MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 8 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

medyk10

Post #1 Ocena: 0

2015-12-20 13:12:12 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2013

Czy swiadczenia byly dla Ciebie priorytetem czy tez nie, to nie ma znaczenia. Drodzy "starzy emigranci" czy nie pracowaliscie na czarno ? Czy nie pobieraliscie nauki za darmo w kraju ojczystym, po czym wyjechaliscie, oddaliscie pieniadze za edukacje ktora pobraliscie za darmo w polsce?
Powtarzam raz jeszcze, ze nie uwazam zasilkow jako dobry sposob na zycie i nie pochwalam. Czy macie jakas alternatywe dla tych ludzi? Czy pozbawienie srodkow do zycia z dnia na dzien uwazacie, ze bedzie dobrym sposobem na zmotywowanie kogokolwiek? Jakie to polskie "ja mialem ciezko to i innym powinno byc ciezko a nawet jeszcze gorzej".
Dalej kierujac sie waszym rozumowaniem to sparwcy wypadkow powinni byc pozbawieni swiadczen zdrowotnych, zreszta tak samo z otyloscia i szeregiem innych dolegliwosci wynikajacych z niezdrowego trybu zycia. Nigdzie nie napsialem, ze "sie nalezy". Natomiast gdy mam mozliwosc uzyskania czegos co pozwoli mi na lepsze zycie i rozwoj to nie rozumiem dlaczego mialbym nie sprobowac tego wykorzystac. Moze drodzy uzytkownicy wyjasnia mi jakiez to zasilki nalezy zlikwidowac, bo w tej chwili uogolniamy.
Licze teraz tez, ze juz rozliczyliscie z zaleglych podatkow z tytulu pracy na czarno jak rowniez wplacicie rekompensate za koszty poniesione przez polskich podatnikow.
Nie budujcie swego ego w plytki sposob?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-12-20 13:13:32 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

medyk10

Post #3 Ocena: 0

2015-12-20 13:14:34 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Cytat:

2015-12-20 13:13:32, x_fish napisał(a):
Cytat:

2015-12-20 12:58:10, Konto usunięte napisał(a):
Człowiek pracuje tyle ile musi żeby utrzymać wybrany poziom życia.

Jeżeli ma możliwość dostać kasę za darmo bierze.

Tym sie rozni pasozyt od nie-pasozyta.

Pasozyt bierze jak daja.
Nie-pasozyt bierze jak musi.

Mylisz sie bo pasozyt bierze bez znaczenia czy daja czy nie.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2015-12-20 13:15:06 (9 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

krakn, Ty nie brałeś i nie weźmiesz, bo Ci nie przysługują, przede wszystkim. Nie ważne co Ty chcesz, czy nie chcesz (zakładam, że nie chcesz, ale jakbyś chciał to i tak by Ci nie dali).

Do góry stronyOffline

Strona WWW

medyk10

Post #5 Ocena: 0

2015-12-20 13:22:49 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Cytat:

Panienki bzdury opowiadają.

Człowiek pracuje tyle ile musi żeby utrzymać wybrany poziom życia.

Jeżeli ma możliwość dostać kasę za darmo bierze.

Niektórzy w tym czasie nic nie robią, inni się szykują do zmiany życiowej.

Przykład moj.

Mieszkamy w UK i korzystamy z benefitow.
Jak każdy któremu się należą.

Poziom życia taki, że pracując na dwóch etatach razem powinniśmy mieć 40+ k£ na ten sam poziom życia.

Nie zakrzywiony rzeczywistości.

Ją pracuje sobie w warehouse i po dwóch latach z prac fizycznych przesiedleń do pracy 8h nie wymagającej wysiłku. Wynagrodzenie jest jkie jest ale doświadczenie się liczy.

Zona po przyjeździe pracowała, urodziła dziecko i nie powróciła do pracy.
Nie jest na JSA

Co robi? Uczy się na nauczyciela, soon będzie nauczycielem matematyki.

Do yego isiala mieć odpowiednią ilość praktyki w szkole jako TA i inne wymogi.

Nie do przejścia normalnie gdy pracujesz na etat.
Do tego zadbanie dzieci, ich nauka etc jest nie do wycenienia.
Starszy przykładowo zdał do grammarow, podobny poziom angielscy rodzice otrzymują po wydaniu 6-8k£ na szkolenia. U nas wszystko DiY czyli mama z synem.
To samo też w stosunku do młodszych dzieci.

Każdy liczy co mu się bardziej opłaca, jednak większość liczy że benefitow się opłaca bardziej niż prosta praca za okolice minimalnej.

Taki jest mój punkt widzenia i wydaje mi się że styczny z punktem widzenia większości.

Każdy wybiera co najlepsze dla niego i rodziny.

I o tym wlasnie mowie. Jak powyzej AMEN

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2015-12-20 13:28:04 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2015-12-20 13:31:48 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

(...)
Każdy liczy co mu się bardziej opłaca, jednak większość liczy że benefitow się opłaca bardziej niż prosta praca za okolice minimalnej.

