza tym gdyby ludzie robili tylko to co powinni...
Jak grochem o ściane, gdzie Ty wyczytałaś z moich wypowiedzi, że adopcja tak a aborcja nie??? to chyba jakiś ciężki temat dla Ciebie. Zdaje się, że to Ty czytasz tylko te fragmenty moich wypwoiedzi które Ci pasują.
A pomijając to wszystko nic w tym złego- sama jej to napisałam.
Nie masz się czego czepić czep się tramwajau, rozmowa kompletnie bezproduktywna i nie na temat, bo Ty po prostu kompletnie ignorujesz moje odpowiedzi i wymyślasz jakieś dziwne historie.
Dziękuję i do widzenia.
P.S. Karjo jak sama nazwa wskazuje ciąza chciana to taka której się chce, nie na którą kogoś stać- taka to ciąża rozsądna i planowana.
Aborcja jako środek wychowawczy i uczący odpowiedzialności? Moim zdaniem lekko odleciałaś.
[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 04-06-2017 23:35 ]
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #7 Ocena: 0 2017-06-04 23:40:20 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Dla przypomnienia, autorka tematu nie prosila o test inteligencji, moralnosci, ani o adres kliniki aborcyjnej, nie przesadzacie troche z propozycjami?
Wystarczylo napisac ze nie przysluguje automatycznie mieszkanie w obecnej sytuacji. Chlopak pracuje, to szukac pokoju albo mieszkania (to bedzie trudne) i zaleznie od zarobkow aplikowac moga o housing benefit, a jak sie dziecko urodzi to o child benefit.
Ada
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #8 Ocena: 0 2017-06-04 23:48:15 (8 lat temu) |
Cytat:
2017-06-04 23:20:02, lulilu1 napisał(a):
Ona się nie pytała co powinna a co nie powinna.
Poza tym gdyby ludzie robili tylko to co powinni...
Jak grochem o ściane, gdzie Ty wyczytałaś z moich wypowiedzi, że adopcja tak a aborcja nie??? to chyba jakiś ciężki temat dla Ciebie. Zdaje się, że to Ty czytasz tylko te fragmenty moich wypwoiedzi które Ci pasują.
A pomijając to wszystko nic w tym złego- sama jej to napisałam.
Nie masz się czego czepić czep się tramwajau, rozmowa kompletnie bezproduktywna i nie na temat, bo Ty po prostu kompletnie ignorujesz moje odpowiedzi i wymyślasz jakieś dziwne historie.
Dziękuję i do widzenia.
P.S. Karjo jak sama nazwa wskazuje ciąza chciana to taka której się chce, nie na którą kogoś stać- taka to ciąża rozsądna i planowana.
Aborcja jako środek wychowawczy i uczący odpowiedzialności? Moim zdaniem lekko odleciałaś.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>lulilu1</i> 04-06-2017 23:35 ]
Odlecialam, czy nie odlecialam, sama tego "odlatania" nie polecasz, a pozniej sama sie w to wdajesz, bo aborcja, bo adopcja, bo ciaza. Wez sie zdecyduj na cos...?
|

|
 |
|
lulilu1 |
Post #9 Ocena: 0 2017-06-04 23:52:28 (8 lat temu) |
No i właśnie o tym cały czas mówię - nie czytasz tego co jest napisane. Ta wypowiedź nie była skierowana do Ciebie.
|

|
 |
|
NightFury |
Post #10 Ocena: 0 2017-06-05 08:33:50 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat:
2017-06-04 21:14:49, Kanonier30 napisał(a):
Natomiast - pomimo, ze nie jestescie jeszcze rezydentami UK (biorac pod uwage wymogi do otrzymania formalnej rezydentury QP), to mozecie najpewniej pomoc otrzymac
Co to jest rezydentura QP? Music leads me through my life
|

|
 |
|