MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego nie powinno sie brac zasilkow i jest to zlem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 25 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 25 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: 0

2015-12-31 14:23:17 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-12-31 13:56:51, krakn napisał(a):
droczy się ;)

Kto?

Cytat:

2015-12-31 13:54:58, NightFury napisał(a):
(...)
Skad wiesz ze bedzie niezadowolony?

Jeżeli nie odzyska pełnej sprawności...

Cytat:

Czy ty na serio oczekujesz ze rozumowanie pt: "odszkodowanie nalezy sie z powodu pedu do pracy" jest w jakikolwiek sposob uzasadnione?
Ja podczas wykonywania obowiazkow sluzbowych mialam wypadek na drodze. Bylam polamana, dlugo dochodzilam do siebie, nie moglam pracowac bez zrobienia sobie trwalej krzywdy. Odszkodowanie pozwolilo mi tylko nadrobic strate zarobkow, sfinansowac prywatna rehabilitacje oraz pokryc koszty lekow i kupic sobie ladny prezent w ramach "pocieszenia". Obecnie wrocilam do pracy i jestem juz sprawna na pelen gwizdek.
Wole dac osobie poszkodowanej zeby pomoc jej wrocic do zdrowia bo szanse sa ze ona wroci do pracy i nadal bedzie pozytecznym czlonkiem spoleczenstwa niz samotnej zadowolonej z wlasnej nieudolnosci samotnej matce.
Skoro ona szczesliwa to i kasy nie potrzebuje :)

Pęd do pracy rozumiem jako stan przemęczenia. Wtedy łatwo o nieszczęście. O nieszczęściu decyduje ułamek sekundy... mniejszy pęd = większa uwaga i co z tym idzie inne miejsce, inny czas. No i odszkodowanie przeszło koło nosa bo nie było nieszczęścia.

Cytat:

Nie probuje cie do niczego przekonac, nie zalezy mi zebys zmienil zdanie.
Ale moge sie z twoimi teoriami nie zgadzac i moge probowac przekazac innym zeby probowali zrobic cos sami dla siebie niz liczyc tylko na system i darowizny.

Mówienie osobie która kocha benefit, to tak jakbyś przekonywała alkoholika aby od żony nie wyciągał ostatnich 5-ciu funtów a zostawił rodzinie na jedzenie.
Mówienie samotnej matce aby nie brała benefitu też nie ma sensu, bo Ona jest zmuszona. Ona źle się z tym czuje, ale bardziej kocha dziecko niż czyjąś przyganę. Nie ma co pogłębiać jej stresu. Będzie mogła to do pracy biegiem...
Jeżeli pokocha ten benefit to patrz wyżej.
Podobały mi się Noworoczne życzenia jednej z forumowiczek... polecam.

[ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 31-12-2015 14:32 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

NightFury

Post #2 Ocena: 0

2015-12-31 14:45:56 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2015-12-31 14:23:17, ie2ox4-b napisał(a):

Jeżeli nie odzyska pełnej sprawności...

Aha czyli nie wiesz tego napewno?

Cytat:

Pęd do pracy rozumiem jako stan przemęczenia. Wtedy łatwo o nieszczęście. O nieszczęściu decyduje ułamek sekundy... mniejszy pęd = większa uwaga i co z tym idzie inne miejsce, inny czas. No i odszkodowanie przeszło koło nosa bo nie było nieszczęścia.
(...)

Z tego wynika ze nikt nie powinien pracowac bo nie daj boze sie pomeczymy i wypadki beda. No i te odszkodowania, nieszczesliwi ludzie.... Rzeczywiscie to super pomysl :)
Poza tym...wypadek nie byl moja wina tylko drugiej strony. To oznacza ze ten drugi kierowca powinien rzucic prace? Bo byl biedaczek zmeczony?
Podobno przy dzieciach tez mozna sie zmeczyc...te nieprzespane noce jak maly zabkuje, ma kolke, zatwardzenie, sraczke.. Czy to rowniez oznacza ze nie powinno sie miec dzieci bo sie kobity pomecza, beda mialy wypadki, beda nieszczesliwe...? No jak juz tak to pojedzmy po wszystkim. Niech caly swiat nie pracuje bo sie ludzie pomecza i beda nieszczesliwi (bo przeciez wypadki, ped itd)

Cytat:
Mówienie osobie która kocha benefit, to tak jakbyś przekonywała alkoholika aby od żony nie wyciągał ostatnich 5-ciu funtów a zostawił rodzinie na jedzenie.

Czy naprawde uwazasz ze mamy taka niezaradna emigracje? Taka nierozgarnieta? Taka...tepa? Ze benefity to dla nich jedyny sposob na zycie?

Cytat:
Mówienie samotnej matce aby nie brała benefitu też nie ma sensu, bo Ona jest zmuszona. Ona źle się z tym czuje, ale bardziej kocha dziecko niż czyjąś przyganę. Nie ma co pogłębiać jej stresu. Będzie mogła to do pracy biegiem...