Taki jest mój punkt widzenia i wydaje mi się że styczny z punktem widzenia większości.

Pięknie i prosto napisane.
Nie zgadzam się tylko z ostatnim zdaniem. Panienki nie wybierają tego co najlepsze. Mało że nie wybierają to i innym nie pozwalają.
Może może nie rozumieją co to rodzina?

Cytat:

2015-12-20 13:28:04, mancun napisał(a):
(...)
I tak, jestem za tym zeby otyli z przeżarcia, palacy, pijacy i inni niszczący swoje zdrowie, tudzież bezmyślni lub pijani sprawcy wypadkow, itp. płacili wyższe składki ubezpieczeniowe oraz odszkodowania za to co zrobili.
Jestem za odpowiedzialnością za to, co sie robi i jakie decyzje sie w życiu podejmuje. Niedzisiejsze, wiem.

"Szklane domy" Żeromskiego?

[ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 20-12-2015 13:34 ]

Do góry stronyOffline

medyk10

Post #8 Ocena: 0

2015-12-20 13:33:19 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Cytat:

Cytat:

2015-12-20 13:12:12, medyk10 napisał(a):
Czy swiadczenia byly dla Ciebie priorytetem czy tez nie, to nie ma znaczenia. Drodzy "starzy emigranci" czy nie pracowaliscie na czarno ? Czy nie pobieraliscie nauki za darmo w kraju ojczystym, po czym wyjechaliscie, oddaliscie pieniadze za edukacje ktora pobraliscie za darmo w polsce?
Powtarzam raz jeszcze, ze nie uwazam zasilkow jako dobry sposob na zycie i nie pochwalam. Czy macie jakas alternatywe dla tych ludzi? Czy pozbawienie srodkow do zycia z dnia na dzien uwazacie, ze bedzie dobrym sposobem na zmotywowanie kogokolwiek? Jakie to polskie "ja mialem ciezko to i innym powinno byc ciezko a nawet jeszcze gorzej".
Dalej kierujac sie waszym rozumowaniem to sparwcy wypadkow powinni byc pozbawieni swiadczen zdrowotnych, zreszta tak samo z otyloscia i szeregiem innych dolegliwosci wynikajacych z niezdrowego trybu zycia. Nigdzie nie napsialem, ze "sie nalezy". Natomiast gdy mam mozliwosc uzyskania czegos co pozwoli mi na lepsze zycie i rozwoj to nie rozumiem dlaczego mialbym nie sprobowac tego wykorzystac. Moze drodzy uzytkownicy wyjasnia mi jakiez to zasilki nalezy zlikwidowac, bo w tej chwili uogolniamy.
Licze teraz tez, ze juz rozliczyliscie z zaleglych podatkow z tytulu pracy na czarno jak rowniez wplacicie rekompensate za koszty poniesione przez polskich podatnikow.
Nie budujcie swego ego w plytki sposob?

Nigdy nie pracowałam na czarno i nie oszukiwałam na podatkach.
W Polsce przepracowałam wystarczajaco długo za wystarczajaco podła pensje, zeby nie mieć żadnych "długów" za rzekomo darmowe studia.
Nie uogólniaj wiec.

I tak, jestem za tym zeby otyli z przeżarcia, palacy, pijacy i inni niszczący swoje zdrowie, tudzież bezmyślni lub pijani sprawcy wypadkow, itp. płacili wyższe składki ubezpieczeniowe oraz odszkodowania za to co zrobili.
Jestem za odpowiedzialnością za to, co sie robi i jakie decyzje sie w życiu podejmuje. Niedzisiejsze, wiem.

A wiec te 30 lat temu zostalas importowana jako wyspecjalizowany pracownik przy myciu toalet. No ciekaw jestem jak to Ty zaczynalas bez zadnej pomocy. Opowiedz ta historie, warto by bylo wysluchac.
I moze nie doswiadczylas tego wiec podpowiem, podac reke temu ktory potrzebuje az tak nie boli.

[ Ostatnio edytowany przez: medyk10 20-12-2015 13:45 ]

Do góry stronyOffline

epsilon

Post #9 Ocena: 0

2015-12-20 13:49:32 (9 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Cytat:

2015-12-20 13:31:48, ie2ox4-b napisał(a):
Cytat:

(...)

Pięknie i prosto napisane.
Nie zgadzam się tylko z ostatnim zdaniem. Panienki nie wybierają tego co najlepsze. Mało że nie wybierają to i innym nie pozwalają.
Może może nie rozumieją co to rodzina?

Cytat:

(...)

"Szklane domy" Żeromskiego?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ie2ox4-b</i> 20-12-2015 13:34 ]

To "panienki" to uzywasz w jakim sensie?
Cos jak " polaczki"tylko kpiaco o kobietach?

przepasc, nie ma co sie oszukiwac.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2015-12-20 13:56:00 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,