MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 6 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2015-12-20 00:42:14 (9 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2015-12-19 23:56:21, medyk10 napisał(a):
Cytat:

2015-12-19 23:45:49, andyopole napisał(a):
Dodam tylko że mam w Polsce sasiadke, która ma pretensje do całego świata że ma tylko 400 zł emerytury. Nie pamieta jednak że ma 7 klas podstawówki i pracowala jako sprzątaczka 2 godziny dziennie.

Za to Ty nie pamietasz w jakich czasach ona sie wychowywala i w jakiej Polsce i jakie miala mozliwosci edukacji i napewno nie znasz jej calej kariery zawodowej.

Tak się składa że w dacie urodzenia też mam piątkę z przodu więc wiem lepiej jak było.
Koniec dyskursu, idę się golić i na imieniny wybywam.*YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 20-12-2015 00:43 ]

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

medyk10

Post #2 Ocena: 0

2015-12-20 00:47:10 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2013

Ahh to w sumie i tlumaczy mi wszystko. Milej zabawy.

Do góry stronyOffline

medyk10

Post #3 Ocena: 0

2015-12-20 00:56:34 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Cytat:

2015-12-20 00:32:27, Wielim napisał(a):
Gratuluję. I polecam dla wszelkich beneficiarzy szkole,to nie boli

ah kolego w zlym miejscu wkleiles ten post ale cale szczescie ciut lepiej jestem spostrzegawczy. Smialo nie ma co sie kryc, rozwin temat. :)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2015-12-20 01:20:37 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

medyk10

Post #5 Ocena: 0

2015-12-20 01:37:26 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Skoro juz udalo mi sie zwrocic uwage wielu uzytkownikow w tym samego guru to pozwole sobie wyjasnic pare rzeczy.
Osobiscie nie korzystalem z benefitow i w sumie nie zamierzam. Uwazam, ze korzystanie z zasilkow jako sposobu na zycie jest nie do zaakceptowania ale zdarza sie i tak, ze komus jednak sa potrzebne i nie jest to podyktowane brakiem checi pracy nad soba czy lenistwem. Wchodzi wiec na forum z nadzieja, ze znajdzie odpowiedzi na pytania ktorego go nurtuja czy tez jakiejs zwyklej porady i wbrew temu spotyka sie nie z zyczliwoscia czy checia pomocy jak glosi regulamin forum ale z szykanowaniem lub tez nieukrywana pogarda ze strony uzytkownikow. Brak jest wtedy reakcji jakiejkolwiek ze strony moderatorow czy administratora (ktory z luboscia usowa moje posty w zasadzie bez podstaw). Czemu takiej reakcji nie ma. Plytkim jest ocenianiem kogos po uzyskaniu jakichs powierzchownych informacji na temat danej osoby, czy tez wpisie na forum. Zycze wiekszego szacunku i zrozumienia dla drugiej osoby, wiekszej refleksji w niektorych sytuacjach, a moderatorom sprawiedliwego dzialania. Tak na nowy rok, moze kolejny bedzie lepszy jak zaczniecie zmieniac swiat od siebie. Zblizaja sie i swieta bozego narodzenia wiec to swietny czas na refleksje. Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie.

[ Ostatnio edytowany przez: medyk10 20-12-2015 01:41 ]

Do góry stronyOffline

darraj

Post #6 Ocena: 0

2015-12-20 01:48:56 (9 lat temu)

darraj

Konto usunięte

No comment <a href="https://youtu.be/Bu1QXOkTVg8" target="_blank" target="_new">https://youtu.be/Bu1QXOkTVg8</a>

[ Ostatnio edytowany przez: darraj 20-12-2015 01:58 ]

"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2015-12-20 06:56:01 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2015-12-20 00:06:28, Wielim napisał(a):
Żenujący temat. Ktoś kto pracuje za minimalną powinien spróbować iść do przodu , wyrwać się z tego , doksztalcic się ,zrobić kursy a nie płakać. Rozumiem gdy ktoś stracił pracę /zachorowal lub miał wypadek ale na tym forum coraz więcej leserów którzy by chcieli zasiłki za sam przyjazd do UK.
Dla tych którym się wydaje ze Polacy utrzymują brytyjska gospodarkę - większość Polaków pracuje za minimalne stawki, nie płacą podatku lub ledwo co przekraczają kwotę wolna od podatku, biorą WTC, następnie zdumiewająca cześć Polaków pracuje na budowie czy innym self employed - zanizaja dochody by nie płacić podatku i płacą śmieszne 2 funty tygodniowo na NI a ich kobiety rodzą dzieci - jeden scan warty kilka tys funtów ... zastanówmy się nad tym i nie plujmy ze Polacy ratują UK bo to śmieszne

Ale to jest tylko połowa części maszyny.
Jeżeli mowa o pracownikach za minimum.

To dzięki pracownikom za minimum, koszt produkcji i usług. Dzięki temu ceny za te towary są niskie,

Kto z was nie szuka tańszych ofert mimo że zarabia nawet wielokrotność minimum?

więc więcej się sprzedaje, większa sprzedaż to większe zapotrzebowanie na pracowników, więc mniej siedzi w domu, mniej siedzi w domu, więcej zarabia, i więcej płaci i podatku dochodowego i VAT.

Przecież po części dlatego też w uk toleruje się nielegalnych imigrantów, tania siła robocza robiąca za grosze.

Jak by komuś zależało na ginieniu to by było tak jak w Niemczech w latach 80 tych, na naszej ulicy co tydzień była policja imigracjyjna goniła po zakładach, a nawet chodzili po domach.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #8 Ocena: 0

2015-12-20 10:30:41 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2015-12-20 10:36:30 (9 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Dwie mądre wypowiedzi powyżej, popieram.

Znaczna część ludzi, którzy "mają swój honor" wie tyle o ekonomii, jak ci, co rzeczywiście polegają na samych benefitach.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #10 Ocena: +1

2015-12-20 11:07:12 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ja mówiłem o ludziach pracujących za minimum, ale pracujących.
Nie mówię o młodych byczkach co są po prostu leniami.

W UK masę leni wyrosło po tym jak żelazna dama chcąc złagodzić skutki zamknięcia kopalń wprowadziła rozdawnictwo.
I jak zwykle, przy ratowaniu społeczności związanej z wydobyciem doczepili się zwykłe lenie.

Wg mnie, tłumaczenie ze trzeba dawać komuś pieniądze bo jak nie to pójdzie kraść to nie jest wytłumaczenie.
Sądzę że to kwestia czasu, gdy przepisy chroniące złodziei zostaną zmienione, na chroniące ofiary.
Wielka brytania, przestaje być po trochu wielka, traci swoje kolonie i dochody z krajów podległych. No chyba że najnowsza wojna coś zmieni, ale nie sądzę by to wyrównało straty choćby ostatniej utraty Hong Kongu.
Kończą są darmowe dochody, skonczy się rozdawnictwo.

Bo bez jaj, (autentyk) żeby facet mając 32 lata, przez 7 lat nie mógł znaleźć pracy. Minęły już kolejne 3 sądzę że pewnie nadal "szuka" pracy
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 6 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,