Skad wiesz ze kazda matka jest zmuszona?
Skad wiesz ze kazda sie z tym zle czuje?
Skad wiesz ze poleci do pracy jak tylko bedzie mogla?
Wnioskujac po nowych tematach na forum, o prace sie tylko nieliczni pytaja...
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #3 Ocena: 0

2015-12-31 15:00:46 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Nie chcesz mnie zrozumieć, czy tylko się droczysz? Nie mówię że każda, od zawsze twierdziłem że praca matki w domu jest za nisko oceniana. (Wyobraź sobie, zastępowałem matkę, nie miesiąc, nie rok...)
Co do zmuszania matki to znam przypadki że dziecka nie mogła oddawać do przedszkola, teraz musi być pod telefonem ze względu na zdrowie dziecka. Musi brać benefit? MUSI.
Pogadaj z adminem o mojej poczcie, dają pozwolenie na wgląd, popatrz ile ludzi pyta mnie o pracę, nie o benefity.

Do góry stronyOffline

medyk10

Post #4 Ocena: 0

2015-12-31 15:22:28 (9 lat temu)

medyk10

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2013

Cytat:

2015-12-31 13:54:58, NightFury napisał(a):
...........
Wole dac osobie poszkodowanej zeby pomoc jej wrocic do zdrowia bo szanse sa ze ona wroci do pracy i nadal bedzie pozytecznym czlonkiem spoleczenstwa niz samotnej zadowolonej z wlasnej nieudolnosci samotnej matce.
Skoro ona szczesliwa to i kasy nie potrzebuje :)
..........

uhhh dwa wdechy, co by mi ktos nie zarzucil, ze skupiam sie na obrazaniu itp., a juz mi sie odliczanie zaczelo.
I moge pisac dalej.
Wydaje mi sie, ze nie jestes w pelni swiadoma jak mozna odbierac te zdanie i nie do konca przemyslalas ta wypowiedz (uzycie dwukrotnie "samotnej" pozwali mi tak sadzic) Dosc niesprawiedliwie ranic moga te slowa. Otoz samotnym rodzicem mozna zostac w wyniku nieszczesliwego wypadku itp. itd.

Nie mam czasu na rozpisywanie sie, wiec poprosze tylko o przemyslenie.

[ Ostatnio edytowany przez: medyk10 31-12-2015 15:23 ]

Do góry stronyOffline

MadRide

Post #5 Ocena: 0

2015-12-31 15:35:13 (9 lat temu)

MadRide

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2012

nie wiem o co chodzi...

zasiłki powinno się brać, jeśli się należą uczciwie, nie poprez krętactwo). Jako pomoc, a nie sposób na życie!!!

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-12-31 15:36:40 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2015-12-31 15:00:46, ie2ox4-b napisał(a):

Pogadaj z adminem o mojej poczcie, dają pozwolenie na wgląd, popatrz ile ludzi pyta mnie o pracę, nie o benefity.

Na jakim ty masz serwerze email że ktoś ma w pocztę wgląd?
U ojca rydzyka?
Ostatni raz z czymś takim się spotkałem 20 lat temu na serwerze uniwersytetu Lubelskiego, dostałem email od administratora, po kilku tygodniach żeby zminić hasło bo brzydkie słowa nie mogą być użyte jako hasło *ROFL*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2015-12-31 15:44:53 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-12-31 15:36:40, krakn napisał(a):
Cytat:

2015-12-31 15:00:46, ie2ox4-b napisał(a):

Na jakim ty masz serwerze email że ktoś ma w pocztę wgląd?
U ojca rydzyka?
Ostatni raz z czymś takim się spotkałem 20 lat temu na serwerze uniwersytetu Lubelskiego, dostałem email od administratora, po kilku tygodniach żeby zminić hasło bo brzydkie słowa nie mogą być użyte jako hasło *ROFL*

Nie wiem gdzie mam. tam gdzie mnie przekierowaliście.
U mnie też kiedyś uczeń po wpisaniu logina nie przeskoczył do okienka hasła, akurat przechodziłem i zdziwiłem się że ma taki login... Niby systemowo, ja jako administrator, nie mogłem podejrzeć haseł. Mogłem zresetować hasło, ustawić np jednorazowe itd. ale Polak potrafi, tzn informatyk, zwłaszcza administrator systemu.

Do góry stronyOffline

franio11

Post #8 Ocena: 0

2016-01-04 18:53:07 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2015

Cytat:

2015-12-30 23:05:43, ie2ox4-b napisał(a):
Cytat:

2015-12-30 22:52:59, RobertNY napisał(a):
Zgadza się: widzę to inaczej: przez ten wypadek straciłem bardzo dobrą unijną pracę z ubezpieczeniem medycznym, planem emerytalnym i wszelkimi benefitami.(...)

