MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 28 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kruuuu

Post #1 Ocena: 0

2016-01-26 10:48:50 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Zostalem obrazony prosze o upomnienie kolezanki oderwanej od rzeczywistosci. Wystarczy ze czyta sie twoje posty 'pokemon style' i wiadomo z jaka osoba sie ma doczynienia. Bez odbioru

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kasiachery

Post #2 Ocena: 0

2016-01-26 11:32:11 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

Cytat:

2016-01-26 10:48:50, kruuuu napisał(a):
Zostalem obrazony prosze o upomnienie kolezanki oderwanej od rzeczywistosci. Wystarczy ze czyta sie twoje posty 'pokemon style' i wiadomo z jaka osoba sie ma doczynienia. Bez odbioru

ale ze to ja jestem styl pokemon?

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #3 Ocena: 0

2016-01-26 13:35:24 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Nie, kolezanka wczesniej, ta bogata

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #4 Ocena: 0

2016-01-26 18:00:52 (9 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Cytat:

2016-01-26 08:14:43, mscicielka12 napisał(a):
xxxx

Napewno jestes kobieta?...
Facetowi jakos latwiej wybaczyc taka lacine.

Czy moderacja spi?
#Violujemy

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #5 Ocena: 0

2016-01-26 18:20:26 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Troll rozne postaci przybiera, moderatorzy pewnie nie mogli tego czytac wiec nawet nie wchodzili po jej pierwszym poscie. Swoja droga to wlasnie klasyczny przyklad typu Polaka za granica ktory mi najbardziej dziala na nerwy. Nie chodzi o to czy ma czy nie ma, chodzi mi o styl bycia, jedzie do Polski - zapomina polskich slow ( choc defacto na ogół nie mowi po angielsku) syn to bryan ale nie wie jak sie wymawia, inni rodacy w jej oczach to zawistne bestie, oprocz jej znajomych, tych co pomogli tu przyjechac zalatwili dom, benefity nin i w zasadzie wszystko. Kazdy inny Polak jest zly bo mowi co widzi

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #6 Ocena: 0

2016-01-26 21:21:03 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Jest taka japońska mądrość:
"Tylko puste naczynia głośno dźwięczą".... 😊
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

medyk10

Post #7 Ocena: 0

2016-01-29 22:14:21 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2013

Cytat:

2016-01-25 21:41:06, panika napisał(a):
A ja jestem ciekawa, czy medyk10 juz zaczal prace. Poki co, przynajmniej raz w tygodmiu w lokalnych wiadomosciach lekarze z A&E wrecz blagaja lokalna spolecznosc, by nie korzystac z pogotowi/karetek, o ile nie jest to konieczne. W okresi miedzy swietami a nowym rokiem zdarzylo sie, ze przed jednym z lokalnych szpitli zaprakowanych bylo 15 karetek, bo nie bylo miejsca by przyjac pacjentow do A&E, przy drugim najblizszym 12 karetek. Az strach sie bac byc powaznie chorym lub miec wypadek.

Wiec pomijajac to wszystko, napiecia w pracy,stres, mam nadzieje, ze medyk10 bedzie sie mial dobrze (naprawde, bo jak widac, zapotrzebowanie na ludzi z jego fachem jest). Jedyne, co mnie wkurzylo, to cale zapytanie o benefity, bo zarobkowo niezly ma start (nie, ze zazdroszcze, ale mnie zdziwilo to zapytanie, skoro wszystko wskazuje, ze akurat zarobkowo powinno byc ok). No, moze gdyby szukal pomocy w temacie "stres w UK", poczulabym wiecej empatii...

Nie bardzo rozumiem czemu pytasz czy rozpoczalem prace. Bez urazy. Nie jest zbyt zwiazane z tematem ale skoro pytasz to odpowiem, tak pracuje.
Nie rozumiem tez czemu Cie dziwi zapytanie i odnosisz sie do zarobkow. Ja nie pytalem jak je uzyskac. Jak sama wczesniej wspomnialas, meczy Cie co pisze, wiec kolejna proba wyjasnienia o co mi chodzi nie ma sensu. Co do stresu to przez te pare lat doskonale sie nauczylem z nim walczyc. No moze nie doskonale ale radze sobie. Empatia?? Nie licze na nia nigdy od nikogo bo wiem jak to dla niektorych jest trudne do okazania. Sam czesto walcze z tym by nie oceniac powierzchownie i staram sie wejsc w czyjas skore.

Cytat:

2016-01-26 18:20:26, kruuuu napisał(a):
Troll rozne postaci przybiera, moderatorzy pewnie nie mogli tego czytac wiec nawet nie wchodzili po jej pierwszym poscie. Swoja droga to wlasnie klasyczny przyklad typu Polaka za granica ktory mi najbardziej dziala na nerwy. Nie chodzi o to czy ma czy nie ma, chodzi mi o styl bycia, jedzie do Polski - zapomina polskich slow ( choc defacto na ogół nie mowi po angielsku) syn to bryan ale nie wie jak sie wymawia, inni rodacy w jej oczach to zawistne bestie, oprocz jej znajomych, tych co pomogli tu przyjechac zalatwili dom, benefity nin i w zasadzie wszystko. Kazdy inny Polak jest zly bo mowi co widzi

Czasem uciekaja mi polskie slowa, moja corka nie ma typowo polskiego imienia choc nadalem je jeszcze wiele lat temu kiedy nie myslalem o wyjezdzie na wyspy. Czy dla Ciebie juz jestem typowym polakiem? A teraz moje pytanie: czy masz dzieci, rodzine na utrzymaniu.

[ Ostatnio edytowany przez: medyk10 29-01-2016 22:26 ]

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #8 Ocena: 0

2016-01-29 22:39:14 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Nie pije do Ciebie. Bryan było nawiazaniem do sasiedniego tematu na forum. Co do zapominania to owszem zdarza sie zapomniec malo uzywane slowo badz pisownie ale ogladam czasami videoblog Polki ktora jest 28 lat poza Polska a w dalszym ciagu mowi plynnie po polsku, baa mowi troche niewspolczesnie. Daje mi to obraz ze jak w autobusie widze idiote ktory dukajac po angielsku prosi kierowce o bilet mowiac przy tym ze zapomnial jak jest po polsku, to jest conajmniej zenujace

Odp. Tak mam corke na utrzymaniu, niestety tak sie mi zycie potoczylo że ze mna nie mieszka

I w ogole to chyba zle zinterpretowales moj stosunek do rodakow, takie przypadki sa spotykane przezemnie bardzo rzadko, a paradoksalnie nie w UK, tylko w Polsce ewentualnie na lotniskach

[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 29-01-2016 22:52 ]

Do góry stronyOffline

medyk10

Post #9 Ocena: 0

2016-01-29 22:53:47 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2013

Mi zdarzylo sie minac ze dwa dni temu pare na ulicy mowiaca po polsku, ktorych mozna by okreslic menelami. Czy powinienem twierdzic, ze jest to typowy obraz Polaka w UK??
W innym temacie napisales, ze zarobki Twoje przekrocza ledwo 10000f, tu wypowiadasz sie, ze jestes strasznie zaradny i och, ach. Masz corke chlopie, wiec jestem pewny, ze niedlugo pojdziesz po child benefit jak nie inne ktore beda Ci przyslugiwac.

[ Ostatnio edytowany przez: medyk10 29-01-2016 22:55 ]

Do góry stronyOffline

RobertNY

Post #10 Ocena: 0

2016-01-29 22:58:58 (9 lat temu)

RobertNY

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2014

Nie wiem czy zdąży...

Do góry stronyOffline

Strona 28 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,