MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem

« poprzednia strona

Strona 31 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 31 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

epsilon

Post #1 Ocena: 0

2016-02-29 11:58:07 (9 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Cytat:

2016-02-29 08:11:38, ie2ox4-b napisał(a):
Jak wyżej i dodam że jeżeli alkoholik niszczy rodzinę to nie jest sprawka społeczeństwa. To jest jego choroba, jego głupota i nic mi do tego jeżeli ja z rodziną mam daleko od niego. Jeżeli ode mnie zależałoby jego leczenie, to na moich warunkach. Po jednym leczeniu nie miałby już ochoty na alkohol. Ja wiem że w leczeniu nie o to chodzi, aby kogoś wyleczyć, ale leczyć, leczyć i zachęcać do chorowania, aby leczyć... dla "dobra" społeczeństwa.
Powyższy powód nie zmienia faktu że jestem nadal za zasiłkami, każdy niech żyje, jak mu się podoba. Nie uważam się za godnego narzucania swojej woli narodowi u którego jestem gościem. Jeżeli się należy... to ja to szanuję.
Jeżeli ktoś jest mądrzejszy od komisji... to jemu się też należy... lub komisję zmienić należy.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ie2ox4-b</i> 29-02-2016 08:12 ]

Hipokryta, wiesz o Tym nie? Zmieniasz zdanie, jak posel w polsce. Typowy oportunista

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

NightFury

Post #2 Ocena: +1

2016-02-29 21:06:25 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2016-02-29 07:49:34, GiantGoram napisał(a):
Co do sytuacji opisanej wyzej-alkoholik,siedzi w domu,jedyne zajecie to pies. Alkoholizm to powazna choroba,niszczy cala rodzine, zmienia wszystkich-kto nigdy nie spotkal sie blisko z ta choroba Nie zrozumie-dla takiej osoby wyznacznikiem alkoholizmu to liczba butelek w koszu

Tia choroba.... Z gatunku jak to sie mowi self inflicted.
Nikt nie rodzi sie z alkoholizmem, nikt nikogo nie zmusza do wlewania sobie w gardło najtańszego alkoholu, nikt nikogo nie zmusza do rujnowania sobie i rodzinie życia.
Niestety ale nie mam wyrozumiałości dla alkoholików i uważam ze nie powinni pod żadnym pozorem pobierać nic ze względu na alkoholizm. Czemu palaczom rząd nie sponsoruje papierosów? Albo uzależnionym kokainy? Skoro juz takie dobre Samarytany tam na górnej polce w rządzie...
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

GiantGoram

Post #3 Ocena: 0

2016-03-01 00:56:53 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Jestem ostatnia osoba ktora bedzie wspolczula alkoholikowi,uwierz mi na slowo.
Chodzilo mi o to ze dla osob ktore nigdy naprawde blisko Nie spotkaly sie z alkoholikiem I jego rodzina dla nich alkoholik to osoba ktora zatacza sie na ulicy,siedzi w barze,pije na popijawach nocnych lub codziennie pije w domu. Osobiscie jezeli ktos mi mowi ze ojciec/brat/siostra jest alkoholikiem to mam przed oczami sytuacje w domu,cierpiace z tego powodu dzieci,wspolmalzonek,rodzice. To dla nich mam wspolczucie a nie dla alkoholika.
Dla niego stan upojenia to najlepszy moment dnia a dla rodziny to moment wyczekiwania co sie stanie w domu jak on wreszcie pojawi sie w drzwiach-pojdzie spac Czy bedzie awantura.
Dlatego to choroba spoleczna-nabyta.
I zgodze sie ze nie powinno byc zasilkow bo to alkoholik/palacz/narkoman. Wg mnie najpierw powinna taka osoba przestac pic/palic/cpac a dopiero jak udowodni ze nie wraca do nalogu pomoc w radzeniu sobie ze skutkami ubocznymi na zdrowiu. Jezeli moi rodzice-palacze zreszta-zachoruja na chroby pluc spowodowane paleniem Nie moga winic nikogo innego tylko siebie. Takiego dokonali wyboru z takiego Czy innego powodu,ale to ich swiadomy wybor zeby palic/pic Czy cpac. A kazdy powod jest"dobry".
Niestety brakuje srodkow na leczenie,miejsc I pracownikow.
No ale ile alkoholikow przyzna ze ma problem? Musza naprawde zejsc nisko lub przexyc tragedie zeby sie obudzic. Niestety w PL I UK Nie ma przymusowego leczenia,a szkoda.
Dlatego odnoszac sie do sytuacji z poprzedniej strony mialam na mysli ze jego zona/dzieci woleliby miec meza/ojca lenia niz alkoholika. Przynajmniej ja bym wolala....