Współczujemy... ale odpowiedz dlaczego ze społecznych pieniędzy?, dla Ciebie jest OK, ale dla matki, nawiasem mówiąc nieporadnej, "samotnej" już się nie należy?
Ten benefit też można potraktować jako odszkodowanie za głupotę.

a Ty weź sie ubezpiecz prywatnie i przestań sie go czepiać. jak zresztą wszystkich. masz jakieś myślenie pokręcone komunistyczne i nie wiadomo jeszcze jakie. taki jest system jak ci sie nie podoba to nie pracuj. Co ty wyjechałeś w latach 80-tych ze udajesz ze nie wiesz co to jest opieka PAństwa nad obywatelem w potrzebie? udajesz zes szkoły zadnej nie skończył , czy juz zapomniałeś ze kończyłeś? Nawet w PL coś takiego jest.

zresztą samo odszkodowanie posżło pewnie z prywatnej firmy. co cie to , w ogóle.

hihi:)

Do góry stronyOffline

franio11

Post #9 Ocena: 0

2016-01-04 18:58:09 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-12-30 22:54:43, zuczek2246 napisał(a):
Franiowi chodzi pewnie o to , że nie wszyscy przyjeżdzając do Anglii będą zarabiać po 40 tys funtów rocznie , bo ktoś musi pracować w fabrykach , hotelach i w pracach , gdzie zarabia się 6.70 f na godzinę .
Dużo osób pracuje przez agencje albo ma kontrakty zero godzin , czyli polskie śmieciówki.
Przyjdzie okres zimowy i od styczna do końca marca matka może nie mieć pracy , mimo że chce do niej chodzić.

Polacy to jeden temat a tak po za tym po raz kolejny pytam się czemu nic nie piszecie o muzułmanach , dla których weszło nowe prawo benefitowe.

Białym z Europy Wschodniej chcą zabierać a muzułmanom w związkach poligamicznych chcą rozdawać na rodziny kilkunasto albo i więcej osobowe.
To jest nie normalne.

marucha.wordpress.com/2015/07/23/muzulmanie-biora-zasilki-na-wszystkie-swoje-zony-a-poligamia-jest-zabroniona-w-uk/

Ciekawe czy oni też tak nadają na siebie ja k Polacy na Polaków?

Tak swoją drogą to samo burżujstwo pracuje w Anglii i zarabiacie więcej niż angielscy menagerowie po szkołach.

W końcu jakiś normalny głos.
bo juz traciłem nadzieje.

oni ni ekumaja ze to jest po to aby konsumpcja była podtrzymana. np. referuję tu do tego co napisałeś o matce z dziećmi i przedszkolu. matka siedzi w domu i "konsumuje" za cała rodzinę. i jest obieg pieniądza w gospodarce.
Long story short.

a właśnie... polski minister MSZ powiedział ze sie zgodzi na obnizenie sw. socjalnych polakom w uk jeśli to bedzie dotyczyć wszystkich obcokrajowców po równo.

[ Ostatnio edytowany przez: franio11 04-01-2016 18:59 ]

Do góry stronyOffline

franio11

Post #10 Ocena: 0

2016-01-04 19:03:55 (9 lat temu)

franio11

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2015-12-31 00:14:37, ie2ox4-b napisał(a):
Cytat:

2015-12-30 23:31:22, RobertNY napisał(a):
(...)
Nie zgadzam się z kolei z tym ze moje odszkodowanie poszło ze społecznych pieniędzy. Wypłacił je ubezpieczyciel (Workers Compensation) na który to fundusz z kolei potrącano mi z każdego czeku. Składkę na Workers Comp wpłacał tez mój pracodawca a nie podatnik XYZ. Lepsza analogia to jak masz wypadek samochodowy to nie pokrywa go podatnik z UK, ale twoj ubezpieczyciel.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>RobertNY</i> 30-12-2015 23:56 ]

Ja rozumiem że to odszkodowanie należało się Tobie jak psu micha zupy. Tylko zrozum że te pieniądze pochłonęły Twoje składki i jeszcze iluś tam składkowiczów. Ubezpieczyciel nie ma swojej kasy, tylko ma składki jakiejś grupy. Na odszkodowanie za wypadek, jest tak samo. Ja spowodowałem, ja zapłaciłem i inni dołożyli. Pieniędzy zaczyna brakować no to składki w górę itd. Twoje pieniądze też pochodziły od ludzi którzy pracowali na Twoje odszkodowanie.
Jeżeli tych pieniędzy nie wziąłbyś, one zostałyby w kasie, to myślisz że pracodawca zmniejszyłby składkę na ten fundusz? Zapewniam Cię, że ten zysk przepadłby gdzieś. To samo jest z benefitami. Więc bierz jak dają, i innym pozwól brać.

co ty chcesz udowodnić?
czy nie potrafisz zakończyć zbednej dyskusji? co udowandiasz?

Do góry stronyOffline

Strona 25 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,