[ Ostatnio edytowany przez: GiantGoram 01-03-2016 00:58 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: +1

2016-03-01 07:00:15 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ciekawe jak szybko w jeden worek zapakowani sa wszyscy szukajacy ucieczki w alkoholu czy narkotykach. Powiedzenie komus ze musi najpierw przestac uzywek zqnim dostanie pomoc odzwierciedla plytkie pojecie o zrodlach nawykow. Wstawione zostaly ofiary katastroficznych przezyc razem z tymi co z braka pomyslu na zycie pija. Dla niektorych zycie jest jedynie przezywalne jak jest po znieczuleniu jedynie substancjami. Nie ma co generalizowac nawet jak na iles osob bedzie iles ktore uzywaja dla rozrywki.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-03-01 07:24:00 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

GiantGoram

Post #6 Ocena: 0

2016-03-01 07:25:42 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Alkoholik ma powod zeby zaczac pic-rodzinna katastrofe, PTSD,nude,bezdomnosc,tesc sie wtraca,itd. Kazdy ma "swoj powod"
Zaczal pic-po przyznaniu sie samemu siebie ze ma problem moze otrzymac pomoc,Czy to od rodziny ,GP Czy socjalu. Nie wiem tylko jak duzo takich osob zechce przyjac taka pomoc no bo przeciez "on/ona Nie jest alkoholikiem,nie ma problemu"
Ucieczka,mowisz-tez bym chetnie uciekla od wielu rzeczy,niekoniecznie w alkohol Czy narkotyki ale po prostu uciekla-roznica jest taka ze mysle co by sie stalo z najblizszymi gdybym dokonala takiej "ucieczki"

Chodzi mi o to ze pomoc jest,czesto oferowana-trzeba tylko woli I wysilku,ale czasem pic jest latwiej.
To tak troche OT.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2016-03-01 08:19:06 (9 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Faky - katastrofa, czu nuda - jeden pies.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ie2ox4-b

Post #8 Ocena: 0

2016-03-01 08:26:29 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Nie jest ważne w ile worków zapakuje się alkoholików. Ważne że jest to ich decyzja, dobrowolna decyzja. Wśród nich zdarzają się osoby bardzo inteligentne. dlaczego zaczęli pić? Ilu alkoholików, tyle wymówek. Jeden wspólny mianownik: Nigdy przez siebie.
Kiedy przestanie pić: Tak jak ktoś wspomniał, jeżeli odbije się od dna. Gdzie jest czyjeś dno? Każdy ma swoje. kto ma mu pomóc w opadnięciu na dno? Społeczeństwo które go otacza.
Lubisz żyć "na cudzy koszt"? Bierz zasiłki.
Bo tak naprawdę to te zasiłki nie są z mojej kieszeni, te podatki i tak bym zapłacił. A w jaki sposób one trafią na społeczny cel? Czy poprzez przemysł spirytusowy, czy tytoniowy, czy inny... wi si mi to, a świat dalej się kręci.

PS dla Koleżanki "epsilon"
Każdy żyje tak jak chce. Chcesz pić? Pij. Kto Ci zabroni? Nie chcesz pić? Nie pij.
Ponieważ jestem konewką, olewam to.

Do góry stronyOffline

Strona 31 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,